Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] TEAM GT2

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] TEAM GT2

Runda, jak przypuszczalem, jest trudna. Opony Control przy niewielkich predkosciach praktycznie nie trzymaja, a na tym torze mamy az trzy wolne miejsca.

Kamil12, wyjezdza. Zwolnilo sie jedno miejsce. Jezeli Gnapek chce dolaczyc, musi cos pokazac.

Komentarz

Jestem chętny by pojechać w tym wyścigu :wink:

Komentarz

To bierz Forda, zakładaj Controly i za kółko :wink: Pokaż nam, co potrafisz :wink:

Edit:

Zrobiłem eksperyment i z Controlami wziąłem Test Run na Lagunie w endurance (Laguna Seca 200 miles, wyścig na 90 okrążeń). Na endurance w Test Run również mamy niebieskie-zielone-żółte-czerwone opony. Powiem wam, że odniosłem wrażenie, że jak opony zzielenieją, to lepiej trzymają. Ale mimo to i tak jest katastrofalnie, jakbym jechał po jednej wielkiej plamie oleju.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
          Runda, jak przypuszczalem, jest trudna. Opony Control przy niewielkich predkosciach praktycznie nie trzymaja, a na tym torze mamy az trzy wolne miejsca.
          Dlatego byłem przeciwny takim potworom na takich oponach. Wiedziałem że tak może się stać, już przy NSXie nie było łatwo.
          Protestowałem przeciwko Viperowi to wybraliście Forda no cóż trzeba przemęczyć Albo poprosić GT4 o zgodę na użycie opon "normal". :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
            Powiem wam, że odniosłem wrażenie, że jak opony zzielenieją, to lepiej trzymają.
            To nie jest tak, że niebieskie - świeże i nierozgrzane, zielone - rozgrzane ? Bo jeśli tak, to chyba logiczne :wink:
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
              Powiem wam, że odniosłem wrażenie, że jak opony zzielenieją, to lepiej trzymają.
              To oczywiste. Najlepsza przyczepnosc opony maja, gdy sa mocno "zielone".

Dreadlock, i tak ten caly turniej wszyscy traktujemy z lekkim przymrozeniem oka :wink: Najwyzej dostaniemy, ale pojezdzimy na innych oponach, niz zwykle. Taka odmiana od ciaglego uzywania SS.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                To oczywiste. Najlepsza przyczepnosc opony maja, gdy sa mocno "zielone".
                Ale to to ja wiem :wink: Po prostu chciałem zobaczyć, czy to może być lekarstwem na nasze męki :wink:

Jakimś tam lekarstwem może jest, ale ten lek niewiele pomaga.

Zamieszczone przez Kamil 12
                To nie jest tak, że niebieskie - świeże i nierozgrzane, zielone - rozgrzane ? Bo jeśli tak, to chyba logiczne :wink:
                Niebieskie opony to opony świeże, nieuczęszczane. Zielone opony to dogrzane, prawie niezużyte, optymalna temperatura. W miarę jak opony zmieniają barwę na żółtą i ciemniejszą są coraz bardziej zużyte i tracą coraz więcej przyczepności. Na czerwonych oponach są fajne ślizgawki.

Z tym eksperymentem to tak, że na normalnych wyścigach w GT2 opony się nie zużywają, cały czas trzymają tak samo. Na Endurance się zużywają i w miarę czasu tracą na przyczepności. Na ogół jest tak:

niebieskie - standardowa przyczepność, zielone - dobra przyczepność, żółte - średnia przyczepność, czerwone - słaba przyczepność.

Dlatego sprawdziłem to na Controlach. Tak jak mówię - odrobinę pomaga, ale i tak bardzo mało. Zbyt mało.

Komentarz

Panowie więc skoro miejsce się zwolmiło to moze pojade za Kamila12 albo za kogoś??
                  rozbujamy tÄ… bude na nowo

Komentarz

Miejsce Kamil'a12 jest już zajęte przeze mnie :wink:

Komentarz

Ale to zależy jak sobie poradzisz na Lagunie... Bo może ja będe miał lepszy czas od Ciebie
                      rozbujamy tÄ… bude na nowo

Komentarz

Najpierw proponuję wam, byście się przejechali kilka kółek w celu zapoznawczym.

Rozumiem, że w tej rundzie obowiązuje nas pełny handicap. Tzn, +10 sekund do naszych czasów i opony Control. Nie wiem, jakie czasy osiągają riderzy z GT4, ale jeśli mniej więcej na poziomie 1:20, to leżymy i kwiczymy. Mój najlepszy czas, jaki udało mi się wymęczyć, to 1:30.xxx, czyli dodając 10 sekund otrzymamy czas 1:40.xxx. Może być kiepsko.

Komentarz

No może być nie zły klocek. Koledzy może podajcie jakieś tu screeny z czasami żeby było wiadomo na czy nasz Team stoi

Komentarz

Gnapek i mleczny87. Podajcie tu swoje najlepsze czasy. Lepszy zajmie miejsce Kamil'a12 i wystartuje w tej rundzie. Proste...

Oto moj czas po przejechaniu paru okrazen. Specjalnie wygralem calkiem nowego GT40. Nic w nim nie grzebalem, jedynie zmienilem opony na te (firmy) Real. :mrgreen: Da sie jeszcze trroche szybciej pojechac, ale ponizej 1:25 raczej nie zejde.

potwierdzenie, w linku, zeby nie zaklocac przejrzystosci i ograniczyc czas ladowania strony
                            http://images45.fotosik.pl/148/56f60a7c3ebd588dmed.jpg
                            1:26,448

Komentarz

Opony Control to niby opony "symulacyjne"? Jeśli tak to trochę twórcom nie wyszły. Prawdziwe wyścigowe samochody na pewno nie muszą hamować do zera, by się zmieścić w średnim nawrocie.

Ale koniec OT, jeśli chodzi o mnie, to chyba mi się nie uda zejść poniżej 1:30.xxx Te opony nadają się tylko na opał.

Edit:

Udało się.

Staram się latać driftami. Powoli je opanowuję, dzięki czemu mieszczę się jakoś w zakrętach i nie zaliczam piruetów przy próbie takiego rozwiązania. Jednak i tak jest kiepsko.

Komentarz

Oto czas jaki uzyskałem Fordem GT40 na oponach Real-Life (w ustawieniach auta - najgorsze)

Jeżeli replay będzie potrzebny to mogę go wysłać :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                                X