Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] TEAM GT2

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Dyskusja] TEAM GT2

No to ruszyło coś z tym turniejem GT2-GT4-GT5.
    Koledzy z TEAMU GT2 tu będziemy robić między sobą ustawki kto jedzie, kto siedzi, kto beczy i pierdzi :wink:

Trzeba uzgodnić ile osób pojedzie w danej rundzie.
    Ja osobiście mogę grzać ławę na początek :wink:
    U nas wypadają NSX-y 90' i 92' po prawie 300 koni!!
    No to będziemy asfalt zwijać oponami (CONTROL - SIMULATION - REAL LIVE) wiecie o co chodzi te najgorsze :wink:

Osobiście kamień z serca mi spadł bo myślałem że już nie wystartuje ten turniej
    Nie patrzcie na różnice między fizyką chodzi o rozrywkę :wink: :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Re: [Dyskusja] TEAM GT2

Zamieszczone przez JISAW
    Osobiście kamień z serca mi spadł bo myślałem że już nie wystartuje ten turniej
    Nie patrzcie na różnice między fizyką chodzi o rozrywkę :wink: :wink: :mrgreen: :mrgreen:
    Dokładnie liczy się zabawa a nie marudzenie na różnicę między grami. Ji obiecałem że zrobie i zrobiłem ten turniej.
    Przepraszam za poślizg wiecie matura później totalny leń :wink:

Komentarz

Ja oczywiście biorę udział w turnieju, a kto pojedzie w pierwszej rundzie to mi już wszystko jedno :wink:

Sprawa nr. 1 to zniwelowanie różnicy. Na pewno Control Tire niewiele pomoże, choć nie zaprzeczam, że na pewno lekko tą różnicę zmniejszy. Macie jakieś propozycje?

Chyba, że jak Dreadlock mówi, zrobić go nie zważając na różnicę. Tylko wtedy będziemy mieć sytuację jak w obecnym sezonie F1.

Edit:

Przeoczyłem to, że będziemy dodawać do czasów GT2-riderów 10 sekund. Czyli w połączeniu z "gównianymi" oponami będzie w granicach 11, może 12 sekund. Mi pasuje.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
        Chyba, że jak Dreadlock mówi, zrobić go nie zważając na różnicę. Tylko wtedy będziemy mieć sytuację jak w obecnym sezonie F1.
        Nie mówię by nie zważać na różnicę. Pragnę zauważyć ze podjęte zostały już pewne kroki w postaci handycapu 10s plus najgorsze opony. Było testowane przez Ji i daje całkiem niezłe przyrównanie.

Jeśli się nie sprawdzi pomyślimy o innych sposobach albo zawiesimy turniej.
        W ostatecznosci przekfalfikujemy na GT4-GT5.

Komentarz

Po prostu nie zdążyłem zedytować powyższego posta, zanim napisałeś.

Więc ogólnie handicap i Control Tire (najgorsze w GT2) powinny dać pożądane rezultaty. No to możemy jechać

Komentarz

Dla wszystkich tu są rezultaty moich testów

viewtopic.php?f=14&t=5254&st=0&sk=t&sd=a&start=165

Jak by ktoś czegoś nie pamiętał :wink:

Komentarz

Ja mam PAL, wiec podczas tej rundy grzeje lawke. Wy jedziecie.

Ps. Dreadlock, w NTSC nie ma NSX '91. Jest 90 i 92... tak jak to napisal JISAW wyzej.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                Ps. Dreadlock, w NTSC nie ma NSX '91. Jest 90 i 92... tak jak to napisal JISAW wyzej.
                kierownik napisał chyba w regulaminie że jadą trzy roczniki NSX 90' - 91' - 92'
                Chyba że coś pojebałem :wink:

my tu sobie coś ustalmy a inne teamy niech w swoich działach :wink:
                jakieś strategie i takie tam :mrgreen:

Komentarz

Przejechałem się dzisiaj i na seryjnych częściach i mocy oraz na oponach firmy gówienka uzyskałem czas jaki widać + 10s.
                  Szanse się równają! Kolega z TEAMU GT4 uzyskał czas na poziomie 1:19.z jakimiś groszami.

Potraktować możemy ten turniej z bananem na twarzy :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                    Ja mam PAL, wiec podczas tej rundy grzeje lawke. Wy jedziecie.

Sorki już poprawiam.

Zamieszczone przez JISAW
                    Przejechałem się dzisiaj i na seryjnych częściach i mocy oraz na oponach firmy gówienka uzyskałem czas jaki widać + 10s.
                    Szanse się równają! Kolega z TEAMU GT4 uzyskał czas na poziomie 1:19.z jakimiś groszami.
                    Potraktować możemy ten turniej z bananem na twarzy :mrgreen:
                    Czyli damy rade tym bardziej że Ji jest jednym z lepszych w GT2 czasy powinny być zbliżone. (szanse wyrównane) :wink:

Komentarz

No więc mamy receptę. Teraz tylko ustalić szczegóły i jedziemy

Komentarz

Jedyne co nam pozostalo do ustalenia to Nasz sklad na te runde. Mamy juz JISAWa, Toyo, Dreadlocka... Jeszcze 2 osoby. Ja grzeje lawe (chyba, ze nie bedzie wystarczajaco duzo osob to wystartuje). Najwiekszy problem bedzie z frekfencja niektorych osob

Panowie, nie spieszyc sie. Nie rzucac czasami jak grochem o sciane.

Komentarz

Wstawiłem swój czas jako wstępny, próbny. Na razie nie przywykłem jeszcze wystarczająco do Hondy i nadal łapę sporą podsterowność na łukach (i tak samochód sam od siebie robi się tam bardzo podsterowny).

Najlepiej będzie, jak po ustaleniu terminu czasy próbne wraz ze screenami będą usuwane, żeby nie wprowadzały zamętu.

Komentarz

Ot taki sobie czas... Przymiarka do tego (dziwnego) stylu jazdy. Calkiem inna jazda niz chocby na Normalach. Duzo wczesniejsze hamowania, ktore na pierwszym okrazeniu mnie zaskoczyly :mrgreen: Gdybym jeszcze pojezdzil, czas bylby pewnie lepszy, albo i nie.

Komentarz

Do tego spora podsterowność. Ale w miarę jazdy nabędzie się wprawę :wink:

Edit:

Turniej na pewno będzie trwał daleko po 25 czerwca, zatem informuję, że 25 czerwca wyjeżdżam i nie będzie mnie przez miesiąc.

Komentarz

Pracuję...
                              X