Thooorn-Ale bez złości zapytałem żeby nie było nieprzyjemnych sytuacji. Trochę się zakręciłem i dopiero jak odpaliłem Frapsa zorientowałem się że nie mam do wyboru takiej kamery.
Tak jak mówie jeśli jest to jakiś problem to na spokojnie zmasteruje kolejny przejazd :wink:
Sprawę chciałbym załatwić uczciwie by nikt nie poczuł się oszukany :wink:
Weź bo się zawstydzę Staram się przecież nigdy nie byłem liderem w kategorii GT2 drift ale w miarę dobre auto + Jisawowskie sety and dużo ćwiczeń dają niezłe efekty.
Powtarzam się ale staram się staram jak tylko potrafię. I tak jestem zadowolony z przejazdów które robiłem. :wink:
Czy wygram czy nie to fajnie się rywalizuje.
W miarę dobre auto??? No co ty w tym przedziale mocy itd... nie ma lepszego no może zaś jeszcze goni ta żółta mazda którą thooornowi zajeb*** z garażu.
Teraz ty w tym wozie ciągniesz jak nikt inny :wink: (bez skojarzeń)
W miarę dobre auto? No co ty w tym przedziale mocy itd... nie ma lepszego no może zaś jeszcze goni ta żółta mazda którą thooornowi zajeb*** z garażu.
Teraz ty w tym wozie ciągniesz jak nikt inny :wink: (bez skojarzeń)
He he dzięki. Ale muszę przyznać ze Subaryna jest ciężka w prowadzeniu. Inaczej mówiąc skłonna do spinowania.
Mimo wszystko jak się trochę pojeździ to można przewidzieć i wyczuć
Termin minal, czekamy teraz na oceny od sedziow. Mam nadzieje, ze tym razem zmieszcza sie w jakims przyzwoitym terminie. O 4dniach nie ma mowy.
Chcialbym zwrocic sie do sedziow o to, by zwrocili uwage na pewne fakty. Drifty oceniamy w zakretach, nie na prostych odcinkach. Trzeba rowniez rozroznic zamierzony drift od wpadania w zakret na pelnej predkosci z wcisnietym hamulcem do oporu, wytracajac jedynie predkosc z efektownym dymem z pod kol, wynikajacy bardziej z bledu kierowcy.
Sam dobrze wiesz że jest kilka technik driftu i niektórzy pewnie starają się stosować jedną albo dwie techniki podczas przejazdu. Co do driftowania na prostych to jest opcja przedłużania driftu ale zapewne to też wiesz
# Braking Drift - polega na przeniesieniu większej części masy auta na przednią część pojazdu za pomocą krótkich, lecz energicznych naciśnięć pedału hamulca w momencie gdy rozpoczyna się zakręt. Wtedy koła tylnej osi tracą przyczepność i rozpoczyna się poślizg samochodu.
# Clutch Kick - tzw "strzał sprzęgłem", polegając na chwilowym naciśnięciu pedału sprzęgła i bardzo szybkim, energicznym puszczeniu go w trakcie przejeżdżania przez zakręt. Powoduje to gwałtowną utratę przyczepności kół.
# Lift Off Drift (Race Drift, Kensei Drift) - wykonuje się ją przy wejściu w zakręt puszczając na krótko pedał gazu, efektem czego jest powstanie niewielkiej nadsterowności powodującej poślizg, który kontroluje się operowaniem pedałem gazu i kontrowaniem kierownicą. Technika ta używana jest przy większych prędkościach w łagodniejszych zakrętach.
# Feint Drift - przed zakrętem wykonuje się skręt w kierunku przeciwnym do kierunku zakrętu, a następnie gwałtownie skręca się kierownicą we właściwą stronę rozpoczynając w ten sposób poślizg.
# Dirt Drop Drift - polega na wyjechaniu tylną osią poza tor, gdzie przyczepność opon jest dużo mniejsza, co staje się przyczyną poślizgu.
# E-Brake Drift (Emergency Brake Drift, Side Brake Drift) - najbardziej znana technika, polega na zaciągnięciu hamulca ręcznego przy wciśniętym sprzęgle, w momencie wchodzenia w zakręt.
# Jump Drift - tzw "podskok", wykonuje się go na zakręcie przejeżdżając przez tarkę tylnym kołem, które w tym momencie podskakuje i można dzięki temu uzyskać chwilowy brak przyczepności oraz nadsterowność samochodu.
# Long Slide Drift - jest to długo trwający drift, rozpoczyna się go za pomocą np. Hamulca ręcznego dużo wcześniej przed zakrętem. Wymagana jest do tego duża prędkość samochodu.
# Power Over - technika polegająca na mocnym naciśnięciu pedału gazu w momencie wchodzenia w zakręt. Wskutek tego koła obracają się "w miejscu", a brak przyczepności powoduje poślizg. Dodatkowym efektem wizualnym jest duża ilość dymu z opon. Technikę tę można wykonać tylko jeśli auto dysponuje wysoką mocą silnika
INFO: Drodzy sędziowie przypominam że do dzisiaj macie czas na ocenę przejazdu z Rundy 4. Jeśli wam sie znudziło ocenianie to prosiłem o poinformowanie mnie ale nikt nie miał nawet 2 minut żeby napisać? Każdy z sędziów jest na forum prawie co dziennie i nie wierze że nie widzieliście informacji
Komentarz