Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Wydawało mi się że raz tak zrobiłem ale skoro się mylę to zwracam honor postaram się tego dopilnować.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
      Twoj film jest niezgodny z regulaminem Jisaw. Kamera ma byc jedna, max oddalona i wszystkie wskazniki, ma "podazac" za wychyleniem samochodu, tak jak na filmie Mychy, a nie stateczna, ktora pokazuje caly bok wozu.

Masz jeszcze 2tyg na poprawienie.
      Zamieszczone przez Regulamin
      Widok samochodu kamera powinna być za wozem oddalona na max wszystkie wskaźniki muszą być włączone!
      Thooorn, możesz mi zacytować punkt regulaminu, który mówi o tylko i wyłącznie jednej kamerze?
      To raz.
      Dwa- zacytuj również, proszę, fragment, gdzie jest mowa o typie kamery(nie mówię o tym, że ma być max oddalona tylko o "podążaniu" za tyłem samochodu).

Jak dla mnie szukasz jakiegokolwiek pretekstu aby się przyczepić.
      Ende.

Komentarz

1." Widok samochodu kamera powinna być za wozem oddalona na max wszystkie wskaźniki muszą być włączone!"

W szkole od pierwszej klasy ucza, by czytac ze zrozumieniem, wiec ja uczen liceum czytam. Kamera - liczba pojedyncza. Slownie "jedna". "Na Max" - jest tylko jedna taka kamera. Druga, ktora np Ty, Dreadlock czy Jisaw uzywaliscie, jest duzo blizej. Praktycznie pod samym nosem. Porownaj sobie np kamere Dreadlocka z poprzedniej rundy z kamera Mychy w aktualnej. Jest roznica w odleglosci? Jest.

2. Odpowiedz na to pytanie masz wyzej. Jest tylko jedna taka kamera w grze.

Ende.

Komentarz

Robiąc na siłę idiotów z ludzi dokoła nic nie zyskasz. Szczerze? Grając w GT2 przez 3 lata nie wiedziałem nawet, że są inne ustawienia kamery. Po prostu nie było mi to do niczego potrzebne. Jeśli dobrze pamiętam to była jakaś dyskusja na temat typu kamery, lecz nie zostało ustalone, że ma być taka, a nie inna. Dlatego Twoje uzasadnienie jakoś trudno czymkolwiek poprzeć. Mówiąc "na max oddalona" Ji miał na myśli(jestem bardziej niż pewien) dwukrotne oddalenie kamery za samochód z domyślnego widoku ze zderzaka.
          Wyobraź sobie, iż różnicę w kamerach potrafię dostrzec, ale jakoś nikt nigdy nie miał o to pretensji. Dopiero Ty, kiedy zrobiłeś słaby przejazd i otrzymałeś sprawiedliwe oceny(wg Ciebie niesprawiedliwe), a przecież jak sam napisałeś:
          Zamieszczone przez thooorn
          Nieco ode mnie. Niestety, brak czasu nie pozwolil na nic wiecej.
          Naprawdę Thooorn... Przestań szukać dziury w całym aby tylko się jakoś odgryźć. To widać z daleka:/

Komentarz

Zamieszczone przez Loki91
            Robiąc na siłę idiotów z ludzi dokoła nic nie zyskasz. Szczerze? Grając w GT2 przez 3 lata nie wiedziałem nawet, że są inne ustawienia kamery. Po prostu nie było mi to do niczego potrzebne. Jeśli dobrze pamiętam to była jakaś dyskusja na temat typu kamery, lecz nie zostało ustalone, że ma być taka, a nie inna. Dlatego Twoje uzasadnienie jakoś trudno czymkolwiek poprzeć. Mówiąc "na max oddalona" Ji miał na myśli(jestem bardziej niż pewien) dwukrotne oddalenie kamery za samochód z domyślnego widoku ze zderzaka.
            Wyobraź sobie, iż różnicę w kamerach potrafię dostrzec, ale jakoś nikt nigdy nie miał o to pretensji.

Brawo, ze po trzech latach wiesz, ze w grze sa jeszcze inne kamery. TAK. W koncu zrozumiales. Sa trzy podstawowe kamery. Zdzerzak, 3osoba blisko i 3osoba daleko. Jisawowi w regulaminie i mnie w tej chwili wlasnie o TA kamere chodzi. Skoro potrafisz dostrzec roznice w kamerach, dlaczego w twoich przejazdach pojawiaja sie dwie? Przeciez wyraznie jest napisane, ze chodzi tylko o jedna.

Komentarz

jak widzę coraz więcej osób jest bardzie po mojej stronie może sie pospieszyłem z odejściem z turnieju

Komentarz

Jeśli chcesz wrócić, to ja nie mam nic przeciwko.

Ponadto w regulaminie jest punkt, że nie można rezygnować z turnieju w czasie jego trwania :wink:

Komentarz

to są 3 podstawowe kamery. Używam osobiście zawsze ostatniej, ale Tobie rozchodzi się o typ tejże kamery(menu główne->options->global options->view angle: wide, standart i narrow. Wide jeśli dobrze pamiętam to kamera idąca prostopadle do kierunku jazdy bez względu czy lecisz bokiem czy całkiem prosto, zaś narrow to kamera trzymająca się tyłu samochodu. Widać to Ty nie potrafisz odróżnić tych kamer, bo właśnie stwierdziłeś, że chodzi Ci o 3 osobę daleko a nie TYP kamery(typ, nie odległość). Jeśli grzebniesz w tych ustawieniach to zauważysz, iż 3osoba daleko w trybie narrow jest sporo dalej od 3 osoby daleko w trybie wide. Polecam wybróbować- ciekawa opcja.

Ji a Ty sam w regulaminie napisałeś, że:
                  Zamieszczone przez Regulamin
                  4. Zawodnik nie może rezygnować z udziału turnieju podczas jego trwania.
                  Więc nawet nie myśl o opuszczaniu turnieju. Tu nie chodzi o stawanie po czyjejś stronie tylko rozstrzygnięcie sporu i bezpodstawnych pomówień/pretensji.

Komentarz

Nigdzie nie pisalem o dodatkowych opcjach kamer w menu gry. Trzecia podstawowa kamera zawiera w sobie wszystko to, co jest wymagane w regulaminie. Z niej powinniscie korzystac. Nie odwracaj teraz kota ogonem. Nad kamerami spedzilem wiecej czasu, niz ty grasz w GT.

Komentarz

Panowie, ja już was nie rozumiem. Kłócicie się o to, że kamera JISAWA idzie z kierunkiem jazdy, czyli możemy zobaczyć cały bok samochodu idąc driftem, czy o to, że JISAW na filmiku ma dwie kamery?

Komentarz

Na filmie ma byc tylko ta jedna, konkretna kamera. Inne filmy, ktore wybiegaja po za to stwierdzenie, sa niezgodne z regulaminem i nie powinny byc brane pod uwage przez sedziow podczas oceniania.

Tyle...

Komentarz

Więc sprawdź 3 razy i napisz czy jeśli ustawisz wide(jeśli dobrze pamiętałem, że to kamera, która idzie prostopadle do kierunku jazdy) i oddalisz na MAX kamerę to czy będzie kamera podążać za tyłem samochodu. Dodam, o Wszechwiedzący, że wide jest ustawiona domyślnie. Nie odwracam żadnego kota tylko próbuję Ci uświadomić, że 3 osoba daleko nie załatwia sprawy z podążaniem kamery za tyłem samochodu, no ale jeśli ktoś nie chce zrozumieć...
                          Ji wrzucił przejazdy z 2 trybów kamer a nie z widoku 3osoby blisko i 3 osoby daleko. Jak napisałem wcześniej jest różnica odległości między wide i narrow.
                          Ponad 3 lata grzebania w ustawieniach kamer i tego nie odkryłeś? :wink:
                          No cóż...

Może niech sam Ji się wypowie jakie to są 2 typy kamer i będzie po problemie.

A co do jednej i tylko jednej kamery to widok z wide i narrow ułatwia sędziom ocenę, gdyż mogą zobaczyć kąt wychylenia z dwóch różnych ujęć, więc nie rozumiem o co walczysz... Żeby sędziowie mieli utrudnione zadanie?

Komentarz

Macie problemy... JISAW jest organizatorem - on tu decyduje.
                            http://najalternatywniej.blogspot.com/
                            keep calm & carry on
                            digart - lastfm
                            ---
                            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                              JISAW jest organizatorem - on tu decyduje.
                              Organizator chcial sie wycofac.

Komentarz

Spór moim zdaniem jest zbędny wielki szum o nic specjalnego wielka sprawa jak bym pojechał samochodem nie zgodnym z regulaminem. A tu jest wksa o jakąś zasraną kamerę! Co bo mam z dwóch ujęć nagranie to będe lepiej oceniony??? Piździe prawda mogę być również oceniony niżej niż z kamerą przy której uparł się thooorn Równie dobrze to może być na moją nie korzyść. Nigdzie nie oszukiwałem ani nic tym podobnym a afera jak o korupcje w polskiej piłce Ogólnie moje intencje miały inny kierunek chciałem ułatwić ocenianie sędziom a nie uzyskanie dodatkowych popierdolonych punktów. Mógł bym byc nie oceniony w tej rundzie i też afery bym nie robił.

Thooorn jeśli ty będziesz jeździł na taki poziomie jak twój ostatni przejazd to ja bym cię wycioł jeszcze z trzy razy jak bym miał nie być oceniany przez dwie rundy.

Dread i tak wszystkich rozjedzie w drobny pył i zostanie tylko dym on to wygra jeśli będzie cały czas tak dokładny i będzie starał jak najlepiej latać bokiem.
                                Zamiast tu wymyślać że to niezgodne i tamto z regulaminem chociaż dokładnie nic tam nie pisze tylko ogólnie to byś się raz a pożądnie przyłożył to byś wszystkich też rozjechał jak dread. Nie wiem czemu ty to wszystko tak na poważnie bierzesz? Tu nie chodzi o to żeby pizde na maksa zacisnąć i musze wygrać bo mi mama obiadu nie da. Podejdź do tego na luzie.

Czy sędzia musi zaraz oceniać jedną i drugą? Może ocenić tą drugą kamerę która jest już zgodna z regulaminem i w dodatku są na niej wskaźniki bo na pierwszej zapomniałem włączyć

Komentarz

Pracuję...
                                X