Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Zamieszczone przez Witek Enzo
    Ja i tak oglądam bez dźwięku i mam włączoną swoją muzykę w tle, więc sie nie przejmujcie soundtrackiem
    Dobry patent ale tylko na filmiki z obciętą ścieżką. Jeśli takowa jest to warto obejrzeć "zy" gdyż autor często dobierał piosenkę pod przejazd. :wink:
    Zamieszczone przez thooorn
    Panowie sedziowie, czas zaczac ocenianie :mrgreen:
    That's right.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
      Zamieszczone przez Witek Enzo
      Ja i tak oglądam bez dźwięku i mam włączoną swoją muzykę w tle, więc sie nie przejmujcie soundtrackiem
      Dobry patent ale tylko na filmiki z obciętą ścieżką. Jeśli takowa jest to warto obejrzeć "zy" gdyż autor często dobierał piosenkę pod przejazd. :wink:
      Tiaa, ale sędzia nie powinien sie kierowac takimi rzeczami! :mrgreen:
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Wiem ale to daje pozytywną otoczkę i dobre wrażenie

Komentarz

No to Runda 2 jest oceniona :mrgreen:

Klasyfikacja generalna
          Dreadlock89 - 17p
          Thooorn - 15p
          Jisaw - 11p
          Mycha - 7p
          Toyo - 5p
          Loki91 - 5
          Janki96 - 1

Komentarz

Moja propozycja, jako sędziego, jest by ograniczyć przejazdy do maksimum 2 minut - czy nie uważacie, że niektóre filmiki są za długie, co utrudnia ocenianie? A tak, dwie minuty od startu drifter pokazuje, na co go stać...

... co Wy na to?

Komentarz

ja bym zostawił tak jak jest.

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                Moja propozycja, jako sędziego, jest by ograniczyć przejazdy do maksimum 2 minut - czy nie uważacie, że niektóre filmiki są za długie, co utrudnia ocenianie? A tak, dwie minuty od startu drifter pokazuje, na co go stać...

... co Wy na to?
                Przecież to zawsze jedno okrążenie

Fak, czemu nigdy nie wygrywa ten, na którego głosuje? :mrgreen:
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Bo wy sedziowie różnie oceniacie. To jest GT2. Mam do was porpozycję spróbujcie driftować tak jak DREAD czy THOOORN. Zobaczycie jakie to jest proste i jak łatwo się to robi. Może oceny też wtedy bedą inne.
                  My driverzy ocniamy sie pod innym okiem bo my jeździmy cały czas w GT2. W zapewne nie. Ale ja co do oceny nie mam zastrzerzeń. Przynajmniej wiem jaki jestem ciękim drifterem :mrgreen: i ile jeszcze musze poprawić :mrgreen:

Komentarz

Co Co Co 70,5p Na rowni z Mycha Niektorzy sedziowie sa albo slepi, albo zbyt uprzejmi

Jednak prosilbym, aby kazdy z sedziow skomentowal przejazd kazdego z uczestnikow. Suche oceny nic nie daja.

Komentarz

nic na to nie poradzę. Co do mychy to robi postępy szybciej niż ja :mrgreen: nie zdziwie sie jak nas wytni na GV. Ona cały czas tam trenuje więc chyba ma ten tor bardziej obcykany odemnie :wink:

wracając do ocen, to sędziowie jednak powinni sobie po driftować w GT2. Bo w ich ocenach jest duża roznierzność :wink:

PS.To jest początek wiec wszystko jakoś się unormuje

Komentarz

Wiecie, ja oceniam ten drift zawsze pod tym samym kątem - pod kątem GRID'a i GT4. Nie mam nic przeciwko, żeby wszyscy wiedzieli, jak oceniam, i znali moje komentarze, które zresztą zawsze dodaję. Nie miałem tego szczęścia grać w GT2 - tak więc nie wiem, jaki to ciężki kawałek chleba. Nie oceniam człowieka tylko przejazd - a ocena sędziego ZAWSZE będzie subiektywna - odnoszę wrażenie, że drift jest szybszy, pod większym kątem itp. - daję więcej punktów.

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                          Wiecie, ja oceniam ten drift zawsze pod tym samym kątem - pod kątem GRID'a i GT4. Nie mam nic przeciwko, żeby wszyscy wiedzieli, jak oceniam, i znali moje komentarze, które zresztą zawsze dodaję. Nie miałem tego szczęścia grać w GT2 - tak więc nie wiem, jaki to ciężki kawałek chleba. Nie oceniam człowieka tylko przejazd - a ocena sędziego ZAWSZE będzie subiektywna - odnoszę wrażenie, że drift jest szybszy, pod większym kątem itp. - daję więcej punktów.
                          spoko niech zostanie jak jest. ale widze że jest rozbierzność miedzy sędziami np. ty i Witek prawie taksamo oceniacie za to Kyjgel i Lukas też różnie oceniają.

PS. ja nic nie mam do was. Bo dzięki wam można ten konkurs przeprowadzić i jestem wam wdzięczny

Komentarz

Osobiście miałem przyjemność sędziować w tym konkursie... Osobiście nie oceniam tego na podstawie gry czy trudno czy łatwo, tylko na podstawie tego co widzę, a jeżeli widzę że kąt wychylenia jest minimalny to oceniam go nisko niezależnie czy danym autem się jeździ dobrze czy źle, oceniam według tego jak Drift powinien wyglądać... No i powtarzalność...
                            Według mnie powinno być tak że będzie pokazana ocena każdego z sędziów + komentarze...
                            Osobiście nie mam nic do ukrycia :
                            JISAW
                            Długość: 5
                            Kąt wychylenia: 4
                            Prędkość: 3
                            Fun: 3
                            Poziom ogólny: 4
                            SUMA = 19p

JI : Według mnie najlepszy przejazd, długie ładnie poślizgi przy nie najgorszej prędkości... Kąt nachylenia nie jest najlepszy ale może być. W porównaniu do reszty przejazd naprawdę dobry.

MYCHA
                            Długość: 3
                            Kąt wychylenia: 3
                            Fun: 2
                            Poziom ogólny: 3
                            SUMA= 14p

Mycha: Widać że się jeszcze uczysz, ale duży + że starasz się utrzymać duży kąt, jednak wytracasz przy tym za dużo prędkości, no i kilka wpadek. Poza tym ujdzie.

DREADLOCK89
                            Długość: 4
                            Kąt wychylenia: 2
                            Fun: 3
                            SUMA= 16p

Dredziu: Również dobry przejazd, gdybyś starał się utrzymać większy kąt i czasem przeciągnął trochę poślizg było by idealnie. Ale niestety większość zakrętów pokonałeś z dość słabym kątem...

THOOORN
                            Długość: 3
                            Fun: 1
                            SUMA= 13p

THN: Owszem poziom ogólny dobry, jednak prawie zerowy kąt no i poślizgi też nie najdłuższe... Jak dla mnie powinieneś zmienić samochód na tylnonapędowy... Ale jak kto lubi... :wink:

TOYO
                            Długość: 2
                            Prędkość: 4
                            Fun: 2
                            Poziom ogólny: 2
                            SUMA= 12p

TOY: Niestety najsłabszy przejazd z całej grupy, krótkie poślizgi ze słabym kątem... + za dużą prędkość jednak reszta poniżej przeciętnej, ale wszystko przed Tobą... :wink:

Niektórzy może nie będą się zgadzać z taką punktacją, ale jeżeli nowicjusz stara się "eksperymentować" a stary wyjadacz robi po prostu zwykły przejazd, to nowicjusz dla mnie jest wyżej, trzeba przebijać się trochę powyżej codziennej rutyny, co z tego że przejazd jest technicznie dobry skoro można zasnąć oglądając go, tutaj chodzi o zabawę i pokazanie na co kogo stać ! Starajcie się chłopacy :wink: Mam nadzieje że niektórych niskie oceny zmotywują do pokazania czegoś więcej... :wink:

Komentarz

Dla mnie jest dobrze tak jak jest bez kombinowania. Przecież to tylko zabawa.
                              I nie mówię tak dlatego że akurat prowadzę.

Jeszcze nie dawno nie miał nam nawet kto sędziować...

Jedyne co mogło by się jeszcze pojawić to właśnie krótkie komenty i uzasadnienia.

PS:
                              Biesiek gupi jesteś Przelukaj mój przejazd raz jeszcze zobacz że pierwsze 3-4 zakręty poszły jednym szerokim driftem po tarce :wink:

Ale i tak podoba mi się tak jak jest. Ważne że dobrze się bawimy i czuć nutkę rywalizacji :wink:
                              A jeśli ktoś czuje się skrzywdzony oceną to trudno, może w następnej rundzie pójdzie lepiej
                              Dlatego mamy kilku sędziów by wyniki wychodziły spod kilku rąk i średnia była w miarę sprawiedliwa.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                                Biesiek gupi jesteś Przelukaj mój przejazd raz jeszcze zobacz że pierwsze 3-4 zakręty poszły jednym szerokim driftem po tarce :wink:
                                Chyba takiej...

Z sędzią się kłócisz ? :mrgreen: Dyskwalifikacja ! :mrgreen:
                                Wiem że surowo oceniam, ale jestem wymagający...

Komentarz

Pracuję...
                                X