Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta
    Hahahahahahah typowa kobieta XD One nigdy tego nie zrozumieją
    Ja bardzo przepraszam, ale jak kupiłem G29, to moja żona osobiście pomogła mi zmodyfikować szafkę na uchwyt do kierownicy i podpórkę pod pedały, ponadto, zaoferowała mi swój wyjebany fotel, dzięki czemu miałem pozycję półleżącą, niemal taką jak w F1. A jak teraz napomykam jej o nieco poważniejszej inwestycji pod GT7, czyli profesjonalny fotel i jakiegoś Thrustmastera, to twierdzi, że powinniśmy zmienić mieszkanie, bo z racji tego, że mamy malutkie gniazdko, nie zmieszczę się nigdzie z tym kokpitem. Twierdzi, że jak będziemy mieć dodatkowy pokój, to mogę sobie tam zrobić simrace room. I ona mi jeszcze pomoże go urządzić.

To jest dopiero platynowa kobieta.

@mysi

Dziękuję za podpowiedź, ja zawsze miałem gaz/hamulec na prawym analogu, a na emu nie wiedziałem jak to ustawić, popróbuję, może wyjrzy coś z tego i będę szybszy o 0,003s na okrążeniu.

59 pękło, ale już jest ciężko, powiem szczerze:

Ostatnio edytowany przez C5R; 29.03.2021, 21:50.

Komentarz

• Moim rekordem dziś było 0:58.252, ale nie robiłem screena, bo przy 0:58.1 JISAW'a nie zmieniłoby to mojej pozycji w klasyfikacji Powiem tyle, że jeśli trzeciego zakrętu nie przejedzie się na żyletki z prędkością co najmniej 106-107 km/h, nie ma sensu się dalej spinać, tylko rozpocząć nowe okrążenie. Również czas powyżej 0:42.9 na koniec trzeciego sektora również oznacza kółko do kosza, bo będzie na mecie max 0:58.5, a to nie da prowadzenia.

Nie ukrywam, że w następnej rundzie przydałby się jakiś tor permanentny, na którym nie ma band dwa centymetry od wierzchołka zakrętu Super byłoby coś pokroju Midfield Raceway, Apricot Hill, czy Red Rock Valley Speedway

Zaś co do wyposażenia, to jako że postanowiłem wybrać życie singla, a mając już prawie trzydzieści lat będzie mi tylko łatwiej ten stan cywilny zachować, mogę śmiało planować sobie racing room, który mam zamiar powoli organizować wraz z zakupem PS5 i Gran Turismo Sport

W kwestii analogu, to byłby przydatny tylko przy skrętach, a przede wszystkim, by ustawić wóz na wprost na prostych. Skręcając strzałkami na padzie jest to trudne do osiągnięcia; w skrajnym przypadku lata się wozem od lewej do prawej, na czym również cierpi przyrost prędkości. A przy takiej walce na noże o każdy ułamek sekundy, jak teraz z JISAW'em, nawet takie z pozoru niewinne pierdółki mogą wiele zmienić.

Myślę natomiast, że gaz i hamulec w analogu może się nie sprawdzić. Przy takiej jeździe trzeba się bardzo mocno skoncentrować, a skupianie się na stopniu wychylenia gałki analogu przy przyspieszaniu/hamowaniu obniża koncentrację na linii jazdy, punktach hamowania i tym, by w odpowiedniej chwili złożyć się w zakręt. A wtedy wiadomo — strata czasowa, prędkości, i takie tam...

Komentarz

• Zamieszczone przez Toyo Zobacz posta

Myślę natomiast, że gaz i hamulec w analogu może się nie sprawdzić. Przy takiej jeździe trzeba się bardzo mocno skoncentrować, a skupianie się na stopniu wychylenia gałki analogu przy przyspieszaniu/hamowaniu obniża koncentrację na linii jazdy, punktach hamowania i tym, by w odpowiedniej chwili złożyć się w zakręt. A wtedy wiadomo — strata czasowa, prędkości, i takie tam...
        Myślę że po przyzwyczajeniu gaz/hamulec na gałce nie będzie przeszkadzał(chociaż to rozwiązanie jakoś nigdy do mnie nie przemawiało i na nim nie jeździłem), a co do przydatności to myślę że przy mocno nadsterownych autach (takie TVR Speed 12) jest jak znalazł.

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
        Za szyjke mocno chwyć i napij się!
        Jabol punk!

Komentarz

• Hah już wiem dlaczego analog mi nie działał! hehehe To wina moich krzywych łap XD Źle mi sie machnęło palcem gdy przypisywałem przyciski Gdy robiłem góra dól analogiem to auto skręcało XDDD

No to pora jechac na analogach hehehe

Komentarz

• U mnie analog jest zero-jedynkowy, więc pozostaje mi tradycyjna jazda na strzałkach

Eidt: Czas umocnić się na drugim miejscu

Powiem wam, że jakoś dziwnie mi jest bić się z JISAW'em o ułamki sekund, gdy dekadę temu cały czas byłem sekundę lub dwie z tyłu. Czuję się, kuffa, jak jakiś thooorn.

Ostatnio edytowany przez Toyo; 30.03.2021, 15:10.

Komentarz

Myślę, że możliwy max dla zwykłego śmiertelnika to 0:58.2, a dla JISAW'a okolice 0:57.7
              Ty weź zmień robote i idź jako analityk a nie gdzies na nocki łazisz

Se przewidział skubany

Komentarz

• To ja już podziękuję Panom ślicznie. Wymiękam.

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW

Ty weź zmień robote i idź jako analityk a nie gdzies na nocki łazisz

Se przewidział skubany

Nie "gdzieś na nocki łazisz", tylko pracuję na zajezdni autobusowej A jako że pracuję przy obsłudze tankowań autobusów na nocnych zjazdach na zajezdnię, a po zjazdach rządzę magazynem części i olejów, to nasze autobusy mają czym i na czym jeździć

I serdeczne SCREW YOU z pogrubieniem tego pierwszego członu słowa "analityk"

Zamieszczone przez C5R
                  To ja już podziękuję Panom ślicznie. Wymiękam.
                  Jeszcze bardziej czuję się jak thooorn

Komentarz

• Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
                    To ja już podziękuję Panom ślicznie. Wymiękam.
                    To już w ogóle nie będziesz jechał?

Komentarz

• JISAW, kurwa, ja pierdole.

Toć to było idealne kółko chyba. Jak ja zerwę jeszcze z 0.2, to uznam to za niebywały sukces. Podium jeszcze w zasięgu, ale Wy panowie... grubo poza nim. Nie mój skill, po prostu nie mój skill.

Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta
                      To już w ogóle nie będziesz jechał?
                      Nie, nie, źle mnie zrozumiano. Bawimy się dalej

Dziś coś jeszcze pokręcę, tylko ze mną to jest tak, że jebie 12 godzin dziennie od 7 do 19, od kilku dni. Z rzędu. Jeszcze 5 dni przede mną, więc jak wracam do domu, to mam jakąś godzinę, zanim mnie totalnie zmuli i włączy mi się autopilot do łóżka. A o 5 rano zryw.
                      Ostatnio edytowany przez C5R; 30.03.2021, 17:24.

Komentarz

Nie, nie, źle mnie zrozumiano. Bawimy się dalej

Macie ściągę z dzisiejszego wyniku

Komentarz

• JISAW, myślę, że jak w przedostatnim zakręcie dasz jeszcze ciaśniej, to może i nawet 57.6 by było?

Komentarz

JISAW, myślę, że jak w przedostatnim zakręcie dasz jeszcze ciaśniej, to może i nawet 57.6 by było?
                            Możliwe ale jak na te chwile brak mi cierpliwości do tego heh Momentami ciężko jest trafic w zakret przez hamowanie bo jak źle to zrobisz to stawia cię bokiem :/ zrąbiesz tak raz drugi czy trzeci to mnie kurwica nachodzi

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW

Momentami ciężko jest trafic w zakret przez hamowanie bo jak źle to zrobisz to stawia cię bokiem :/

Jezu, tak! Ta stara, niemiecka franca jest tak niestabilna przy mocnych dohamowaniach w skręcie, że mózg w poprzek staje. W trzeci i ostatnim zakręcie już tyle razy potargałem koszulę przez to stawanie bokiem lub ściąganie przodu do wewnętrznej, że już prowadzę tę Audicę z gołą klatą.

Komentarz

prowadzę tę Audicę z gołą klatą.
                                To działa in plus, bo jak nie masz koszuli, to jesteś lżejszy!

Komentarz

Pracuję...
                                X