Zawsze myślałem że MR ze względu na centralnie i nisko położony środek ciężkości i równomierne rozłożenia masy na obie osie. Dlatego 90% supersportowych aut ma taką specyfikacje.
Ja trochę zmienię temat.Który Hks Drag jest waszym zdaniem lepszy:R33 czy 180SX?
Moim zdaniem 180SX jest lepszy.Jest na pewno dużo szybszy niż R33 i też minimalnie lepiej skręca.
Na początku Drag 180SX dojeżdża tylko do 350km/h.Najlepiej wejść w skrzynię biegów i tam gdzie jest napisane ,,final'' przestawić do samego końca do 30 bodajże.Potem spowrotem wejść w wyścig nalepiej na Test Course bo to auto nadaje się tylko na Test Course i jak się postarasz to może dojechać nawet do 450km/h lub więcej.Ja tak zawszę robię.A poda mi ktoś ustawienia żeby Dragi lepiej skręcały.Mi akurat Drag 180SX nie dojechał do 450km/h .
Pozdrawiam .
Podejrzewam, że nie ma ustawień do nich aby jako-tako trzymały się trasy... W R33 ewentualnie możnaby zarzucać samochodem przed zakrętem aby "ciągnął" w stronę prostej za zakrętem, ale z 180sx to nie przejdzie... Nawet koła z przodu ma sporo mniejsze Te samochody się chyba nadają dytlko i wyłącznie na test course... Co innego gdyby była opcja analogowego gazu w GT2- wtedy dałoby radę ładnie jeździć po trasach nawet 180sx'em, no ale niestety, te rarytasy dopiero w GT3...
A właśnie. Mam gdzieś ORYGINALNĄ(z emblematem GT2 na środku) kierownicę pod PSXa od GT2, fakt, że konsoli już nie mam z 5 lat, ale jak kiedyś na niej grałem to dałbym sobie rękę uciąć, że gaz analogowy był przy kierownicy(na łopatce pod prawą ręką). Może ktoś rozwiać wątpliwości? Bo jak potem podłączałem kierę pod PC przez przejściówkę to nie mogłem znaleść ustawień do pełnego analogowego kontrolowania(na kierownicy można zmieniać ustawienia)...
Tu jest fotka mojej kiery z dawnych czasów(teraz jej nie mam, bo komuś pożyczyłem, ale będę musiał ją odzyskać...) KLIK!
HKS'y da się ustawić tak, by dobrze jeździły bo torach innych niż Test Course. Było nawet o tym na forum. Wszystko oczywiście kosztem prędkości max i wówczas czasami okrążeń są na poziomie bodajże Lacera, czy Skyline'a.
Nie doczytałeś do końca napisałem też czy ktoś zna ustawienia do Dragów żeby lepiej skręcały :wink: .
Doczytalem do konca. Poczatek mojego posta na to wskazuje. Zauwaz, ze w drugim zdaniu jest slowo "tez", wiec poprzednie nie moze dotyczyc osiaganej predkosci przed Drag'i.
Co zrobic, by lepiej skrecaly? To samo, co z innymi Race Car'ami. Dzial z ustawieniami jest. Zaloze sie, ze jesli uzyjesz ustawienia np do GT-One, HKS 180SX tez bedzie lepiej skrecal.
Sorki ,że wyskoczę jak "Filip z konopi", ale jest użytkownik oski123, który chce założyć turniej na torze Pikes Peak Downhill na ustawieniach fabrycznych ,mógłby mu ktoś pomóc, podać treść turnieju który on chce zorganizować?
ale swoją drogą.. może by wprowadzić jakiś wzór wyglądu turnieju? Taki dość ogólny, po prostu taki schemat co turniej MUSI zawierać w jakiejś fajnej formie graficznej można by podkleić i każdy by go kopiował zakładając nowy turniej. Co Wy na to?
Thooorn zakładał już dużą ilość Turniejów, już na wejściu dostajesz w pysk zasadami rozgrywki. Podane w tak prosty sposób że pijana blondynka rozumie ich treść. Wybaczam brak kreatywności ale żeby nie umieć powielić schematu to już zakrawa o kalectwo.
Komentarz