Przeszedłem Hard Tuned i wygrałem GT-R R32 żółtego ale to nie jest NISMO wersja
wersje NISMO dostaniesz w Used Car w Nissanie,ale on jest bardzo rzadko więc trzeba co następny [już przejechany] medal sprawdzać na listę, bo NISMO nigdzie nie wygrasz.
Jego max tuning to 854hp, tyle samo ma wersja VspecII ,a pozostałe czyli GT-R z 1989r., 1991r. i jeszcze GT-R Vspec mają po 913hp.
Ważą ok. 2350lbs albo mniej.
A co do wygranej z medala Hard-Tuned Cup to są takie kolorki jeszcze jak bordo i chyba ciemny błękit do tego R32 GT-R.
Autko nawet dobre jak na moc 913hp, da się nim nieźle driftować ,czy nawet szybko w zakręty wchodzić i głównie jak testowałem auta to wg mnie jest to pretendent na majstra najlepszego wózka w 2010r. Teraz niestety wszystkie pady mi siadły a odblokowywanie wszystkiego jest dla mnie stratą czasu,bo sporo się musiałem nazaznaczać/nakreślać żeby wiedzieć jakie mam auta w garażach w 3 slotach i ogólnie wszystko stoi.
Na 2011r. będą tylko te najlepsze wersje aut ,czyli nie będzie żadnych słabszych.
Panowie, miałem mało czasu na GT bo nauka i wgl ciągle szkoła ale teraz już jestem Wilku dorwałem R32 Nismo i powiem że rozczarował mnie mocą - myślałem że jak jest z dopiskiem Nismo to będzie jednak po tunningu większa moc
GT jest bogiem
Escudo nałogiem
Tunning zabawą a
S Licence PODSTAWĄ !
Powiem ci ,że R32 NISMO wersja ma 854HP ,ale daje radę ,jak testowałem ,to trzymał się w okolichach 10 miejsca ,w 2008 czy 2009r., raz albo dwa stanął na podium najniższym [czyli 3 miejsce]. Ale strasznie rzadko może się nadarzyć okazja na to auto ,bodajże co 20 dni więc długo ,ze 4 medale to jest chyba .
Mam pomysł , ze względu na to iż mam problemy techniczne z padem ,ilość aut będzie wynosiła 20 ,ale to będzie na zasadzie ,że co kolejny tor odpada jedno auto ,a wy głosujecie kto odpadnie z rywalizacji. Oto lista 20 aut:
01- Mazda Miata MX5[*]
02- Honda Civic '93 Si
03- Mazda Demio Aspec[*]
04- Toyota Corona Exiv 200GT
05- Nissan Primera '90 2.0Te
06- Mitsubishi Eclipse GT
07- Mitsubishi FTO GPX
08- Subaru Impreza '94 SD
09- Aston Martin DB7 Coupe
10- Toyota Supra RZ[*]
11- Toyota MR2 GT-S
12- Nissan S14 LM Edition
13- Mitsubishi FTO LM Edition
14- Subaru Impreza Rally Edition
15- TVR Cerbera LM Edition
16- Dodge Viper RT/10
17- Nissan Sunny '91 GTiR
18- Nissan R33 GT-R
19- Mitsubishi GTO '92
20- Honda CRX del Sol LM Editon
Zasady są mianowicie takie ,iż kto dobrze wytypuje dostaje/dostają 1p., no i tak aż do ostatniego auta, termin składania głosów będzie podawany.
Oczywiście testując te auta będą na ustawieniach fabrycznych ,tylko Downforce będzie wychylony na max,a w przypadku wagi poniżej 600km Damper będzie obniżony o 1 ,czyli nie 4/4 ,tylko 3/3 ,no i na odwr. jeżeli za ciężki czyli waga od 1400kg wzwyż Damper będzie 5/5.
Warto założyć wg was taki temat? Bo ja bym założył ,ale czy by to wypaliło, w głosowaniu może wziąść udział każdy także zapraszam graczy GT2 i nowszych częsci do oddawania głosów. Już 1 test za mną ,odpadło auto. . . jakie? Tego nie powiem. Był to tor Autumn Mini II.
Miata, Demio i inne kaszle sa z gory skazane na pozarcie. Powinienes jakos bardziej sie trzymac jednej "grupy" samochodow, a nie wystawiac do walki Civic'a '93 z Cerbera LM.
Jesli tak bardzo lubisz bawic sie w testy, Encyklopedia w GT1 Garaz stoi prawie pusta. Moglbys troche ja zapelnic roznymi samochodami, nawet tymi z listy.
Kurde padł mi dysk twardy, tam miałem obraz Gran Turismo 1 i 2 i emulator, więc chwilowo nie mogę brać udziału w turniejach, dysk odbieram z naprawy w środę, więc prośba - można przedłużyć długość rundy w FIA GT Cup?
GT jest bogiem
Escudo nałogiem
Tunning zabawą a
S Licence PODSTAWĄ !
Ja zapraszam ludzi do turnieju Corvette '67 Cup! http://www.granturismo.pl/forum/view...b2a74ea8bf9e21
Szanse są maxymalnie wyrównane, wszystko zależy od umiejętności, a na razie mamy tylko 2 graczy, czekamy na resztę!
Komentarz