generalnie metal (oldschoolowy) i hardrock + rożne takie co w ucho wpada
Judas Priest
Metallica
Iron Maiden
King Diamond
UFO
Megadeth
Led Zeppelin
Deep Purple
Rainbow
Ozzy/BlackSabbath
DIO
Guns n'Roses
Andy Timmons
Gary Moore
Vinnie Moore
plus masa innych o których sobie pewnei zaraz przypomnę...
dodatkowo wszelakie soundtracki:
polecam z wipeout'a
Hans Zimmer (król lew, thin red line), Howard Shore (LOTR, mucha), Alan Silvestri (predator), James Horner (titanic, troja), Basil Poledouris (conan, robocop), Jesper Kyd (hitman, assassin's creed) i masa innych
Tak się zastanawiam i muszę przyznać że nie mam ulubionego gatunku - chyba to czego najczęściej słucham można nazwać szeroko pojętą alternatywą, na pewno nie jest to pop czyli coś co na okrągło leci w stacjach typu RMF. Muzyka musi być tworzona z pasją, którą słychać potem w utworach i to bez względu na gatunek. Chociaż jest dwóch wykonawców, których muzykę, nie wahajmy się użyć tego słowa, kocham najbardziej. To Dead Can Dance i Peter Gabriel. Ci pierwsi dawno już (buuuu... ) nie istnieją, drugi nagrywa baaardzo rzadko. Ale mogę słuchać ich bez końca i wciąż odczuwać tą elektryzującą przyjemność obcowania z czymś ponadczasowym
Ja ostatnio słucham pewnego odłamu muzyki metalowej. Mianowicie jest to Power Metal (fani zespołu Sabaton chyba się orientują o co chodzi). Zespoły takie jak: - wspomniany Sabaton - Nightwish - Rhaspody Of Fire - HammerFall - Sonata Arctica - Altaria - Kamelot - itp.
Oprócz tego jeszcze Hevy Metal, Speed Metal, Symphonic Metal, Thrash Metal
Ja tylko i wylacznie Trance, juz w sumie od siedmiu lat non stop. Stary, klasyczny, ociekajacy zajebistoscia i prawdziwa trensowa przestrzenia. Nie to pedalskie gowno, ktore gra Armis i nazywa to Trancem
Zamieszczone przez siniak
Tak się zastanawiam i muszę przyznać że nie mam ulubionego gatunku
Współczujesz bo siniak nie ogranicza się do jednego gatunku tylko jak się domyślam słucha wszystkiego co mu wpadnie w ucho? Teraz to ja współczuje.
Współczujesz bo siniak nie ogranicza się do jednego gatunku tylko jak się domyślam słucha wszystkiego co mu wpadnie w ucho? Teraz to ja współczuje.
Ale ja po pierwsze - nie napisalem tego zlosliwie tylko wrecz przeciwnie, po drugie jesli jest tak jak mowisz, to dobrze :wink:
Zamieszczone przez siniak
Ale mogę słuchać ich bez końca i wciąż odczuwać tą elektryzującą przyjemność obcowania z czymś ponadczasowym
Muzyka klubowa (Trance, Hardstyle, Hands-Up itp.), Dubstep, Drum & Bass i pokrewne . Ulubieni wykonawcy? Z tych bardziej znanych The Prodigy, Chase & Status, Pendulum i wielu innych :wink: . Na tych pierwszych ktos na Woodstock siÄ™ wybiera?
Trochę boli, jak chłopaki metalem nazywają jakieś Najtłisze, ale co zrobisz.
Ciężkie brzmienie rzadzi. Fest ciężkie i z duszą, nie popierdółki. Moim ulubionym zespołem jest Wyrd, grupa ta wykonuje muzykę głównie z gatunku (Pagan)Black Metal
Komentarz