Hard Rock, Blues Rock, Blues, Metal, Heavy Metal, Trash Metal, Hair Metal, czytaj wszystko po trochu z tej "strony" muzyki. Najbardziej jednak lubię słuchać zespołu Pink Floyd.
Ja uwielbiam SpaceSynth z lat 80. (Laser Dance, Proxyon, Koto, Rygar...) i Italo Disco Czy ktoś w ogóle jeszcze słucha takiej muzyki???
Czasem posłucham też innych gatunków, właściwie z wszystkiego po trochu. Ale elektronika z lat 80. dla mnie rządzi.
Nawiązując do tematu, osobiście uwzględniam tylko metal, mimo iż sam tworzę trance i inne psycho elektroniczne odmiany.
To jaką muzykę lubię, zależy jednak od okoliczności. I tak, gdy jadę autem w świecie rzeczywistym, preferuję jedynie ciszę.
W GT to coś zupełnie innego - wolę raczej energiczne kawałki, gdy walka jest zażarta, z kolei gdy atakuję jakiś challenge lub licencję, lepiej żeby grało coś stonowanego, jak Daiki Kasho, albo żeby wcale nie huczało za uchem.
A oto kilka z moich ulubionych zespołów:
[list=5:3ru2kejm]Sonata Arctica[/list:3ru2kejm][list=4:3ru2kejm]Static X[/list:3ru2kejm][list=3:3ru2kejm]Sentenced[/list:3ru2kejm][list=2:3ru2kejm]Korpiklaani[/list:3ru2kejm]
Ostatnio mi jeden kolega równo miesiąc temu polecił takiego gościa jak deadmau5 ,czyli Joel Zimmerman. Zaimponował mi ,no i tak zostało do dnia dzisiejszego, mija równo miesiąc czasu słuchania i fascynacja deadmau5 .
Electro House i Progressive twórczości deadmau5'a W 2008 i 2009r. dostał tytuł najlepszego wykonawcę tych gatunków.
System of a Down
Serj Tankian
Kult
Myslovitz
Nirvana
Radiohead Scars on Broadway Billy Talent
Iron Maiden
Republika
Strachy na Lachy
Perfekt Tenacious D
Dire Straits (money for nothing najlepsze)
The White Stripes (Seven Nation Army najlepsze)
.... Dużo by wymieniać, zresztą sprawdźcie sami:http://www.lastfm.pl/user/MafinofyFafa
Komentarz