Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Metal Gear Solid

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Metal Gear Solid

Tylko Big Boss, mistrz, żaden klon, a jego historia jest najciekawsza. Solida zawsze uważałem za jakiś syntetyk, który uciekł z laboratorium (oczywiście bardzo lubię MGS, drugą część trochę mniej i myślę, że gdyby nie sporo nowości i ciekawostek, byłaby to przeciętna gra, gdyby była zrobiona tak jak MGS1). Trzecia część to mistrzostwo świata, Kojima już nigdy nie powtórzy czegoś takiego. W tej części pokazał swój szczyt możliwości jak dla mnie tak jak wielu muzyków na swoich najlepszych albumach.

Komentarz

A co to w ogóle za seria MGS? Gdzieś mi się ciągle przewija nazwa tej gry, ale jakoś nigdy bliżej się nią nie interesowałem (do japońskich tworów podchodzę trochę jak do jeża). Warte to to?

Komentarz

Zamieszczone przez Campo
        A co to w ogóle za seria MGS? Gdzieś mi się ciągle przewija nazwa tej gry, ale jakoś nigdy bliżej się nią nie interesowałem (do japońskich tworów podchodzę trochę jak do jeża). Warte to to?
        Uwierz, że warto. Ja też podchodzę do wytworów japońskich przeważnie z dużą rezerwą, ale MGS to klasa sama w sobie. Fabularnie mistrzostwo, system gry też jest bardzo fajny, nawet w MGS 1, który jest już bardzo starą grą. Masz tutaj małe próbki dwóch najlepszych według mnie części.

[youtube:y0l2ixc8]https://www.youtube.com/watch?v=R88IT3At3rI[/youtube:y0l2ixc8]

[youtube:y0l2ixc8]https://www.youtube.com/watch?v=P6V0JDyHoAU[/youtube:y0l2ixc8]

Że jeżeli lubisz gry z rozmachem filmowym i muzyką na wysokim poziomie to polecam. MGS4 na PS3 jest tani jak barszcz, podobnie 3, którą możesz kupić na PSN i grać na PS3 w podbitej grafice.

Komentarz

Re: Odp: Metal Gear Solid

Nie polecam 4 na start, bo to dziwna gra z masą nawiązań, których "świeżak" nie wyłapie i nie zrozumie.
          Polecam całą serię przynajmniej 1, SoL, SE i GoTP. MG i MG2 są streszczone w 1, PO można sobie darować, a za PW wziąć się jeśli masz zamiar brnąć w GZ i PP.

Akronimy FTW!

Mój kanał

Komentarz

Campo bankowo coś zrozumie z tego, co napisałeś. <figielek>

Komentarz

Się zastanawiam czy lecieć od 1 części. Nie to, że jestem jakimś maniakiem nastawionym tylko na nowości, w starocie lubię sobie grać (ogrywam właśnie namiętnie GTA 4 nim do 5 zasiądę), ale często pierwsze części są... po prostu słabe.
              Np Assasin Creed... zasiadłem do pierwszej części i gra jest tak biedna, słaba, schematyczna i po prostu nudna, że chyba ją oleję i wystartuję od razu do drugiej... która podobno też jest słaba...

Zamieszczone przez SzczwanyGapa
              przynajmniej 1, SoL, SE i GoTP. MG i MG2 (...), PO (...) PW (...) GZ i PP.

WTF???

Komentarz

Campo pierwsza część jest spoko, możesz śmiało grać, nie jest słaba. Dwójka mi mało przypadła do gustu i myślę, że gdyby nie nowości w niej zawarte, byłaby to część przeciętna, więc uważam że śmiało możesz zrobić skok na trzecią część. Potem łyknąć czwartą część, bo będziesz posiadał wiedzę z pierwszej jak i trzeciej części.

Komentarz

Re: Odp: Metal Gear Solid

1 - MGS
                  SoL - MGS2: Sons of Liberty
                  SE - MGS3: Snake Eater
                  GoTP - MGS4: Guns of The Patriots
                  MG i MG2 - Metal Gear i Metal Gear 2: Solid Snake, czyli dwie pierwsze części wydane ćwierć wieku temu a dziś dostępne w MGS3 HD
                  PO - MGS: Portable Ops wydane na PSP, ponoć nie warte uwagi. Ukazało się po 3 części.
                  PW - MGS: Peace Walker również PSP, wydane po 4 części dostępne w wersji HD na PS3
                  GZ - Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - ostatnia odsłona, bezpośrednia kontynuacja wydarzeń z PW i zarazem wstęp do kolejnej części, czyli
                  PP - MGSV: Phantom Pain

I nie bój się jedynki, to naprawdę porządny kawał kodu i wyśmienita gra.
                  Niedługo zaczynam maraton, już się cieszę na samą myśl

Mój kanał

Komentarz

Zamieszczone przez Campo
                    Się zastanawiam czy lecieć od 1 części.
                    Leć od pierwszej, naprawdę Chociażby też z tego względu, że jeśli ogarniesz jedynkę pod względem sterowania itd., to dwójkę przyjmiesz bez mrugnięcia Będziesz też mógł zobaczyć jak wczesnie już robiono gry, będące sztuką samą w sobie.

Komentarz

• Re: Metal Gear Solid

MGS 1 jest świetnym tytułem, lepszym od 2 wg mnie! Nawet w dzisiejszych czasach nie jest prymitywna i grywalna! Właśnie ją przechodzę <mrgreen> Jeśli pixeloza ci pszeszkadza, a masz GameCube'a to możesz zagrać w remake czyli MGS: The Twin Snakes, który dodaje nowości dodane w 2 czyli np. Strzelanie w trybie FPP i pistolet na strzałki usypiające.

Dwójka jest gorsza od 1, ale fabuła skłania do przemyśleń i każdy interpretuję ją na swój sposób! Ma 2 scenariusze czyli Tanker i BigShell. BigShell jest gorsze bo zamienia Snake'a na Raiden'a, czyli blondyna na pierwszej misji.

W 3, 4, GZ, PO i MetalGear'y nie grałem

w Peace Walker zacząłem i jestem na 2 misji
                      Sygnatura została usunięta ponieważ złamano 16 punkt regulaminu forum

Komentarz

• Re: Odp: Metal Gear Solid

The Twin Snakes to abominacja: zamiast zostawić cutscenki z oryginału to dodali slow-mo rodem z Matrixa i cuda na kiju jak Snake robiący salta odbijający się od lecących rakiet.
                        I najgorsze: zmienili głos jednej z kluczowych postaci na dużo, dużo słabszy.
                        O ile byłbym w stanie przełknąć przesadyzm w przerywnikach to "Hurt me MORE!!" wypowiadane innym głosem, już nie.

Mój kanał

Komentarz

The Twin Snakes to abominacja: zamiast zostawić cutscenki z oryginału to dodali slow-mo rodem z Matrixa i cuda na kiju jak Snake robiący salta odbijający się od lecących rakiet.
                          I najgorsze: zmienili głos jednej z kluczowych postaci na dużo, dużo słabszy.
                          O ile byłbym w stanie przełknąć przesadyzm w przerywnikach to "Hurt me MORE!!" wypowiadane innym głosem, już nie.
                          A ja myślałem że to coś w stylu Resident Evil Remake, a tu takie rzeczy... Ale za Ninje im nie wybaczę Miał świetny głos! Co za debile tam pracują i ciekawe czy Kojima tworzył ten Remake?

Komentarz

PO - MGS: Portable Ops wydane na PSP, ponoć nie warte uwagi. Ukazało się po 3 części.
                            Nie zgadzam się, gierka jest warta przejścia chociaż raz. Wprowadza pewne elementy i uzupełnia kilka pustych kartek w życiorysie Big Bossa. Zaś tryb gry jest zupełnie inny znany z flagowych części. Czemu? A temu że gra miała spełniać wymagania konsoli przenośnej i miała być do zagrania w każdym miejscu, coś jak Gran Turismo na PSP, bez trybu kariery. Oczywiście w Portable Ops jest wątek fabularny, tylko misje są podzielone na takie mapki, do tego możesz rekrutować żołnierzy i grywać innymi postaciami podczas gry. Przynajmniej ja się dobrze przy niej bawiłem, przeszedłem chyba 5 razy i z kolegą po wifi również przyjemnie się tłukło.

Komentarz

• Re: Metal Gear Solid

Peace Walker też jest podzielony na misje podzielone pobytami w Mother Base i ma dodatkowe misje! Ale w Portable Ops można poznać pewną kluczową w serii postać za młodu.

Komentarz

W Portable Ops jeszcze nie grałem, więc nie wiem czy słaba, dlatego napisałem "ponoć"
                                W PW grałem na PS3 i styl rozgrywki mi odpowiadał, bo można było sobie równo dawkować. PO kupiłem na jakimś promo na PSNie i zagram na pożyczonym od chrześniaka PSP - wtedy się wypowiem. Zagrałbym na emulatorze ale w MGSa powinno się na konsoli grać.

Mój kanał

Komentarz

Pracuję...
                                X