Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Piractwo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Need for Speed Undercover (PS2)

Zamieszczone przez Serwer
    Zamieszczone przez Sylwek1092
    Taa, Ci co tak krzyczą o kupowaniu oryginałów, sami mają masę piratów...
    "Nie mierz wszystkich swojÄ… miarÄ…"...
    Sylwek nie miał nic złego na myśli.
    Wiecie po prostu czasem tak jest,wszyscy z nas mniej lub bardziej tępią piractwo ale jestem pewnien że każdy z nas ma na komputerze masę pirackich programów i filmów.
    Dlatego w ocenie czyjegoś postępowania na temat piractwa trzeba być ostrożnym :wink:

Komentarz

Re: Piractwo

Zamieszczone przez Biesiadnik
      Zamieszczone przez thooorn
      nie, to nazywa sie "radzenie sobie w zyciu"
      ...

ty... a wszystkie programy na kompie masz oryginalne? WSZYSTKIE? ...wiec nie wypowiadaj sie o piractwie bo sam jestes tego przykladem.

Komentarz

ty... a wszystkie programy na kompie masz oryginalne? WSZYSTKIE? ...wiec nie wypowiadaj sie o piractwie bo sam jestes tego przykladem.
        Po pierwsze pisze się Ty a nie ty... Po drugie nie porównuj mnie do Ciebie Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że na swoim twardym dysku mam.... czekaj.... Jeden program ( Photoshop ) i parę Mp3 które i tak nie są moje... Reszta to oryginalne programy i oprogramowania.
        A Ty
        Więc nie mów mi na jaki temat się mogę wypowiadać a na jaki nie...
        Nie dorosłeś jeszcze do tego...

To na tyle...

Komentarz

na "Ty" to musisz sobie zasluzyc. nie wazne ile masz. pirat to pirat. jeden czy sto...

Komentarz

na "Ty" to musisz sobie zasluzyc. nie wazne ile masz. pirat to pirat. jeden czy sto...
            No proszÄ™ Cie....

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
              Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że na swoim twardym dysku mam.... czekaj.... Jeden program ( Photoshop ) i parę Mp3 które i tak nie są moje... Reszta to oryginalne programy i oprogramowania.
              A Ty
              I nigdy nie miałeś żadnej mp3 pirackiej? Zawsze kupowałeś oryginalne płyty wykonawców? A na filmy to zawsze chodzisz do kina albo czekasz na wyjście wersji na dvd?

Jeśli tak to gratuluje i zazdroszczę.

Komentarz

po prostu nie potrafi sie przyznac i udaje wielkiego bonzo. "patrzcie, patrzcie! jaki jestem dorosly i swiety!"

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                  I nigdy nie miałeś żadnej mp3 pirackiej? Zawsze kupowałeś oryginalne płyty wykonawców?
                  Tak, przeważnie płyty z muzyką kupuje na koncertach po okazyjnych cenach, poza tym cena 45zł za płytę z muzyką jaką lubię to niewiele... I przy okazji traktuję to jako podziękowanie dla wykonawcy...

A na filmy to zawsze chodzisz do kina albo czekasz na wyjście wersji na dvd?
                  Czasami chodzę po 3-4 razy w tygodniu do kina jak jest na co... A wypożyczalnia też nie daleko... Poza tym nie oszukujmy się ... Filmy Bluray powalają jakością i obrazu i dźwięku... I żaden pirat mu nie dorówna...

Jeśli tak to gratuluje i zazdroszczę.
                  Nie ma czego... Jako że nie mam nałogów mam dużo $$$ na swoje własne wydatki... Chcieć to móc...

po prostu nie potrafi sie przyznac i udaje wielkiego bonzo. "patrzcie, patrzcie! jaki jestem dorosly i swiety!"
                  Proszę Cię... Jeżeli już coś piszesz o mnie czy do mnie... Pisz to poprawnie po Polsku... A co do tego drugiego... To pokazuje tylko Twój poziom na jakim jesteś...

Komentarz

W takim razie Biesiadnik podziwiam. Serio.
                    Jednak sam powiedziałeś "przeważnie" więc i Ty nie jesteś taki święty.
                    I tak jak napisałeś masz sporo kasy więc możesz sobie na to pozwolić. Niektórzy nie mają tego luksusu i kombinują jak mogą.
                    Sam mam dużo gier oryginalnych, między innymi GT4. Ale i sporo piratów. Kiedy budżet pozwala to funduje sobie gifta a jak nie to uśmiecham się do rapidshare'a :wink:

Komentarz

Ja mam 2TB ściągniętych z sieci wszelakiej maści plików. I co? I g*** bo mogę ich używać legalnie przez 24godziny joke
                      Niech mi nikt nie pier*oli że nie ma ani jednego pliku na kompie bezprawnie ściągniętego.

Komentarz

Każdy praktycznie ma, ale jak się czyta posty - "O, ciekawe kiedy na torrenty wrzucą to sobie ściągnę" to szkoda gadać w ogóle, tym bardziej gdy tytuł jest nowy i sprzedaż jest największa...

Komentarz

Z ręku na sercu to osobiście się wstydzę że piracę, bo ofkoz wolałbym kupić sobie świeżutki album niż zasysać z neta...ale pieniędzmi nie s*ram, mam ostatnio problemy z kasą. I jak tu żyć godnie?

Komentarz

Co do wypowiedzi, że producenci nie wydają gier na PS2, bo bankrutują przez piractwo - Nie wydają, bo czas tej konsoli już niestety dobiega końca - teraz rządzi nowa generacja. Sam mam bardzo dużo piratów na PS2, ale staram się to nadrabiać - ot, w tamtym miesiącu kupiłem cztery gry na PS2. Wraz z Xboxem 360 piractwo w moim życiu dobiega końca, bo wolę wydać szmal na grę i cieszyć się świetną usługą sieciową i bezproblemowym serwisem, niż dostać bana i oddawać konsolę w łapy grubego pana Zdzicha z kiepem w ustach. Kwestia wyboru. A do piratów, którzy "tak sobie radzą w życiu" - do pracy, zarobić szmal i wydać na grę. Gry to nie jest podstawa przeżycia, ba - nie są w egzystencji niezbędne. To tzw. "dobro luksusowe", które kupuje się, jeśli nas na nie stać. A jeśli nie stać - sorry, jest wiele innych tanich hobby. Piractwo na konsolach jeszcze jako tako rozumiem, ale na PC, gdzie koszt nowej gry to wydatek rzędu ~`50zł - sorry, ale odpadam. To nie jest dużo, ba! - względem wersji konsolowych to jest nieprawdopodobnie tanio!

http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/

Komentarz

To jest juz pokolenie czysto konsumpcyjne. Nie panuje nad checia posiadania.
                              Chce miec, a moze miec za darmo, wiec sciaga.. Za kilkanascie lat bedzie bral kredyt (nie wszystko da sie sciagnac) bo bez treningu, a raczej ze zlymi nawykami z mlodosci, bedzie juz musial zaspokojac glod posiadania. Nowa komora, nowy monitor, kino domowe samochod.. Bo zawsze bedzie cos nowego, co bedzie lepsze od tego co jest obecnie i trzeba to miec, bo posiadanie starego juz nie wystarcza.. Bedzie musial wiecej zarabiac by moc wiecej kupic. Konsumpcja.. Konsekwencja? Liczy sie kasa, a nie praca.. W koncu od najmlodszych lat uczyl sie braku szacunku dla (cudzej wtedy) pracy wiec nie zrozumie co jest w zyciu wazne... A skonczy sie to frustracja ze nie moze miec czegostam (zaleznie od zasobnosci sakiewki granica bedzie na roznych poziomach), bo nie doszedl w zyciu do czegostam (stanowiska=zarobkow).. Sami sobie szkodza choc nie rozumieja tego. W koncu co moze byc zlego w sciaganiu gier/filmow....

Ale nie demonizujmy samego piractwa. Straty dla producentow wielkie nie sa, bo ci ludzie i tak by nie kupili wszystkich tych produktow (nie stac ich). Sam fakt istnienia piractwa jest dla nich wygodny (nie twierdze ze nie traca), bo moga plakac jacy to sa biedni i poszkodawni. A cena produktu wcale nie jest zalezna bezposrednio od wielkosci piractwa. To bajeczka ktora wciskaja by ludzie mysleli ze np plyta z muzyka musi kosztowac 70zl.. i przekonuja ze gdyby nie piratwo to ludzie ustawiali by sie w kolejkach po rzeczy na ktore ich nie stac..

Ja kupilem na PS2 kilka gier i byly to pieniadze wyrzucone w bloto. Tylko GT4 dalo mi przyjemnosc warta ceny gry. Moj wybor. Nie mysle o pirackich grach bo nie czuje potrzeby grac w syf nawet za darmo. Tyle mozna zrobic z wolnym czasem...
                              Ale co np z filmami ktorych producenci nie pomysleli by udostepnic swoj produkt w Polsce? Malo to jest pozycji ktore bym kupil gdyby w ogole byly na polce w sklepie? I mowie nawet o takich ktore teoretycznie sa w dystrybucji. Ale piractwo jest jedno... zawsze krzywde robisz jak ktos na tobie nie zarobi! Ty zly - oni biedni (na samej wodzie i suchym chlebie) i powinienes sie czuc zle bos pirat/przestepca. Nie czuje potrzeby obejrzenia wszystkiego co akurat wchodzi na ekrany, bo wiem ze 98% to strata czasu.. to chyba tez jakas forma piractwa, w koncu straty przynosze

Tak jak kyjgel napisal.. "Jak tu godnie zyc?" Tym bardziej, ze z kazdej strony - z bilbordow, gazet, tv i internetu mowia ci jak musisz zyc, by czuc sie godnie. A takie godne zycie kosztuje

..a fotoszopa dorzucili mi jak tablet kupowalem
                              maruda
                              A-spec 17,839 km

Komentarz

Ściągnięcie materiału niedostępnego w Polsce na drodze legalnej dystrybucji nie jest w naszym kraju traktowane jako piractwo, czyli ściągając np. mangę "Berserk" nikt nic Ci nie może zrobić, podobnie jest z filmami, grami i całą resztą stuffu. Sam z chęcią bym poleciał po Berserka (anime, mangę, grę - cokolwiek z uniwersum) do sklepu, ale nasi polscy wydawcy nie są na tyle wspaniałomyślni, by wydać je na naszym rynku (jedynie Sword of the Berserk na DC w naszym kraju się ukazał). Sama gra natomiast nie wyszła poza granicami Japonii, dlatego ją ściągnąłem i wysmażyłem na płycie.

http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/

Komentarz

PracujÄ™...
                                X