Obecnie trochę ponad 300 jest, ale to nie o ilość chodzi.
Fotki całości nie będzie, bo zwyczajnie nie mam gdzie tego wszystkiego naraz zgromadzić
Jak niektórzy może zauważyli, delikatnie mówiąc jestem zboczony na punkcie dobrych telefonów. Tak wyszło, że dziś na moim biurku znalazł się telefon kochany i nienawidzony- iPhone 4.
Na co dzień używam Htc Hd, i jak dotąd uważałem htc za jedne z najlepiej wykonanych telefonów. Poprzednie generacje iPhone nie są mi obce, "testowałem" zarówno tego pierwszego, jak i 3G. To były fajne telefony, nieźle zrobione i przyjemnie działające. Ale jakoś mnie nie przekonały.
Jednak gdy otworzyłem pudełko, wyjąłem z niego nowego iPhone'a i położyłem obok htc, zmieniłem zdanie.
Ten telefon jest perfekcyjnie wykonany. I z przodu i z tyłu wyłożony jest szkłem, boki obudowy wykonane są z metalu. Ma kształt takiej cegiełki, ale ma też swój styl. Porównanie go do htc desire czy samsunga galaxy s jest zupełnie bezsensu. Może i samsung ma lepszy wyświetlacz, może htc jest poręczniejsze- ale na pewno brzydsze i gorzej wykonane. Mając ten telefon w dłoni wie się, czemu kosztuje o połowę więcej niż konkurenci.
Do działania systemu też nie mam zastrzeżeń, po jakimś czasie zabawy, siedzenia na necie, przeglądania i ściągania rzeczy z apple store wszystko jest okej. Zadziwia mnie szybkość działania iOS 4, myślę, że przewyższa nawet Androida. Ponadto jakoś lepiej wygląda.
Na razie znalazłem jedną wadę. Chociaż ciężko to nazwać wadą. iPhone 4 korzysta z kart microsim, a ja takowej nie posiadam Jutro po szkole lecę kupić starter do orange i będę bawił się w przycinanie żeby dopasować- mam kartę microsim jakąś z plusa na wzór, także powinno być dobrze.
Zdjęć nie dodam, bo nie chce mi się ładować baterii od aparatu. Poza tym mój nie różni się od tych w sieci, także jak ktoś ciekawy to niech sobie poszuka
iP4. Pierwszy dopracowany telefon Apple. Dla mnie jego jedyną wadą jest cena. Jak na razie celuję w Nokię N8 lub E7. Symbian^3 jest bardzo przyjemny w użytkowaniu, chodzi bardzo płynnie i nie jest pamięciożerny. W N8 aparat ma rewelacyjną jakość, nagrywanie jest lepszej jakości niż w iP4, choć wiadomo, nie po to kupujemy telefon. Ekran Amoled, ustępuje jakością SuperAmoled, ale za to w słoneczny dzień jest bardziej wyrazisty. Bardzo fajną opcją jest możliwość jest podłączenie przez USB myszki, klawiatury i pamięci przenośnej, oraz wyjścia HDMI, przez co możemy stworzyć minikomputer :mrgreen:
iP4 ma jeszcze jedną wadę. Muzyka. Bawienie się z iTunes jest krótko mówiąc irytujące. Ale cóż, taka polityka firmy...
Gdybym miał lapka apple to pewnie mniej zabawy by było
iP4 ma jeszcze jedną wadę. Muzyka. Bawienie się z iTunes jest krótko mówiąc irytujące. Ale cóż, taka polityka firmy...
Gdybym miał lapka apple to pewnie mniej zabawy by było
Nie przeczÄ™, czeka mnie on, i to szybko
Ale no nie będę robił na złość panu Steviemu Johnsowi już pierwszego dnia użytkowania jego "dzieła"
Mimo wszystko, android jakoś bardziej do mnie przemawiał. Może mniej zaawansowany, ale wystarczający.
Ale i iPhone ma duże możliwości, trudniej je tylko wykorzystać
Komentarz