Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Najnowsze zakupy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Najnowsze zakupy

Podziwiam Cię, naprawdę...że Ci się chce.

Ja musiałbym iść do sklepu...i wydać kupę pieniędzy. :mrgreen:

Komentarz

Nie ma co podziwiać- mi się po prostu nie chce czekać aż będę miał pieniądze na zakup nowych obiektywów- więc wydaje na starocie
      Chociaż tanio mnie to wychodzi jak narazie. Za pentacona 1.8/50mm nie zapłaciłem nic- przejściówka kosztowała mnie 40zł. Za ten teleobiektyw w sumie też jakaś śmieszna kwota. Tylko przejściówka aż 80 zł kosztuje. Za to jak ją kupie to też obiektywów od pentaxów starych będę mógł używać :]
      Ale teraz się zebrałem na oszczędzanie- mam takie marzenie które chce spełnić- Carl Zeiss Jena 2.8/200. Cudo. Mega ostry obiektyw genialny do portretów- daje bardzo fajną perspektywę i przyjemne rozmycia.

A tak w ogóle Lukas, naprawdę polecam obskoczyć znajomych czy przypadkiem jakiś zenit czy praktica u nich nie leży- najczęściej do tych aparatów podpięte były 50mm miłe do portretu. Kupujesz taki obiektyw razem z aparatem za 50-100 złotych, dokupujesz przejściówkę na allegro i za małe pieniądze masz kłopotliwą- manualna przesłona i ostrość- lecz genialną portretówkę. A patrząc na Twoje zdjęcia myślę, że dobrze byś ją wykorzystał.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        Podziwiam Cię, naprawdę...że Ci się chce.

Ja musiałbym iść do sklepu...i wydać kupę pieniędzy. :mrgreen:
        30 lat temu zginałbyś z głodu.
        Nie sztuką jest iść i kupić, więcej radości sprawia jeśłi coś "załatwimy"

Komentarz

Lecz nie wszyscy mają talent- i umiłowanie- do kombinowania

Komentarz

Ja umiem tylko wciskać guzik.

Komentarz

No to tobie tylko dać walizkę z czerwonym guzikiem,a długo byśmy nie pożyli

Komentarz

Dlatego podziwiam ludzi którzy podłączają pod nowoczesne lustra całkowicie niezautomatyzowane obiektywy od starych analogów i osiągają nimi cudowne efekty. Naprawdę mam szacunek do czegoś takiego.

Sam często robię zdjęcia z ręcznym ustawianiem ostrości, i wiem ile frajdy daje udane zdjęcie...

Analog to analog - nie do skopiowania.

Komentarz

Ja mam analoga, prakticę :] ale nie stać mnie na używanie jej- klisza to koszt 10-12 złotych, później trzeba zapłacić za wywołanie no i traci się możliwość obróbki zdjęcia, no chyba, że skan i dopiero. W cyfrze jednak nie płaci się za robienie zdjęć

Lukas, kupuj 50mm i przejściówkę, wtedy będziesz miał frajdę

Komentarz

To nie jest takie proste z matowka bez wspomagaczy do recznego ostrzenia... Masz 40D wiec mozesz sobie zmienic na cos (albo nawet masz) bardziej uzytecznego, no i wizjer wiekszy
                    Moje 350D ma gladka niewymienialna matowke, maly wizjer, a do tego nosze okulary (jeszcze mniejszy widok mam). Wyostrzyc cos recznie to wrecz ruletka...

edit
                    (a wlasnie znalazlem na forum ze masz zwykla matowke..)
                    maruda
                    A-spec 17,839 km

Komentarz

Fakt. Ostatnio kolegi 1000d bawiłem się z podpiętym jakimś heliosem pod m42 i dużo nieprzyjemniej było niż u mnie.
                      Chociaż i w 40d na zwykłej matówce mam połowę zdjęć "prawie" ostrych- lecz w rzeczywistości trochę do żylety im brakuje.
                      Przy makro live view się przydaje, naprawdę nie sądziłem, że kiedykolwiek będę z niego korzystał- a jednak!
                      Chociaż za jakiś czas chyba kupię matówkę z klinem, bo ostatnio i tak na manualach wciąż focę.
                      Szczerze mówiąc, w styczniu, jak kupowałem aparat, byłem prawie pewien, że będzie to 450d z magazynu lub 500d... jednak po obmacaniu takowych i porównaniu tego do 40d byłem już pewny, że kupuje coś z serii xx. A że 40d trafił się w dobrej cenie- 2000zł z kitem i szybkimi kartami, 2 i 4gb, z minimalnym przebiegiem i od znajomego to kupiłem. Nie żałuję do teraz żadnej złotówki

Swoją drogą, używałem 350d. Pierwsze moje lustro. Jak ja go kochałem... To był fenomenalny aparat, tyle frajdy dawał. A później zły człowiek pozwolił mi się pobawić swoim 5D i czas prysł :/ A jak zobaczyłem, jakie światło daje porządna zewnętrzna lampa jak od ścian odbijamy światło to zwątpiłem w sens mego życia

Komentarz

Piosenka z reklamy Peugeota 308 tak mnie urzekła ze musiałem kupić tę płytę
                        http://www.youtube.com/watch?v=FNZq0uMvNXo

Komentarz

http://allegro.pl/puma-portfel-prawdziw ... 47169.html
                          Mój dzisiejszy zakup.

Stary się wykocił od nadmiaru kasy

Komentarz

NOKIA E52.Nie dam zdjęcia bo właśnie na niej piszę tego posta.Ma duży + boma lepszy zasięg WI FI niż mój laptop.Jak dla mamy idealny fon.Jak na nokie jestem bardzo miło zaskoczony

Komentarz

I stało się- stałem się użytkownikiem telefonu na systemie operacyjnym Android 2.1
                              Telefonu htc Desire. Lecz to tylko chwilowo, telefon sprzedaje- nie stać mnie na niego, z abonamentu ojca go mam.
                              Jednak po kilku godzinach zabawy wiem, że w przyszłym roku jak dobrze pójdzie kupię Desire HD bądź Galaxy S. Bo Android jest genialnym systemem, co w połączeniu z zaawansowanymi telefonami daje naprawdę wielkie możliwości.

Komentarz

Tata ma HTC HD2 i bardzo sobie chwali...

Komentarz

PracujÄ™...
                                X