Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Osobiście średnio widzą mi się filmiki z obdzieraniem zwierząt ze skóry, i zabijaniem ich...

Natomiast po obejrzeniu filmów z ludzkimi egzekucjami, katowaniem kobiet przez żołnierzy, oraz gwałceniem ludzkich zwłok...jestem po prostu wkurwiony. Zabić to mało...

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
      Klnij na tych, którzy do takiej roboty zmuszają, a nie na tych, dla których jest to praca, za którą mają na miskę ryżu dla siebie i swojej skośnookiej rodziny...
      Przeczytaj jeszcze raz mój post, dokładniej. W razie konieczności jeszcze raz. Szczególnie drugi akapit.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
        Klnij na tych, którzy do takiej roboty zmuszają, a nie na tych, dla których jest to praca, za którą mają na miskę ryżu dla siebie i swojej skośnookiej rodziny...
        Przeczytaj jeszcze raz mój post, dokładniej. W razie konieczności jeszcze raz. Szczególnie drugi akapit.
        Przeczytałem. Wskaż mi, w którym miejscu mówisz o szefach firm i zakładów "przetwórstwa mięsnego", względnie "fanach i smakoszach", a nie pracownikach tychże zakładów.

Komentarz

A Ty wskaż mi po pierwsze, gdzie napisałem o pracownikach, a po drugie, czy pisałem tam o Chińczykach. Cały czas mówimy o drugim akapicie. Pierwszy i drugi niekoniecznie są powiązane. Taka mała wskazówka.

Komentarz

TVN Warszawa to portal zawierający zawsze aktualne wiadomości z Warszawy. Lokalne wiadomości, artykuły, wideo i zdjęcia z życia Warszawy. Sprawdź nas!

...

Komentarz

Panowie, pieprzmy niedopowiedzenia...generalnie prezentujemy to samo zdanie wszyscy.

A morał jest taki, że źle że zabijają, ale i tak uja ktokolwiek może z tym zrobić. Prawa Chińskiego nie zmienię. Ani wy.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                A Ty wskaż mi po pierwsze, gdzie napisałem o pracownikach, a po drugie, czy pisałem tam o Chińczykach. Cały czas mówimy o drugim akapicie. Pierwszy i drugi niekoniecznie są powiązane. Taka mała wskazówka.
                Idąc tym tokiem rozumowania, to Twoja wypowiedź i filmik pod petycją PTROA (który widziałem już z dwa miesiące temu) też niezbyt mają się do siebie. Twoja reakcja bezpośrednio na zamieszczoną wideorelację ze "skórowania" futrzaków nomen omen była skierowana na ukazane na filmie postacie, czyli pracowników. A oni tu mają nic do gadania.

Owszem, sam, jako wielki fan kotów jestem przeciwny znęcaniu się nad zwierzętami. Ważne jest jednak, żeby rozumować zdroworozsądkowo (fanatyzmu ekologów nie znoszę, a dyrektywa unijna o warunkach hodowli kur niosek i zarządzone wielkości klatek, trawy i wysokogatunkowego ziarna wołają o pomstę do nieba) i obiektywnie (czy ktoś z Was pomyślał, że w Chinach, zamieszkanych przez przeszło miliard ludzi, z których niewielu stać na mięso inne niż psie, ktoś ma czas i pieniądze przejmować się warunkami, w jakich zwierzak jest przetrzymywany? Humanitaryzm rodzi koszta. Tam biedoty na te koszta (transport, przechowywanie, karmienie) nie stać. Nie usprawiedliwia to jednak bestialskiego mordowania, ale to inna sprawa). Ładnie się mówi o prawach zwierząt i "złych azjatach". Życie jest jednak bardziej skomplikowane, bo niestety wszystko sprowadza się do finansów.

Broń Boże nie usprawiedliwiam. Krzywdzenie zwierząt potępiam i sam bym takich drani zabijających i okaleczających dla samej bestialskiej "przyjemności" pozabijał nieheblowaną deską.

BTW: Zauważam ostatnio spory wzrost upierdlistwa na tym forum.

Komentarz

Tak. Ja również to zauważyłem. I nie chodzi mi o nikogo konkretnego.

Bo jak obserwuję świat...to upierdlistwo bierze się z mądrości lub głupoty. A u nas? Chyba z nudów.

Komentarz

Dreadlock89@ ten news mnie rozwalił Dziadek sobie rzucił słoikiem z gównem w środku i to w tablicę na chacie prezydenta Takie rzeczy tylko w erze tffuu Polsce...

Komentarz

Idąc tym tokiem rozumowania, to Twoja wypowiedź i filmik pod petycją PTROA (który widziałem już z dwa miesiące temu) też niezbyt mają się do siebie. Twoja reakcja bezpośrednio na zamieszczoną wideorelację ze "skórowania" futrzaków nomen omen była skierowana na ukazane na filmie postacie, czyli pracowników. A oni tu mają nic do gadania.
                      Jest również taki dość istotny fragment:

Zamieszczone przez Toyo
                      Więc wybaczcie, ale odpuściłem sobie oglądanie tamtych filmików
                      :wink:

Koniec zagadki. Rozwiązanie. W drugim akapicie tamtego posta wypowiedziałem się na temat katowania i bestialstwa wobec zwierząt. Raz na jakiś czas w telewizji słyszymy o jakimś filmiku na YT, wrzucie, czy innym takim portalu, na którym jakiś gówniarz lub inny sku*wysyn katuje lub w inny sposób męczy zwierzę. Opisałem swoje emocje związane z oglądaniem takich filmików. Staram się ich unikać. Tutaj nie widzę potrzeby rozpisywać się na temat owego bestialstwa, bo po co pisać drugi raz to samo..

Nam wydaje się nienormalne, że Chińczycy jedzą psy i koty. Ich zapewne dziwi, że jemy wołowinę, wieprzowinę i drób. Dla nich kiszona kapusta i ogórki to produkty zepsute. To rozumiem, różnica kulturowa, różnica w kuchni itd. Nie znam się na rzeźnictwie, ale osobiście nie sądzę, by w naszych, czy innych krajów rzeźniach męczono zwierzęta. Powinno się to robić humanitarne. Lepsza szybka i jak najmniej bolesna śmierć, niż długie męczarnie...

Zauważam ostatnio spory wzrost upierdlistwa na tym forum.
                      Chcesz mi coś przez to powiedzieć?

--------

Nie wiem, jak moja wymiana zdań (nie kłótnia) z Belegiem wygląda "z zewnątrz", ale nie jest to żadna forma zaczepki, ani chamstwa. Jeśli piszę niezbyt "czytelnie", to postaram się pisać bardziej poukładane posty.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                        Koniec zagadki. Rozwiązanie. W drugim akapicie tamtego posta wypowiedziałem się na temat katowania i bestialstwa wobec zwierząt. Raz na jakiś czas w telewizji słyszymy o jakimś filmiku na YT, wrzucie, czy innym takim portalu, na którym jakiś gówniarz lub inny sku*wysyn katuje lub w inny sposób męczy zwierzę. Opisałem swoje emocje związane z oglądaniem takich filmików. Staram się ich unikać. Tutaj nie widzę potrzeby rozpisywać się na temat owego bestialstwa, bo po co pisać drugi raz to samo..
                        Dobra, każdy z nas ma swoje racje, jak sam Lukas powiedział - praktycznie te same. Zgadzam się z Tobą, dokonałem lekkiej nadinterpretacji, ale co chciałem przekazać to już przekazałem.

Zamieszczone przez Toyo
                        Nam wydaje się nienormalne, że Chińczycy jedzą psy i koty. Ich zapewne dziwi, że jemy wołowinę, wieprzowinę i drób. Dla nich kiszona kapusta i ogórki to produkty zepsute. To rozumiem, różnica kulturowa, różnica w kuchni itd. Nie znam się na rzeźnictwie, ale osobiście nie sądzę, by w naszych, czy innych krajów rzeźniach męczono zwierzęta. Powinno się to robić humanitarne. Lepsza szybka i jak najmniej bolesna śmierć, niż długie męczarnie...
                        Niestety, i w Polsce zdarzają się przypadki katowania, choćby co pewien czas głośne w TV sytuacje z dręczeniem koni.

Zamieszczone przez Toyo
                        Chcesz mi coś przez to powiedzieć?
                        Nie, tyle że ostatnio mam same sprzeczki z tutejszym Składem, i sam się zaczynam zastanawiać, czy ja jestem upierdliwy, czy Wy. Peace, nerwowe dni. Nie lubię protekcjonalnego tonu, wrodzona chęć dominacji... ^^

A teraz pax między Chrześcijany...

Komentarz

Niestety, i w Polsce zdarzają się przypadki katowania, choćby co pewien czas głośne w TV sytuacje z dręczeniem koni.
                          Zdarzają się, niestety. Na przykład, w sumie nie tak dawna, sprawa z tymi wychudzonymi do kości końmi z jakiejś hodowli. Oprócz samego czynów, najbardziej boli i wku*wia mnie fakt, że tacy często unikają kary, albo dostają gówno warte zawiasy.

Nie, tyle że ostatnio mam same sprzeczki z tutejszym Składem, i sam się zaczynam zastanawiać, czy ja jestem upierdliwy, czy Wy. Peace, nerwowe dni. Nie lubię protekcjonalnego tonu, wrodzona chęć dominacji... ^^
                          Cóż, zdarza się i tak :wink: A upierdliwość? To raczej obustronne, bo każdy chce udowodnić, że jego wersja/teza jest prawdziwa. Z resztą, już i tak mieliśmy na forum kilka mocno ożywionych dyskusji na, jak to ktoś określił, śliskie tematy

Komentarz

Panowie, moze tak PW :mrgreen: ?

Komentarz

Eee.. Teraz to już musztarda po obiedzie :mrgreen:

Komentarz

Taka stypa na starym dobrym GT.pl panuje, że userzy nawet wymuszoną kłótnią próbują rozruszać forum, ehh.. :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                                X