Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Wilku-tak w Indiach rodzą się same Hulki, Spidermany, Batmany i kosmożuki. Power Rangers też pochodzą z Indii. To te sumlementy, uważaj bo podobno to konserwant E320 dodawany do Coca Coli.

Komentarz

Jak nie lubie geja to jestem glupim niedouczonym katolem. To jest jezyk bojownikow o szacunek i tolerancje ?
      Banda popaprancow.

Najwazniejsze to zrozumiec ze tu wcale nie chodzi o homoseksualism. Niewielu normalnych ludzi (homo) czuje przynaleznosc do tego kolorowego pochodu moralnej destrukcji... (ktorego celem jest potezna i dobrze zakotwiczona globalna organizacja jaka jest kosciol. Nie chodzi o wiare, boga czy zyski z tacy, a o zagrozenie jakie stanowi ta organizacyjna potega!!!). Zachowania prowokacyjne nakierowane tylko i wylacznie na to by wzburzonego przeciwnika skompromitowac wytykajac jego "nietolerancyjne" zachowania (podburzane dalej oczywiscie)

Zamieszczone przez Biesiadnik
      Tak jak jedni wolą facetów inni wolą dzieci. Dokładnie to samo.
      Jesli masz dwoje doroslych ludzi chcacych i mogacych stanowic o sobie to dlaczego porownujesz to do wykorzystywania dzieci ktore nie sa w stanie stanowic o sobie (albo jest nimi latwo manipulowac)? Mnie sie moze nie podobac ze facet lize faceta ale jak zaczniesz zakazywac zachowan ktore sie tobie nie podobaja to kiedys obudzisz sie w swiecie gdzie nie wolno jesc miesa w piatek czy uzywac prezerwatyw.
      Mamy albo wolnosc i konsekwencje w postaci zachowan ktore ciezko nam akceptowac, albo restrykcje i watpliwa skutecznosc tego sposobu (patrz smiech z katoli). Pozostaje wierzyc w zdrowy rozsadek, ale w czasach gdy ludzie nie majac wlasnych pogladow tylko powtarzaja to co zobacza w telewizorze (albo w kosciele) trudno miec nadzieje ze bedzie normalnie. Za duzo kalki, za malo wlasnych przemyslen czy dyskusji.

W sumie panowie.. jak bardzo osobiscie poznaliscie problem (czy tez nie problem) homoseksualizmu w zyciu czlowieka? Znacie kogos? Potraficie zrozumiec jego rozterki? Mowicie o czlowieku przeciez. A czlowiek ma uczucia, marzenia, slabosci... jeden cierpi z podwodu porysowanej plyty czy straconego sejwa, inny bo go nie zauwaza laska o ktorej mysli nocamim, a moze trzeci zastanawia sie czy jest normalny czy juz moze popaprany, ze podoba mu sie nie ta plec co trzeba i niewiele moze na to poradzic... Rozmawiamy o ludzkich problemach, czesto tragediach. Schemat promowany przez media to tylko symbol, ktorym latwo obracac, promowac lub potepiac ... bezimiennie.
      maruda
      A-spec 17,839 km

Komentarz

A teraz problem z innej beczki.

Odczepmy siÄ™ na chwilÄ™ od spraw religijnych ,czy stosunkowych.

Czy ktoś z was ma problem z gołębiami?

My z tym problemem nadal walczymy i trwa to 8 lat i bez skutku ,myślimy nad tym ,żeby je otruć albo zabić bo innej metody nie widzę ,srają ,kopulują się , jajka znoszą ,gałęzie zbierają i tylko syf ,kiła i mogiła jak to się mówi.
        Do administracji to nawet zgłosiliśmy ,żeby pokierowali coś zrobili, ABK wypina dupę jak ch*j ,że to nie ich sprawa ,że gołębie tak sobie na naszym balkonie zasiadły. My walczyliśmy z tym ,żeby je odganiać z ok. 3 miesiące od 5oo do 22oo i nic, nie licząc ile razy przylatywały bo to w setkach się liczy ,co 2-3 minuty to było i nic.
        Pomysły mi się kończą a nie będę osłaniał jakimiś bambusami czy byle czym balkonu ,że potem w lato grzało jak cholera i potem 40 stopni w pokoju, pie*dole taki biznes.

Takie małe natręty ,latające szczury, ABK ci nawet trutki na szczury nie da [strychnina].

Pomysły naszej rodzinie się po prostu skończyły, a nawet jak ktoś przyjeżdza z rodziny czy odwiedzi jakiś kolega to czujemy po prostu wstyd, że taki syf na balkonie jest i smród. Codziennie z tym walczymy ale już nie mamy siły fizycznie i tym bardziej psychicznie jesteśmy tym zmęczeni. Np. teraz jest 4oo i gruchają se na balkonie ,a ja zasnąć nie mogę i weź tu się wyśpij , zima to jeszcze ujdzie ,ale to zależy, czasem to są tak natrętne ,że nawet w nocy przylecą o 5oo [pora zimowa] i siedzą ,sraja i gałęzie zbierają.

I weź tu bądź mądry, jeszcze raz wspomnę, ktoś ma ten sam problem co ja?
        Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

http://falconer.republika.pl/hodowla.html

Komentarz

Ja mam problem z gołębiami.Tylko że ja jestem w innej sytuacji,bo mieszkam za miastem w małej miejscowości.Oczywiście chatka jedno rodzinna i dużo podwórka mamy.Nie chcę się chwalić,ale muszę powiedzieć że podwóreczko mam ładne A to za sprawą rodziców,którzy latami ciężko pracowali,aby było ładnie.No i odwalili kawał dobrej roboty,a teraz ja jestem zaciągany do roboty tzn: koszenie trawki,przycinka żywopłotu/choinek i krzewów,sprzątanie i takie ogólne.Dobra wracając do tematu.Dookoła mamy sąsiadów ,a są to sąsiedzi całkiem w porządku.Oprócz dwóch rodzin Że tak powiem z lewej i z prawej strony ogrodu Jedni przyprowadzili się z tzw. PGR-ów - gdy przyjdzie lato,w każdą sobotę organizują libację w ogródku.Siadają przy dużym stole z parasolem,goście przywożą wódę i tanie wina zapewne,puszczają disco-polo (krafczyk,jakieś złote obrączki i róże,prawy do lewego i inne gówna) na całą możliwość jakiegoś charczącego magnetofonu.Na strychu chodują gołębie .Drudzy sąsiedzi wprowadzili się do domu,który świeżo odremontowali bo był po pożarze.Na co dzień najbardziej wk***ia mnie jak ich 10 letni syn na*****ala na perkusji.Nie cierpię perkusji i jeszcze bym zniusł to jak by napieprzał z sensem a nie tak bezmyślnie Oczywiście oni też hodują gołębie,ale to już wyższa szkoła.Na początku roku owy sąsiad stwierdził że powiększy hodowlę "dachowych osrańców".Dotychczasowy płot zmienił na grubą blachę.W rogach ogrodu postawił dwie klatki i jak się później okazało przywlókł do tych klatek obrzydliwe psy rasy "bokser",ale po co to nie wiem .Całę podwórko zastawił drewnianymi barakami i jak nie trudno sie było domyślić,naładował tam tych całych gołębi
            Z całą tą hodowlą gołębi jest teraz koszmar.Cały dzień latają nad naszym podwórkiem i osrywają: mostki drewniane,dach domu,dach altany,świeżo umyte samochody/mój skuter ,chodnik.Jednego dnia ubrałem nową koszulkę,bo miałem jechać do miasta.Wyszedłem wyrzucić śmieci i usłyszałem charakterystyczne chlupnięcie.Gdy wróciłem do domu na mojej czarnej koszulce była pokaźna plama.Nieźle się wku***łem .Złapałem za AK-47 ASG i miałem okazję wykorzystać celność,moc 450fps oraz szybkostrzelność.Jak tylko pojawiło się stado zaraz siekałem.Kilka dostało a jeden spadł Ogólnie spieprzali do swoich szałerków Muszę powiedzieć że mi wtedy ulżyło,ale jak by to zobaczył ten frajer(czyt.sąsiad) to pewnie policja gwarantowana.Ale ja byłem w ataku furii Ogólnie to dalej nie mogę nic poradzić,a tylko srają gdzie popadnie.Bym mógł z wiatrówki ściagać po kolei jak ich w domu nie ma.Ale to nie sposób...

Jestem bez radny
            Pozdrawiam

Komentarz

Nie wiem, jak to jest mieć upierdliwego sąsiada, ale po tym co czytam lub słyszę od niektórych osób, to cieszę się, że mam świetnego sąsiada, z którym jesteśmy za pan brat. Sąsiad jeden dom dalej również hoduje gołębie, ale szczerze mówiąc nie mamy z nimi najmniejszych problemów. Być może dlatego, że mają gdzie latać.

Strzelanie gołębi, tudzież trucie jest moim zdaniem niezbyt mądrym posunięciem i jest raczej podyktowane emocjami. Chcielibyście, by wasze zwierze zostało otrute lub zastrzelone?

Zamieszczone przez TERMINATOR
              Nieźle się wku***łem .Złapałem za AK-47 ASG i miałem okazję wykorzystać celność,moc 450fps oraz szybkostrzelność.Jak tylko pojawiło się stado zaraz siekałem.Kilka dostało a jeden spadł
              Tak, tak. Piękna ukraińska jesień, czterech urodzonych morderców uzbrojonych po zęby, a Ty sam ze swoim wiernym kałachem.

Komentarz

Nie no ale bez przesady.Ogólnie to nie jestem za tym,by zestrzeliwać lub podtrówać zwierzęta.Ale ja zaliczam te gołębie jako bezużyteczne szkodniki tak samo jak szczury i inne.Najgorsze jest to że te całe stada przylatują do naszych oczek wodnych (przy okazji obsrywając wszystko wokół) pić wode jak by właściciele im nie dawali.No i co może jeszcze je karmić mam ...

Zamieszczone przez Toyo
                Tak, tak. Piękna ukraińska jesień, czterech urodzonych morderców uzbrojonych po zęby, a Ty sam ze swoim wiernym kałachem.
                He he kiler

Komentarz

Nie mam doświadczeń z upierdliwymi sąsiadami i nie chcę mieć. Ale załóżmy, że wystrzelasz im gołębie i co? Będziesz się później męczył z policją i włóczył po sądach? Fight fire with fire, czyli również robienie na złość sąsiadowi to nie jest wyjście. Tylko pogorszy sytuację. Jestem w stanie wiele zrozumieć, ale odstrzał zrozumiałbym dopiero wtedy, gdyby te gołębie na prawdę wyrządziły poważne szkody. Serio nie da się z tymi ludźmi porozmawiać i poszukać normalnego rozwiązania?

Komentarz

Ja się dogadałem z sąsiadem i powiedziałem ok niech sobie latają ale jak mi obsrają samochód to myjesz i tak było, ptaszek narobił podstawiałem samochód sąsiad wypucował wypiliśmy po piwie i było git. Naprawde można się dogadać z każdym i nie trzeba szukać zwady.

Komentarz

Dlatego na koniec napisałem,że jesteśmy bezradni.Aczkolwiek po czasie do tego przywykliśmy,bo i co tu innego zrobić.Te gołębie to jest w polsce częsty problem.Tylko,że zazwyczaj mieszkańcy bloków mają problem z gołębiami na balkonie lub na parapetach za oknem.A tu jest sytuacja,że koleś sobie zrobił hodowlę koło nas.A drugi ten co libacje urządza to ma taką małą gromadkę na strychu co raczej nie sprawia kłopotów.Aha zapomniałem,że jeszcze sąsiad na tyłach też ma te latające miny Ale z nim mamy dobry kontakt i przyjaźń

Tutaj jeszcze raz powtórzę.Nic nie mogę zrobić Akurat tacy się ludzie nawinęli i tyle.Nie ma sposobu.Jak bym mu wszystko wystrzelił to bym musiał mu zapłacić to poniósł bym wysokie koszty + policja i sprawy sądowe- więc te rozwiązanie jest śmieszne Mogę tylko mieć nadzieję że jego synuś nie ma zamiłowania do hodowania tego dziadostwa i w przyszłości będzie spokój

Komentarz

Tutaj jeszcze raz powtórzę.Nic nie mogę zrobić Akurat tacy się ludzie nawinęli i tyle.
                        Jeśli naprawdę nie da się z nim porozmawiać i dogadać, to szczerze współczuję.

Zamieszczone przez ViluC36
                        Ja się dogadałem z sąsiadem i powiedziałem ok niech sobie latają ale jak mi obsrają samochód to myjesz i tak było, ptaszek narobił podstawiałem samochód sąsiad wypucował wypiliśmy po piwie i było git. Naprawde można się dogadać z każdym i nie trzeba szukać zwady.
                        Otóż to. Już pisałem, takie skrajne posunięcia są podyktowane emocjami wywołanymi doświadczeniami i po prostu nie można dać się ponieść. Jeśli sąsiad nie jest chory na głowę to na pewno da się z nim dogadać.

więc te rozwiązanie
                        TO rozwiÄ…zanie :wink:

Komentarz

U nas na śląsku, to mamy jeden sposób na gołębie :

Do tego dobry śrut i nie ma chu*a co by mi dwa razy na balkonie siadł, z sąsiadem czasem zawody urządzamy, ale ostatnio cosik mało tych syfiarzy lata.

Gołębie to zaraza, bakterie itp. itd. niezależnie od tego czy hodowlane czy nie. Tępić to i tyle, chyba że do czegoś pożytecznego się przydają to spoko.
                          U nas na rynku miasto wynajęło 3 facetów z sokołami, i problem gołębi znikł.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                            Jeśli naprawdę nie da się z nim porozmawiać i dogadać, to szczerze współczuję.
                            No właśnie nie za bardzo.Odkąd zamieszkali były z nimi problemy.A po pewnym czasie przestali odpowiadać na "dzień dobry" Przykre ale prawdziwe...

Komentarz

Widząc, jak jest porysowana gdzieniegdzie Primera ojca wiemy, co oznacza mieć chu*owych sąsiadów . Po zmianie trzeba będzie samochód gdzie indziej stawiać.. Najgorsze jest to, że i tak nic nie zrobisz, bo typom i tak nie udowodnisz
                              Zamieszczone przez kyjgel
                              http://falconer.republika.pl/hodowla.html
                              Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje. :mrgreen:
                              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

@Terminator: Boksery sÄ… paskudne? Paskudna jest Twoja ortografia.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X