Sorry ale to z tym niemowlęciem to była prawda wykopali przecież to dziecko które w główce miło 20cm gwoździa
kolejny przykład?
Moja siostra ma problemy zdrowotne. Gdy miala cichy dzień że sie przejmowała różnymi rzeczami i gdy leżała na swoim wyrku usłyszała kroki a była sama w chacie. Gdy otwarła oczy to widziała jak do niej się schylił nasz ojciec. Z tego co matka mówiła moja siora to taki pupil był mojego starego zawsze był przy niej jak miała problemy czy zdrowie jej się jebało. To było jakieś 2 tygodnie temu. Ona w takie rzeczy wierzy wiec jej się tata ukazał ja nie do końca więc nie widzę. Tak chyba jest jak ktoś nie wierzy to nigdy sie nie przekona :wink:
Sorry ale to z tym niemowlęciem to była prawda wykopali przecież to dziecko które w główce miło 20cm gwoździa
i... ? Moze jeszcze to ono krzyczalo? Jisaw, zastanowilbys sie choc raz, co piszesz. Trup to trup. A to, ze komus cos sie wydawalo, ze slyszal czy widzial to mnie nie przekonuje. Ludzie widza i slysza to, co CHCA zobaczyc i uslyszec. Taka ludzka natura.
Podobnie Twojej sis, CHCIALA zobaczyc to zobaczyla.
Jedyne, co do mnie przemawia, to naukowy dowod, czarno na bialym, a nie legendy...
Ok ale głosu płaczącego dziecka nie słyszała jedna osoba tylko w tym samym czasie było 15 osób czy jakos tak bo w tamtych czasach wiara wszędzie w grupkach chodziła.
to raz
a dwa skąd wiedzieli że trzeba kopać i dziecko znaleść??? z gwoździem w głowie
??
Jako że lubie sprawdzać wszelkiego rodzaju horoskopy (te bardziej ambitne, nie z gazet), testy na osobowość czy inne tego typu rzecczy porównując je z moimi odczuciami o sobie samym, znalazłem taką stronke. http://www.enneagram.pl/
Sprawdziłem i powiem, że dość duża prawdziwość tego jest. W moim przypadku rzecz jasna .
Jedni mówią, że to bzdury, ale ja twierdze, że coś w tym jest.
A jak Wy to oceniacie?
Sprawdźcie sobie horoskopy interii i wp....tam są prawie identyczne teksty, tylko że w jednym jest w rybach, i taki sam u skorpiona Dla mnie to totalne bzdury.
Dread, racja, wrzuciłem to do jednego wora używając złego słowa. Mi nie chodziło o przepowiadanie przyszłości, tylko te bazujące na dacie urodzenia itp. opisujące danego człowieka. Sorka :wink:
Zamieszczone przez kyjgel
tam są prawie identyczne teksty, tylko że w jednym jest w rybach, i taki sam u skorpiona Dla mnie to totalne bzdury
Ja mam takie zdanie, bo kiedys porównywałem interpretacje znaków zodiaku, numerologie (te z daty urodzenia), i jeszcze jakieś tam inne - już nie pamiętam, tak tylko nakreślić chciałem - ale jedno co zauważyłem,że mimo że troche rzeczy było całkiem rozbieżnych, to tak z 30-40% powtarzało się w każdym z tych "zestawów".
Enneagram jest ciekawy. Przyznam ze kiedys gdy na to trafilem, sprowadzil mnie na ziemie. Wydawalo mi sie ze jestem taki unikatowy, a tu sie okazalo ze te cechy/zachowania (cale zestawy cech/zachowan!) ktos juz skatalogowal - tak sa powszechne.
Generalnie to wypada miec nieco pokory wobec spraw ktorych nie jestesmy w stanie ogarnac ze wzgledu na niski stan wiedzy albo swiadomosci... a nie wlewajmy sobie. To ze czlowiek (jako gatunek) polecial na ksiezyc nie znaczy jeszcze, ze nie damy sie (jako ludzie) nabrac na proste marketingowe sztuczki. Jestesmy malutcy i tylko z takiej perspektywy patrzac na otaczajace nas dziwy, mozemy miec nadzieje ze zobaczymy sprawy takimi jakie one sa...
Ktos tu (daleko wstecz) pisal o jablku ktore Ewa dala Adamowi w raju i (do nikogo nie pije) mialo to miec cos wspolnego z religia...
Tam (w raju) chodzilo o owoc z drzewa poznania dobra i zla, ktorego zjedzenie zmienilo sposob postrzegania swiata przez ludzi. Sednem jest wlasnie fakt ze ludzie od tego momentu zaczeli odrozniac dobro od zla. Nie to ze zrobili cos zakazanego, ani nie to ze bylo to jablko. "Gadanie o bogu" na takim poziomie, ma tyle wspolnego z religijnoscia co wlasnie to nieszczesne jablko z Adamem i Ewa.
Komentarz