Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Renault chce odzyskać pozycję na czele stawki.

Tymczasowy szef Renault F1 Team – Bob Bell ujawnił, że celem zespołu z Enstone jest powrót do walki o mistrzostwo świata do roku 2011.

Przyszłość zespołu Renault została zabezpieczona w połowie grudnia umową sprzedaży dużej ilości udziałów biznesmenowi Gerardowi Lopezowi i jego firmie Genii Capital, co zakończyło niepewność co do kontynuacji przygody francuskiego koncernu z tym sportem, przynajmniej na jakiś czas.

Po trudnych miesiącach dla ekipy – wliczając w to niekonkurencyjny i bez zwycięstwa sezon 2009 oraz skandal dotyczący ustawienia wyniku wyścigu w Singapurze, który wykluczył szefa zespołu Flavio Briatore oraz szefa inżynierów Pata Symondsa – Bell mówi, że Renault może się teraz skupić na budowaniu długoterminowej strategii powrotu na szczyt stawki.

„Realnym celem dla nas jest zbudowanie na 2011 rok kampanii ponownej walki o mistrzostwo” – powiedział Brytyjczyk magazynowi AUTOSPORT przed świętami. „Jednakże mamy realistyczne oczekiwania co do sezonu 2010. Nie zbudujemy od razu bolidu, który wystrzeli nas na przód stawki, ponieważ F1 jest bardzo konkurencyjna, ale w 2010 roku oczekujemy walki gdzieś w okolicy czołowej trójki”.

Bell ujawnił też, że praca nad bolidem Renault na 2010 rok nigdy nie zastała zatrzymana, gdy przyszłość zespołu była niepewna, jednak powiedział, że bezpieczeństwo wynikające z umowy z Genii dodało wszystkim w fabryce zapału do pracy. „Jest to pozytywne dla zespołu” – powiedział. „Zakończyło to wszystkie obawy pracowników i dało podstawę do rozwoju na przyszłość. Zostało podpisane wieloletnie porozumienie z bardzo sensowną strategią. Jest to sytuacja dobra dla obu stron, zarówno dla Renault, jak i ich partnerów oraz jest to wielki krok naprzód”.

źródło: http://www.f1wm.pl/

Komentarz

Ten rok bedzie trudny i nie zdziwie sie, jesli Renault bedzie w polowie stawki ciulac punktciki. Zapowiedzi na kolejny sezon i walka o mistrza to marzenia...

Komentarz

My już znamy jednych co deklarowali walkę na szczycie, i raczej nie muszę pisać jak to się skończyło

Wypada życzyć powodzenia.

Komentarz

1)Boullier zostaje oficjalnie szefem Renault F1

2)Sąd przyznał rację Briatore

Trybunał Grande Instance w Paryżu uchylił dożywotni zakaz angażowania się przez Flavio Briatore w sporty motorowe organizowane przez FIA.

wiecej na http://www.formula1.pl

Komentarz

Ferrari F10
            http://www.formula1.pl/F1_news-7838-Fer ... o_F10.html

Komentarz

Nowy bolid bardzo mi się podoba. Powrót do białych skrzydeł był świetnym pomysłem.

Edit:

MP4-25 odsłonięty. Już wiemy jak będzie wyglądał bolid, w którym Button i Hamilton będą prowadzić wojnę w 2010.

http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=14975

Edit 2:

Renault prezentuje nowy bolid na 2010.

http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=15008

Jak dla mnie, to nowe malowanie jest super. Bardzo mi się podoba. W pewnym stopniu przypomina mi Jordana.

Komentarz

Pirelli na 99,99% dostawca opon od 2011. Trzy mieszanki: miekka, srednia i twarda. W przyszlosci niski profil i wieksze opony.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
                  Jak dla mnie, to nowe malowanie jest super. Bardzo mi się podoba. W pewnym stopniu przypomina mi Jordana.
                  Pamiętam, wiadomo ,że różnią się kształtem, Jordan szczególnym sukcesów nie miał, poza 5 miejsce Naraniego Karthekeyana i szóste Freisingera na Indianapolis GP w 2005r. ,wtedy z 22 kierowców wystartowało 6 , ze względu na zbyt miękkie opony ,które pod wpływem zbyt wysokiego naprężenia ,rozgrzania rozlatywały się ,przykładem był w treningach Indianapolis Ralf Schumacher, który kręcił swoje najlepsze kółko i nagle mu opona się rozleciała , poza tym Jordany nie miały większych sukcesów w całej swojej karierze w F1.

Chciałbym ponownie usłyszeć nasz hymn na GP Kanady Robercik jest świetnym przykładem na to ,że nie żaden mu strach ,czy może nawet lepiej zdarzenie ,którego nie pamięta z 2007r., to była chwila ciszy i zamarcia.

Rok później Polak pokazał swoją klasę zwyciężając będąc wtedy w BMW Sauber 1.08, to było piękne ,ten tegoroczny sezon też nie jest zły i równie emocjonujący i chciałbym ,żeby osiągnął tytuł majstra F1 nasz Kjubika
                  Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

poza tym Jordany nie miały większych sukcesów w całej swojej karierze w F1.
                    A 2 zwycięstwa w 99 i jedno w 98 to co ? Jakby nie patrzeć to w 99 trzecia siła w F1...

Robercik jest świetnym przykładem na to ,że nie żaden mu strach ,
                    Proszę przestań. To zawodowcy.

swoją klasę zwyciężając będąc wtedy w BMW Sauber 1.08
                    BMW Sauber F1.08, a klasę to pokazał Hamilton. Nie zapominaj o tym

Komentarz

Zamieszczone przez WiLkU666
                      Zamieszczone przez Toyo
                      Jordan szczególnym sukcesów nie miał, poza 5 miejsce Naraniego Karthekeyana i szóste Freisingera na Indianapolis GP w 2005r. ,wtedy z 22 kierowców wystartowało 6
                      Po pierwsze nie nazwałbym tego wielkim sukcesem. Gdyby osiągnęli taki wynik przy pełnej stawce - wtedy byłby to wielki sukces. Po drugie, 5 i 6 miejsce zajęły MInardi. Jordany dojechały za Ferrari, Tiago Monteiro był 3, a Karthikeyan 4.

W ogóle GP USA 2005 to była porażka Michelina. Tylko nie wiem, jak dużo było bezpośredniej winy Michelin, a jak dużo zakazu wymiany opon w trakcie wyścigu. Po prostu mogli nie być w stanie przygotować mieszanki, która wytrzymałaby cały wyścig.

Chciałbym ponownie usłyszeć nasz hymn na GP Kanady
                      Myślę, że każdy Polak (pomijając onetowych trolli), który ogląda F1 z pewnością chciałby widzieć Roberta triumfującego w niedzielę. Podobno Renault R30 bardzo pasuje tor w Monako i właśnie w Kanadzie. Czy to prawda, nie wiem, ale jeśli tak, to na pewno Kubica będzie bardzo wysoko. Potrafi wykorzystać połączenie "dobry bolid + pasujący tor", co widzieliśmy w Monako.

poza tym Jordany nie miały większych sukcesów w całej swojej karierze w F1.
                      Cóż, sukcesów w postaci Mistrzostwa Świata Konstruktorów nie mieli, ale ze stwierdzeniem, że nie miały sukcesów w całej karierze, to się nie zgodzę. W sumie to wszystko powiedział Sylwek, dodam jeszcze, że w 2003 Fisichella właśnie na Jordanie wygrał GP Brazylii. Było trochę kontrowersji z ustaleniem zwycięzcy tego wyścigu, ale ostatecznie został nim FIsichella.

Komentarz

Kto z was jedzie do Poznania na N-GINE RENAULT F1 TEAM SHOW ?

Ja będę na 1000%, bo mam tylko 25km do Poznania Nie mógłbym takiego czegoś przegapić

Komentarz

Troche historii i czlowiek sie gubi...

Czeka nas iscie motoryzacyjny weekend. Po za F1 mamy rowniez LeMans 24h. Na szczescie zbytnio nie koliduja ze soba, a ta godzinke w sobote wieczorem mozna poswiecic na Qual F1. Czekam z niecierpliwoscia na oba wydarzenia.

Komentarz

a będzie cały wyścig na Eurosport czy jak rok temu na Eurosport i na Eurosport 2
                            bo mi Eurosport 2 odłączyli

Komentarz

Prawdopodobnie będzie jak rok temu. Czyli godzinka na przemian godzinka na tym, godzinka na drugim. A w nocy sześć godzin tu i sześć godzin tu.

Komentarz

szkoda bo jestem w UPC i mi jakieś 6 miesięcy temu odłączyli Eurosport 2 a między innymi dlatego poprosiłem rodziców żeby tam się przenieśli z Multimedi

Komentarz

Pracuję...
                                X