A może testują jakieś ustawienia na deszcz czy coś hehe, ale wątpię w takie coś.
Chyba wymianę silników na czas :mrgreen: Podobno w Niemczech mają zrobić mistrzostwa świata w wymianie silnika w F1 :wink: Może wtedy BMW Sauber F1 Team wywalczy upragniony tytuł, uwierzcie mi, życzę im tego z całego serca :mrgreen: (żart z tymi mistrzostwami, żeby nikt na poważnie nie brał tego)
Więc jeśli tamte dwa silniki są "wasted", to Robertowi zostało jeszcze 5 silników, czyli jakieś 4, góra 5 Grand Prix (patrząc na silnikowe perypetie Roberta w tym sezonie). Oj będzie kara, jak tak dalej pójdzie
Co do samych kwalifikacji, to nieco się zdziwiłem, że Button "dopiero" szósty. Przynajmniej Rubens jest drugi na starcie i jeśli Vettel popełni błąd, to Baricz może wreszcie wygrać :wink: Ale zobaczymy na wyścigu. Chętnie obejrzę :wink:
A BMW? Dla mnie to już nie jest żadna nowość. Po prostu BMW jest w tym sezonie słabe i Q2 to ich optymalne wyniki w tegorocznych kwalifikacjach.
Zastanawiam się, które bolidy są na tę chwilę słabsze, McLarena, czy BMW?
Vettel jest najmocniej zatankowany z czołówki, więc jeśli nic się na starcie nie wydarzy to ma bardzo duże szanse na zwycięstwo. Pogoda także może tutaj nabroić .
Co do tych bolidów to moim zdaniem McLaren ma największe problemy, BMW powoli się rozwija , co nie znaczy, że McLaren stoi w miejscu . Ale pamiętajmy ostatni będą pierwszymi...
Czyli Vettel wreszcie zdobył PP nie jadąc na oparach. Za Rubensem czai się Mark Webber, więc jeśli wydarzy się coś nadzwyczajnego, to możemy mieć drugi w tym sezonie dublet Red Bull Racing. Z czołowej trójki na starcie najbardziej kibicuję Markowi Webberowi, bo jeszcze nie ma na swoim koncie wygranej w F1, a gościa bardzo lubię. Na drugim miejscu wśród moich faworytów jest Rubens Barrichello z wiadomego powodu. A Vettel? Jest mi on obojętny, jeśli wygra, to się nie pogniewam :wink:
Ciekawi mnie sytuacja McLarena na starcie. Kova jest kilka pozycji przed pupilkiem McLarena, więc można oczekiwać "dziwnych" rzeczy. Przecież dla McLarena Hamilton jest Bogiem i nałogiem Będzie ciekawie :wink:
A może Rubens znowu "spali" start, jak to miało miejsce w ostatnim GP. Ja liczę na Trullego . Hamilton nic nie zdziała, bo startuje bodajże z przedostatniego miejsca. Ciekawie to będzie jak podczas wyścigu spadnie deszcz , nawet bardzo ciekawie.
Vettel zloil wszystkim dupska. Mimo, iz mial duzo wiecej paliwa na starcie, nie przeszkodzilo mu to we wczesniejszym wywalczeniu PP i wygraniu wyscigu bez najmniejszego zajakniecia sie. Pogrom. Brawa dla Vettela i RBR.
Kubika nie stracil za wiele na poczatku. Przyzwoity start. Jadac na 1pit mial szanse na przesuniecie sie w gore. Skutecznie odpieral ataki Hama. Mial szanse na zajecie miejsca nawet w piewszej 10tce i... BMW stwierdzilo, ze Polak pojedzie jednak na 2pity. Pytam sie grzecznie Theissena i Rampfa: Po CH*J Gdyby nie stracil czasu na to drugie tankowanie, teoretycznie mialby nawet szanse znalezc sie przed Trullim. Ale nie, BMW jest madrzejsze...
1 S.Vettel Red Bull 1:22:49.328
2 M.Webber Red Bull + 15.1
3 R.Barrichello Brawn GP + 41.1
4 F.Massa Ferrari + 45.0 5
5 N.Rosberg Williams + 45.9
6 J.Button Brawn GP + 46.2
7 J.Trulli Toyota + 1:08.3
8 K.Raikkonen Ferrari + 1:09.6
9 T.Glock Toyota + 1:09.8
10 G.Fisichella Force India + 1:11.5
11 K. Nakajima Williams + 1:14.0
12 N.Piquet Renault + 1 okr.