Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Tak,jeśli Robert utrzyma trzecie miejsce to będzie super. Ale mam nadzieję że następny sezon będzie także bardzo udany bo:

1. Ma nie być koców grzewczych które grzeją opony
    2. Mają wprowadzić hybrydki
    3. Ma nie być twardych czy miękich opon tylko jeden rodzaj
    4.Hybrydki będą zbierały energię przy hamowaniu i dzięki temu bolidy co okrążenie będą miały opcje turo która będzie zwiększać moc silników przez 6,7s o 80km

To wszystko się równa się urozmaicenie wyścigu i jest szansa na to że o tytuł MŚ będzie walczyć trochę więcej kierowców i teamów niż (powiedzmy sobie szczerze) ferrari i mclaren. Bo to one dysponują największym budżetem i mają najszybsze bolidy.

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo

Trzeba być dobrej myśli. Ja w 2007 przed GP Brazylii też wierzyłem w Kimiego, a szanse miał naprawdę marne.

jestem pesymista

Komentarz

hybrydki - pierwszy raz z takim określeniem się spotykam, mów normalnie czyli KERS .
        "Ma nie być twardych czy miękich opon tylko jeden rodzaj" - po naszemu slicki
        No i dochodzi do tego nowa aerodynamika

Komentarz

ale slicki beda mialy rozne mieszanki czy tylko jedna? jesli jedna to troche bez sensu. jesli ktos mi powie jaka jedna mieszanka bedzie sie dobrze sprawdzac na wszystkich torach w kalendarzu to stawiam mu piwo. nie da sie tego zoptymalizowac...

Komentarz

Wydaje mi się, że nadal będą "twarde" - "miękkie". Tyle, że bez rowków. Jeśli tak, to ciekawe, jak je będą oznaczać, bo biały pasek na gładkich oponach momentalnie będzie znikał. Co do KERS-a, to źle dla Roberta, bo to urządzenie waży 30 kg, a Robert jest, hmm... duży. A odchudzić się go już raczej nie da.

Komentarz

zamiast na bierzniku, opone mozna oznaczyc z boku

Komentarz

To by był dobry pomysł. Tyle, że nie tak, jak na początku 2007 (kiedy to nie dało się odróżnić miękkich od twardych, bo oznaczane były z boku w mało widoczny sposób). Miękkie opony miałyby całe białe boki, a napis "Bridgestone" byłby czarny. A opony twarde byłby normalne. A jak będzie naprawdę, to okaże się podczas Grand Prix Australii 2009.

Komentarz

Jak będzie kilka mieszanek zrobią kilka kolorów paseczków, jak w ChampCar.

Komentarz

w champ car to juz lekka przesada z tymi mieszankami. niech sobie beda te miekkie i super miekkie jak bylo do tej pory

Komentarz

W ogóle to dziwna sprawa z mieszankami. Według mnie powinny być "po prostu opony". Żadnych miękkich, żadnych twardych - po prostu normalne, zwykłe opony. Tak jak było do 2007 roku.

Komentarz

Przecież przed 2007 też były twarde i miękkie opony tylko nieoznakowane, albo mi się coś jeb*e

Komentarz

Do 2007 roku też były (bardzo )różne mieszanki w zależności od toru, ale jedna na dany tor, w czasach "wojen oponiarskich" między Michelin'em a Bridgeston'em to generalnie co wyścig to zupełnie inna opona.

Obecny system mi nie pasuje, bo zawsze któraś mieszanka sprawuje się trochę lepiej w wyścigu i przepis o tym, że trzeba użyć dwóch jest kolejnym czynnikiem z d.... który miesza, poza tym nie da się oglądać wyścigu jak się wszyscy podniecają czy opona ma paseczek czy nie :]

Oglądacie F1 na Polshicie? :] Dzisiaj w studio Zientarski tak pieprzył, że poprostu przełączałem :/
                          Ale i tak najlepsze było, jak przed I treningiem w Singapurze zastanawiał się kto będzie mocny, kto wygra :] itd.
                          A kiedyś strasznie go lubiłem, za czasów 4x4.

Komentarz

zientarski robi z tego piep*zone show! niedobrze mi sie robi jak go slucham "oj bedzie sie dzialo, oj bedzie sie dzialo, emocje, emocje". dlatego ogladam tylko wyscig. juz wole sluchac Sokolowskiego i Borowczyka bo oni przynajmniej czasem cos sensownego powiedza.

a tak nawiasem to
                            nikt nie przebije panow z Eurosportu :mrgreen: (zapomnialem nazwisk) ogladalem Tour de France to przy okazji nasluchalem sie ich za wszystkie czasy. z takim abstrakcyjnym mysleniem to jeszcze sie nigdy w zyciu nie spotkalem. gadaja o wszystkim, byle zeby gadac. w jednej chwili wspominaja historie kolarstwa a po chwili kloca sie czyj to olowek lezy na ziemi :mrgreen: normalnie beke mam z nich zawsze :mrgreen: brawo Panowie. bez Was TDF w Eurosporcie bylby nudny

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
                              Przecież przed 2007 też były twarde i miękkie opony tylko nieoznakowane, albo mi się coś jeb*e
                              Przed 2007 były normalne, zwykłe opony. Bez podziału na miękkie, czy twarde. I takie coś było najlepsze. Nikt sie nie martwił oponami. Po prostu podczas postoju zmieniano je na nowy komplet i już.

A parodia była w 2005, gdy zakazana była wymiana opon podczas postoju. Wtedy wyścigi były wręcz nudne.

Zamieszczone przez thooorn
                              juz wole sluchac Sokolowskiego
                              Sokoła :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                                zientarski robi z tego piep*zone show! niedobrze mi sie robi jak go slucham "oj bedzie sie dzialo, oj bedzie sie dzialo, emocje, emocje". dlatego ogladam tylko wyscig. juz wole sluchac Sokolowskiego i Borowczyka bo oni przynajmniej czasem cos sensownego powiedza.

a tak nawiasem to
                                nikt nie przebije panow z Eurosportu :mrgreen: (zapomnialem nazwisk) ogladalem Tour de France to przy okazji nasluchalem sie ich za wszystkie czasy. z takim abstrakcyjnym mysleniem to jeszcze sie nigdy w zyciu nie spotkalem. gadaja o wszystkim, byle zeby gadac. w jednej chwili wspominaja historie kolarstwa a po chwili kloca sie czyj to olowek lezy na ziemi :mrgreen: normalnie beke mam z nich zawsze :mrgreen: brawo Panowie. bez Was TDF w Eurosporcie bylby nudny
                                Ja również się skupiam na wyścigu, bardzo lubię słuchac Mikołaja Sokoła, Borowczyk trochę mnie wyedukowany, ale fajnei buduje atmosfere

Co do TDF - Jaroński i Wyrzykowski wymiatają :mrgreen: Zdecydowanie najlepsi komentatorzy sportowi.
                                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X