Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

A te zdjęcia poniżej filmu, to screeny z tego filmu, czy jak? Pytam się, bo ze względu na prędkość mojego łącza internetowego, nie mogłem oglądnąć filmu, gdyż buforowanie trwało o wiele za długo.

Komentarz

Nie, to nie są zdjęcia z klipu

Komentarz

Testy 2011

LICZBA POKONANYCH KILOMETRÓW
        1. Ferrari 5244
        2. Mercedes 4483
        3. Red Bull 4407
        4. Sauber 4099
        5. Williams 3894
        6. McLaren 3844
        7. Force India 3745
        8. Toro Rosso 3737
        9. Lotus Renault 3700
        10. Virgin Racing 3361
        11. Team Lotus 2403
        12. HRT 1949*
        *korzystając z F110

http://www.formula1.pl/F1_news-11067-Re ... ow....html

Komentarz

Ferrari będzie w tym sezonie nie do zajechania. Myślę, że jeśli nie ukończą jakichś wyścigów, to tylko w wyniku uszkodzeń z kolizji, albo bezpośrednio z powodu kolizji (ewentualnie wycieczka na plażę, czyli pułapkę żwirową).

Komentarz

Kwalifikacje do GP Australii

1 S.Vettel Red Bull 1:23.529
            2 L.Hamilton McLaren 1:24.307
            3 M.Webber Red Bull 1:24.395
            4 J.Button McLaren 1:24.779
            5 F.Alonso Ferrari 1:24.974
            6 W.Pietrow Renault 1:25.247
            7 N.Rosberg Mercedes 1:25.421
            8 F.Massa Ferrari 1:25.599
            9 K.Kobayashi Sauber 1:25.626
            10 S.Buemi Toro Rosso 1:27.066

11 M.Schumacher Mercedes 1:25.971
            12 J.Alguersuari Toro Rosso 1:26.103
            13 S.Perez Sauber 1:26.108
            14 P. di Resta Force India 1:26.739
            15 P.Maldonado Williams 1:26.768
            16 A.Sutil Force India 1:31.407
            17 R.Barrichello Williams -:--.---

18 N.Heidfeld Renault 1:27.239
            19 H.Kovalainen Lotus 1:29.254
            20 J.Trulli Lotus 1:29.254
            21 T.Glock Virgin Racing 1:29.342
            22 J.D'Ambrosio Virgin Racing 1:30.822
            23 V.Liuzzi HRT F1 1:32.978
            24 N.Karthikeyan HRT F1 1:34.293

Dominacja Vettela... Nic więcej do powiedzenia.

Mclareny będą walczyć o podium. Ferrari jakieś zagubione. Petrow pokazał się z bardzo dobrej strony. Założę się, że Kubica walczyłby o pierwszą linię.

Rosberg standard. Miał już takie lepsze momenty. Massa nie mam pojęcia co dzisiaj wyczyniał. Na uwagę zasługują kierowcy Saubera i Toro Rosso. Duży postęp. Jestem pewien, że w tym sezonie będziemy ich regularnie widywać w punktach (jednego z kierowcow z danego teamu przynajmniej).

FI i Williams tym razem na końcu "starej gwardii". No i mamy Quick Nicka, z tym że dziś Nick nie był taki Quick... Liczyłem, że Lotus Team zrobił większe postępy, a na to wygląda, że nadal będzie "tylko" lub "aż" przed Virgin i HRT. Co do tego drugiego, można postawić już na nich krzyżyk. 10s na kółku? Mam wrażenie, że HRT zbudowało bolid w specyfikacji innej serii wyścigowej, bo F1 to to nie jest...

Komentarz

Oglądając dzisiejsze kwalifikacje miałem wrażenie, że mamy ciąg dalszy zeszłego sezonu. Red Bull nadal poza zasięgiem, tylko błąd Webbera na ostatnim pomiarowym kółku spowodował, że między niego a Vettela na start wepchnął się Hamilton. Dalej również wszystko wydaje się być po staremu, żaden zespół nie wykonał znaczącego skoku, oprócz rzecz jasna Renault, skoro Pietrow wskoczył aż na szóste miejsce. Jeżeli w zeszłorocznych sesjach kwalifikacyjnych przeważnie plasował się tuż za Q3 lub na końcu pierwszej dziesiątki, a teraz ma 6 miejsce, to na pewno R31 jest krokiem do przodu. No i właśnie już w pierwszych kwalifikacjach do pierwszego GP doświadczamy pierwszych objawów bólowych. Jestem przekonany, że Robert urwałby trochę od czasu Pietrowa w Q3. Aż chciałoby się powiedzieć: "Robert, wróć".

W jutrzejszym wyścigu Vettel szybko zniknie z pola widzenia. Webber będzie się bił z Hamiltonem do pierwszego postoju, a w ich pobliżu będzie krążył Button, jeśli ten utrzyma pozycję przed Alonso. Wbrew zapowiedziom, McLaren wygląda na szybką konstrukcję, więc jeśli nie będą mieli żadnej awarii (na jaką może wskazywać przejechany dystans na testach), to przynajmniej jeden z kierowców będzie na podium. Wolałbym tam zobaczyć Buttona.

Równie dobrze na starcie cała pierwsza dziesiątka może się kompletnie pomieszać, tak jak rok temu. Może być różnie.

Komentarz

Licze na ciekawy wyścig... jak zawsze w Australii , niestety Vettel poza zasięgiem

Komentarz

Zauważyliście? Koniec z euforia 5latka...

Toyo. Mówisz, że tylko Renault wykonało znaczący postęp. A Toro Rosso i Sauber? Może to tylko Qual i jutro się wyjaśni, ale wg mnie zrobili spory postęp, przesunęli się w stawce spychając takie teamy jak FI czy Williams.

Komentarz

Fakt, nie wspomniałem o Sauberze i Toro Rosso. Po prostu nie przykuli mojej uwagi, być może trochę oczy zasłoniły mi występy Kobayashiego pod koniec 2010. Możliwe też, że Force India zbudowało słabszy bolid względem ubiegłorocznego, ale zobaczymy po wyścigu i na pewno po Malezji.

HRT (szczególnie), Virgin i Team Lotus nadal zamykają stawkę i tracą dość dużo. Dobrze, że wróciło 107%.

Komentarz

Wyniki GP Australii

1 S.Vettel Red Bull 1:29:30,259 25
                      2 L.Hamilton McLaren +22,2 18
                      3 W.Pietrow Renault +30,5 15
                      4 F.Alonso Ferrari +31,7 12
                      5 M.Webber Red Bull +38,1 10
                      6 J.Button McLaren +54,3 8
                      7 S.Perez Sauber +65,8 6
                      8 K.Kobayashi Sauber +76,8 4
                      9 F.Massa Ferrari +85,1 2
                      10 S.Buemi Toro Rosso +1 okr. 1
                      11 A.Sutil Force India +1 okr.
                      12 P. di Resta Force India +1 okr.
                      13 J.Alguersuari Toro Rosso +1 okr.
                      14 N.Heidfeld Renault +1 okr.
                      15 J.Trulli Lotus +2 okr.
                      16 J.D'Ambrosio Virgin Racing +4 okr.
                      17 T.Glock Virgin Racing +9 okr.
                      18 R.Barrichello Williams +10 okr.
                      19 N.Rosberg Mercedes +36 okr.
                      20 H.Kovalainen Lotus +39 okr.
                      21 M.Schumacher Mercedes +39 okr.
                      22 P.Maldonado Williams +49 okr.

Vettel pewne zwycięstwo. Tylko Hamilton mógł mu zagrozić.

Wielkie brawa dla Pietrowa za szybką, równą i bezbłędną jazdę. Można sobie teraz pogdybać...

Dalej grupka Alonso, Webber, Button. Alonso i Ferrari wg mnie jest w tym samym miejscu co rok temu. Niby punkty i wysokie miejsca, ale nie takich osiągów spodziewaliśmy się po tak utytuowanym teamie. Ferrari odstawało rok temu i odstaje nadal. Webber z problemami. Co prawda, pokazał, że nadal potrafi szybko jeździć, ale... jak na możliwości RBR to dość przeciętny wynik. Button w niezrozumiały dla mnie sposób sam strzelił sobie w stopę. Dlaczego nie oddał pozycji?

Perez i Kobayashi w punktach! Brawa! Jeśli nie stracą tempa w sezonie, myślę, że będziemy ich często widywać w dziesiątce. Massa kiepsko. Dalej przekładaniec z TR i FI. O ile TR nie zaskoczyło mnie swoimi osiągami, biorąc pod uwagę to, co już pokazali to FI tak. Całkiem nieźle. Myślałem, że będą mocniej odstawać.

Quick Nick znów nie taki Quick... Dużo poniżej oczekiwań. Lotus najlepiej wśród "nowych". Dziewica swoje. Dobrze, że HRT nie wystartowało.

"Przegrani": Barrichello as jeden. Atak z odległości 30m. Brawo. Rosberga skasował. Kov niestety nie dojechał. Schumi nie miał dzisiaj szczęścia. W tym incydencie chyba i Pastor ucierpiał.

Sam wyścig bardzo ciekawy, jak zawsze w Australii. Dużo walki i ciekawych pojedynków jak na standardy F1. Więcej takich wyścigów!

Komentarz

Świetnie, że F1 wróciło.. Osobiście bardzo odczuwam brak Roberta, ale jest ciekawie Vettel wyrasta na murowanego faworyta (chociaż jest za wcześnie by osądzać), ale podoba mi się to jak jeździ, jest bardzo szybki i ma świetny bolid. Świetnie Pietrov! Widać, że auto ma dobrze przygotowane, no i wygląda na to, że w końcu się trochę odnalazł, taki wynik nie jest przypadkiem Button zaskakująco agresywny, dostarczył wielu emocji. Ogólnie było sporo momentów fajnej walki, ale to całe DRS to taki pic na wodę raczej, przynajmniej na tym torze.
                        http://najalternatywniej.blogspot.com/
                        keep calm & carry on
                        digart - lastfm
                        ---
                        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Muszę cofnąć to, co napisałem wczoraj. Sauber w wyścigowym tempie wyraźnie się poprawił. Wczorajsze kwalifikacje wcale nie ustawiły kolejności na mecie, było sporo przetasowań. Obaj kierowcy Saubera na punktowanych miejscach, szczególnie Perez w debiucie i z jednym postojem. Brawa.

Pietrow zaskoczył. Nie spodziewałem się po nim takiej jazdy i takiej pozycji. Renault drugi rok z rzędu na podium w Australii, gdyby był Robert, Renault byłoby punkt przed McLarenem w konstruktorach (15 pkt. za 3 miejsce i 12 za czwarte).

Poza Hamiltonem cała czołówka bardzo przeciętnie, szczególnie Ferrari.

Niezrozumiała akcja Buttona, przesadzona szarża Barrichello, który zaszkodził nie tylko sobie, ale i innemu kierowcy.

Szkoda, że przegapiłem start. Po raz drugi z rzędu na GP Australii zawiódł mnie budzik.

Komentarz

Rakieta z Wyborga jest teraz rzeczywiście rakietą , Vettel chyba znowu będzie mistrzem, ale jak to bywa wszystko może sie zmienić, jednak wydaje mi sie, że będziemy mieli powtorkę z 2009 roku- Vettel wygra kilka pierwszy GP, a potem skoncentrują sie na 2012. Za najlepszego kierowce w wyścigu mimo wszystko uważam Pereza. Debiut jak Kubicy . Zawiódł mnie Mercedes i Wiliams. Ten pierwszy miał być niewiele gorszy od RBR, a jechali (i nie dojjechali) w środku stawki, nie wiem co stało sie z Wiliamsem. Teraz są chyba najgorsi ze starych zespołów.

Komentarz

Niestety, obaj kierowcy Saubera zostali zdyskwalifikowani za nieprawidłowe tylne skrzydła. W przypadku Pereza analogia do sytuacji Roberta w debiucie na Węgrzech. Wielka szkoda, pokazał się z najlepszej strony wśród debiutantów.

http://www.f1wm.pl/php/news_id-21073.html

Komentarz

Czyli już w 100% debiut jak Kubicy

Komentarz

Pracuję...
                                X