Prawdopodobnie od przyszlego sezonu zobaczymy Yamamoto i Nakajime w "HRT Toyota". Wszystko na to wskazuje. Yamamoto na Wegrzech tez zastapi jednego z kierowcow HRT. Jezeli HRT zakupi technologie Toyoty, Japonce pewnie w pakiecie dorzuca swojego samuaraja. Moze byc ciekawie.
Zagrywka z T.O. była żenująca Najpierw jakże jasny i czytelny przekaz: "Felipe, Fernadno-Is-Faster-Than-You." :mrgreen: Później już tylko wolne wyjście z nawrotu, odpowiednie operowanie biegami i Alonso pognał do przodu. Podobnie jak Kimster przepuścił Massę w GP Chin 2008. Szkoda, że szefowie Ferrari wybrali w tym wyścigu Alonso, bo miałem nadzieję, że Massa w końcu odniesie kolejne zwycięstwo w F1.
Taki bogaty kraj, a nie potrafią znaleźć kasy, by wejść do F1..
Od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie, jakby poprawki Renault były tylko teoretyczne, bo nie są zbytnio zauważalne w bolidzie. Nie wspominając o osiągach. Dzisiaj odstają od czołówki bardziej, niż miesiąc temu. Przynajmniej prowadzą udaną (połowicznie, parz - wyniki Pietrowa) walkę z Mercedesem. W tej chwili są według mnie równi osiągami.
Na kretych torach Renault wygrywa z Mercem. Wg mnie poprawki pomogly i jest lepiej. Co do Q3, moglo byc lepiej. Chyba troche przesadzili z wyjazdem na jeden stint. Dobrze, ze Petrow nie odstaje. Ba, byl szybszy od Kubika.
Jutro Robert nie ma wiekszych szans na miejsce wyzej niz 6th. Wygra Vettel, o ile znow nie spieprzy startu. Alonso bedzie go naciskal na poczatku, jednoczesnie walczac z Webberem. Hamilton wyprzedzi na starcie Masse. I tak dojada do mety...
Bardziej chodziło mi o poprawki z poprzednich wyścigów. Na ten wyścig owszem, pomogły. Wielkiej zmiany nie ma, ale strata wydaje się mniejsza.
Borowczyk zaczyna przesadzać z tymi "wielkimi sensacjami". Gdyby Button odpadł w Q1, to zgoda, można to nazwać sensacją. Ale zajęcie 11 miejsca i nie wejście do Q3 określiłbym co najwyżej mianem niespodzianki. Zwłaszcza, że McLaren nie błyszczał jakoś bardzo w kwalifikacjach. Sądziłem, że Schumacher po kilku wyścigach nabierze formy i będzie uzyskiwał dobre rezultaty. A tu idzie mu coraz gorzej.
Co do samych wynikow obu zespolow, ostatnio Pietrow wg mnie jezdzi lepiej od Schumachera. Nie zdziwie sie, jesli pod koniec sezonu bedzie go regularnie objezdzal, a sam zbieral male punkty.
Mechanicy Renault drugi rok z rzędu popisują się na Hungaroring. Rok temu wypuścili Alonso z niedokręconym kołem, dzisiaj Kubica został wypuszczony wprost pod koła Sutila. Niewiele lepiej było u Mercedesa, lecz tutaj nie wiem, czy zawiódł sprzęt, czy człowiek.
Było 99% pewności, że wyścig wygra któryś z kierowców Red Bulla. Gdyby nie było SC, wygrałby Vettel z minimum 40 sekund przewagi nad Alonso. W tym wypadku wygrał Webber z wcale nie małą przewagą. Kolejny raz okazało się, że jeżeli Red Bulle dobrze startują, są poza zasięgiem.
Oprócz przetasowań na starcie, podczas SC i postojów, widziałem tylko jedno wyprzedzanie - gdy Barrichello wyprzedzał Schumachera. Niestety ukazały się ciemne strony zachowania Schumachera na torze i mało brakowało, a doszłoby do bardzo groźnego wypadku. Oprócz tego wszyscy jechali wężykiem. Do tego wyraźnie szybszy Vettel nic nie znaczył, gdy dojechał do Alonso, wszystkie atuty prysły.
Webber wygrał już czwarty wyścig w sezonie, dzięki czemu objął prowadzenie w klasyfikacji. Jak dla mnie, jest to doskonała pozycja do ataku w drugiej połowie sezonu. Nie skreślałbym także Ferrari i Alonso. Jeszcze niedawno czerwoni byli za McLarenem, teraz dla odmiany to McLaren ma gorsze weekendy. Massa ma już sporą stratę i ma małe szanse. Jeśli Red Bull nadal będzie najszybszy i będą omijały ich problemy podczas wyścigów, to mają wielką szansę nawet na oba tytuły.
"-" 1) Blad lizakowego z Renault
"+" 2) Swietny wyscig Petrowa
"-" 3) Niedokrecone kolo Rosberga
"- x10" 4) Schumacher to idiota - ukarany +10 miejsc na przyszlym GP
"+" 5) Webber brawo za rozsadna jazde
"-" 6) Vettel sam siebie zalatwil
"-" 7) Praca sedziow w zolwim tempie jak zwykle
"-" Praktycznie brak wyprzedzen. Nawet Vettel o 1s szybszy na jednym kolku nie byl w stanie wyprzedzic drugiego kierowcy. Dlaczego? Przez aktualne regulacje i rozwoj aerodynamiki. Wystarczy jej drobne zaburzenie i praktycznie nie masz szans na walke. Dla tych bolidow musialby powstac tor z dwiema 3km prostymi i dwoma jedynkowymi nawrotami, zebysmy mogli ogladac przez caly wyscig walke.
Komentarz