Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Foto] Lukas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Foto] Lukas

Wczoraj ktoś podpieprzył następne...

http://demotywatory.pl/724016/Synku-tyl ... -na-drodze

I do tego podał źródło: motofakty.pl - podczas gdy ja tam nic nie wrzucałem... Ani nikt z tam tąd nie brał ode mnie zdjęć.

Komentarz

Pisałeś do administracji Demotywatorów ?

Komentarz

Pisałem. Jakiś dureń odpisał mi o tym, że skoro zdjęcia wrzuciłem do internetu, są one w obiegu publicznym czy coś...i, że nie mam robić problemu bo demoty są słabe i i tak nie wpadną na główną. Żałosne. Równie dobrze ktoś mógłby zrobić na główną takiego z moim zdjęciem? I co? Dla mnie to jest to samo...

No nic. Po prostu na przyszłość będę umieszczał podpisy na zdjęciach. Myślę, że ktoś kto "poszukuje" danego zdjęcia, będzie wolał poszukać dalej niż wziąć to i np. bawić się z usunięciem podpisu.

Komentarz

Beema Inura? Popytaj na driftforum, tam też to ktoś wstawił.

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
            Beema Inura?
            Tak. Dokładnie tak.
            Zamieszczone przez Sylwek1092
            Popytaj na driftforum, tam też to ktoś wstawił.
            Hmm...a to nie widziałem nawet, dzięki. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
              Pisałem. Jakiś dureń odpisał mi o tym, że skoro zdjęcia wrzuciłem do internetu, są one w obiegu publicznym czy coś...i, że nie mam robić problemu bo demoty są słabe i i tak nie wpadną na główną. Żałosne.
              Co za pajac kur*a... Zdjęcia są tylko i wyłącznie Twoją własnością, to że zamieszczasz je w internecie nie znaczy że każdy może z nich korzystać... Widać administracja demotywatorów nie należy do inteligentnych ludzi.... Ciekawe jak by tak trafiło jego zdjęcie, przypuszczam że szybko by zniknęło
              Kraj ignorantów i debili... Kur*a...

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                Zamieszczone przez Lukas
                Pisałem. Jakiś dureń odpisał mi o tym, że skoro zdjęcia wrzuciłem do internetu, są one w obiegu publicznym czy coś...i, że nie mam robić problemu bo demoty są słabe i i tak nie wpadną na główną. Żałosne.
                Co za pajac kur*a... Zdjęcia są tylko i wyłącznie Twoją własnością, to że zamieszczasz je w internecie nie znaczy że każdy może z nich korzystać... Widać administracja demotywatorów nie należy do inteligentnych ludzi.... Ciekawe jak by tak trafiło jego zdjęcie, przypuszczam że szybko by zniknęło
                Kraj ignorantów i debili... Kur*a...
                Heh, no dokładnie. :wink:

Na takim na przykład digarcie - wrzucając zdjęcie mogę wybrać czy pozwalam na wykorzystanie go do celów komercyjnych/niekomercyjnych..i czy w ogóle daję zgodę na kopiowanie go. I tam jest przepis połączony z paragrafem na mocy którego na takich "pobierających" można wymusić odpowiedzialność karną. :wink:

Ludzie wiedzą, że źle zrobili - ale 'nie chcą problemu' więc zastawiają się gównem w stylu 'były w necie, czyli są do użytku publicznego' - podczas gdy jest tak jak mówisz. Zdjęcia są moje, i wiem na potrzeby jakich serwisów udzieliłem zgodę na publikację (np. http://www.drifting.pl - w galeriach z treningów...i kilka innych). Znaczące dla mnie jest to, że skoro ktoś się nie pyta a bierze - kradnie moją własność. Szkoda jedynie, że z mojego miejsca nic zrobić więcej nie mogę w normalny, cywilizowany sposób. Cóż - będą podpisy, będzie coś w EXIF'ie może - zobaczymy. Mam nadzieję, że sytuacje nie będą się powtarzały.

Komentarz

Lukas, napisz meila do motofaktów, że na ich portalu pojawilo się twoje zdjęcie, bo ktos podał takie a nie inne zrodlo, a Ty nei wyraziles zgody na to. Widocznie fota znalazła sie w motofaktach
                  http://mwiszniewski.carbonmade.com/
                  http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                    Na takim na przykład digarcie - wrzucając zdjęcie mogę wybrać czy pozwalam na wykorzystanie go do celów komercyjnych/niekomercyjnych..i czy w ogóle daję zgodę na kopiowanie go. I tam jest przepis połączony z paragrafem na mocy którego na takich "pobierających" można wymusić odpowiedzialność karną
                    To może wrzucaj tam tylko zdjęcia, a tutaj wklej link z czymś nowym i już. Będziesz w miare zabezpieczony

Komentarz

Ja uwielbiam to miastoo. Kocham. Kocham. Kocham. Dobrze, że to gówno pada - przynajmniej sobie trochę po salonach i garażach pobuszuję.

Komentarz

Tak jakoś nudno mi, to sobie pooceniam. :mrgreen:
                        Z SLem ciekawe, ale chyba przekombinowane... ostatecznie kadr dupny wyszedłi wogle niefajne.
                        GLK dyskwalifikuje słup.
                        Seria browarowa... dobre foty, ale jak na warunki SB. To ostatnie detaliczne chyba najlepsze, ale i tak przeszkadza tło, bo ze światłem sobie super poradziłeś.
                        Ta S500 w ciekawym kolorze... to pierwsze z potencjałem - może jakiś pionik? Więcej góry budynku i bardziej do niego centralnie? Z dwóch detali lepsze oczko, chociaż tak kadrowo śmiesznie.
                        Salon Audi - polar by sie nie przydał? Drugie jest całkiem w miare, detal R8 fajny (ale chyba polara właśnie brak), zegary fajne i czyste.
                        Porsze... pierwsze i trzecie ssie, drugie z Panamerą bardzo fajne, szkoda że na zewnątrz mniej ciekawe widoki i jeszcze wywalic to coś z prawej i czerwony stojak z kablem w tle. A to Carrerowe też całkiem ciekawe, raczej na plus.
                        Mercedesowy paning dyskwalifikuje Pan Człowiek.
                        To z RSem mi sie podoba. Fajnie sie nawet kolorystycznie ułożyło. Nie wiem czy sie da coś jeszcze z tą fotą zrobic, ale ma potencjał chyba.
                        Ostatnie klimatyczne, ale nie lubie sepii. ;P
                        http://najalternatywniej.blogspot.com/
                        keep calm & carry on
                        digart - lastfm
                        ---
                        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Komentarz

O, fajnie. Tylko troche krzywe chyba, no i ludzie w tle..
                            keep calm & carry on
                            digart - lastfm
                            ---
                            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Komentarz

M3 ujdzie, o ESP już Ci pisałem - nie mój typ, a to ze wnętrza jest całkiem fajne, jeszcze pare prób takich i wyjdzie naprawde udana fota.
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X