NIGHT RIDERS: Archiwum relacji z wyścigów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [ NIGHT RIDERS ] Relacje ze spotkań online

Witam, chciałem chociaż w małym stopniu przedstawić Wam fotorelację z wczorajszych wyścigów.

Pierwszy tor, na który się załapałem to , po którym sunęły auta o pojemności 470PO i oponach sportowych średnich.
    Lista startowa:
    Ja - Honda NSX

Taranova666 - Mazda Atenza Touring Car

dupensztajn - Subaru Impreza WRX STi

Bimbak - Honda Integra Type R

salam82_PL - Ford Focus ST

m_gontarski - Maserati Gran Turismo S

kolejność po pierwszym zakręcie

ja i Taranova666, zaczęliśmy hamowanie zbyt późno przez co Dupensztajn, Bimbak i Salam objęli prowadzenie

moje dołączenie do wyścigu w ostatnim momencie i brak zmiany ustawień auta, zaowocowało ciągłą nadsterownością, kontrami, itd.

tutaj przykład techniki "przyczajony tygrys ukryty smok", jak każdy ecodriver wie, każda kropla benzyny się liczy, w czym bardzo pomaga mniejszy opór aerodynamiczny

z nadsterownością musiał radzić sobie m_gontarski w smowi Maserati

z tą sceną pewnie bardziej kojarzycie Dodga' Challenger'a

i kolejny błąd... tym razem popełnił go też Salam

tym razem nie zapanowałem nad nadsterownością i zostałem wyprzedzony przez m_gontarskiego

Taranova666, który coraz bardziej zbliża się do dupensztajna, który wydawałoby się miał niezagrożoną pozycję.

mój kolejny błąd przy hamowaniu, leciutko wjechałem w tył auta m-gontarskiego, przez co wpadł w nadsterowność(bardzo przepraszam za błąd)

na sam koniec, tuż przed metą Taranova wyprzedza depensztajna

Wyniki:
    Taranova666
    dupensztajn
    Bimbak
    salam82_PL
    ja
    m_gontarski

Kolejne dwa wyścigi odbyły się na słonecznym Lazurowym Wybrzeżu, a maszyny to dzikie Shelby Cobra z 1966r., przez które niejeden gracz wypowiedział wiele niecenzuralnych słów.

Do pierwszego wyścigu nie mam jednak replay'a, więc opiszę tylko, że pewien Argentyńczyk, który dołączył do pokoju, chyba nie znał potencjału jaki drzemie w Shelby'm, zwłaszcza z ciężkimi uszkodzeniami, nie patrząc na późniejsze kłopoty, zaczął przepychać się z innymi zawodnikami, przez co wyścig stracił trochę na tempie, ale adrenaliny jednak nie brakowało.

Drugi wyścig z tą nadsterowną machiną Amerykańskiego cudu techniki rozpoczął się, już bez obcokrajowców, w składzie:
    ja

salam82_PL

Bimbak

m_gontarski

Taranova666

i poszli...

Taranova trenuje wychodzenie z nadsterowności

walka z Bimbakiem

Taranova popełnia błąd przy hamowaniu i lekko kasuje Cobre Bimbaka

znów prawie wszyscy razem

ekipa naprawiająca zepsute auto Tarnova

błąd Bimbaka i prowadzenie m_gontarskiego

udany pojedynek z Salamem

przy szykanie, zahaczyłem o Salama, co zakończył efektownym spinem

chociaż mała rekompensata z mojej strony, ustąpienie Salamowi miejsca

Wyniki:
    1.m_gotnarski
    2.Taranava666
    3.salam82_PL
    4.Bimbak
    5.Dosmus

Następnie odbył się wyścig dwóch odwiecznych rywali Subaru i Mitsubishi na torze Route 5 Clubman Stage, w wyścigu wzięli udział:
    ja - Subaru Impreza WRX STi

Taranava666 - Subaru Impera WRX STi

salam82_PL - Mitsubishi Lancer EVO X

zaraz po starcie

utrata prowadzenia, na rzecz Taranavy

oraz odzyskanie pierwszej pozycji na prostej

Wyścig powtórzyliśmy jeszcze raz, lecz tym razem Taranava nie oddał zwycięstwa od samego początku, a mi udało się wyprzedzić Salama, co udowodniło, że w tym starciu zwycięzcom jest firma z Ōta'y.

Na koniec zakończyliśmy wisienką na przysłowiowym torcie, czyli mniej lub bardziej udane próby driftu, w następującym składzie:
    ja - Nissan Silvia S15

salam82_PL - Honda S2000

Taranava - Nissan GTR/ TVR Cerbera Speed 12

konopiusz87 - AEM S2000

i oczywiście zdjęcia:

Komentarz

O Panie, ale się rozpisałeś!
      http://www.accola.pl
      http://www.civicklub.pl

Komentarz

Przynajmniej miniaturki zrobił. Fajna FotoRelacja.

Komentarz

Dzięki za grę i za fotorelację Dzisiaj powtórka?
          Zapraszam tutaj.

Komentarz

ja zaraz będę na GT

Komentarz

To wbijaj do Piotra na drifcik
              Zapraszam tutaj.

Komentarz

no pech tak chciał od 3 dni byłem on line i nie jeździliśmy nigdzie za bardzo chyba że z ostrym kilka rund a teraz na parę dni pożyczyłem gt5 a tutaj takie propozycję

http://www.polarproducts.pl

Komentarz

Jest Shoutbox to łatwiej się dogadać, aby nie spamować.

Komentarz

Co do wczorajszej jazdy to fajnie się jeździło, tylko wyeliminowały mnie problemy z internetem.
                    P.S. Nigdy nie jeździjcie po alkoholu ! ;p

Komentarz

Ja po wczorajszym treningu doszedłem do wniosku, że muszę się nauczyć jeździć. Dwa razy na własne życzenie rozwaliłem auto - gdyby nie to mógłbym powalczyć o zwycięstwo. Pod koniec wyścigu odrabiałem po 1,5 - 2 sekundy na okrążeniu. Nie wiem na ile była to kwestia rozluźnienia prowadzącego który miał już w pewnym momencie prawie dwie minuty przewagi. Fajnie się jeździło - szkoda, że nie mogłem wcześniej do Was dołączyć. Do następnego!
                      http://www.accola.pl
                      http://www.civicklub.pl

Komentarz

Mam zapisane kilka powtórek z wczoraj. Jak je ogarne to wrzuce
                        Zapraszam tutaj.

Komentarz

Witam, wczorajsza jazda, znów odbyła się w małym lecz zacnym towarzystwie. Na początku rozpoczęliśmy na Tsubace, w składzie iotrGT, m_gontarski i ja. Czekając na m_gontarskiego, któremu zwiesiła się konsola postanowiliśmy, że drift będzie dobrym pomysłem...

PiotrGt, RUF'em RGT

ja, eksperymentalnie wybrałem ART MORRISON Corvette

gdy m_gontarski wszedł do pokoju, wybór padł na tor Deep Forest Raceway, oraz samochody do 550PO

ja, Nissan GTR

PiotrGT, RUF RGT

m-gontarski, Mazda RX-7 Spirit R

Początek wyścigu był bardzo wyrównany, raz prowadził Piotr

raz ja

raz m_gontarski

lecz On jako pierwszy popełnił znaczący błąd i odpadł z walki o pierwsze miejsce

moja jazda również zakończyła się błędem

i pierwsze miejsce na mecie należało do Piotra

Wyniki:
                          PiotrGT
                          ja
                          m_gontarski

Po tym wyścigu Piotr opuścił pokój, a my wsiedliśmy do potężnych v8(ograniczonych do 550PO), wpakowanych w nadwozie muscle car'ów

m_gontarski, Chevrolet Camaro Z28

ja, Dodge Challenger R/T RM

błąd, przez który tracę prowadzenie

na moje szczęście m_gontarski również wybił się z rytmu i przetestował karoserię swojego Camaro

lecz to On okazał się lepszym, wyprzedzając mnie na długiej prostej

Wyniki:
                          m_gontarski
                          ja

po tym wyścigu dołączył do nas Dziedzic_pruski, by wybrać się z nami na Mazda Raceway Laguna Seca, przetestować w wyścigu Lexus'y IS-F

m_gontarski

ja

Dziedzic_pruski
                          niestety przez przypadek usunąłem zdjęcie, a replay skasowałem

walka o prowadzenie

takie tam, ze skracania trasy...

Dziedzic_pruski nie oszczędzał auta i testował go w każdych możliwych warunkach

wadliwy model, takie spasowanie elementów nadwozia nie wypada marce premium

wyniki:
                          m_gontarski
                          ja
                          Dziedzic_pruski

następnie zrobiliśmy trening przed niedzielnym turniejem i wyjechaliśmy na tor autami drogowymi do 400PO

na pierwszy ogień poszedł Autumn Ring

m_gontarski, Honda Civic Type R (EK)

ja, Honda Integra Type R (DC5)

Dziedzic_pruski, Volkswagen Bora V6 4motion

walka o prowadzenie

Dziedzic wpada w bandę i rozwala auto, co skutkuje wizytą picie

gdy ekipa Dziedzica naprawiała auto, na torze trwała walka o pomiędzy m_gontarskim i mną

m_gontarski okazał się lepszym kierowcą i zasłużenie odniósł zwycięstwo

Wyniki:
                          m_gontarski
                          ja
                          Dziedzic_pruski

Ostatni wyścig tego dnia znów odbył się na Deep Forest Raceway, a dołączył do niego Salam82_PL
                          ja

m_gontarski

Dziedzic_pruski

Salam82_PL

na pierwszym okrążeniu m_gontarski wypadł z trasy i musiał nieplanowanie zawitać pitstop

na tym okrążeniu swoją załogę odwiedził też Dziedzic_pruski, który nie zapanował nad legendą rajów

kilka okrążeń później nieplanowany pitstop musiał zaliczyć Salam

kilka następnych kółek to walka pomiędzy Salamem i m_gontarskim

dla mnie wyścig okazał się szczęśliwy, gdyż nie miałem nieplanowanych pitstopów, co pozwoliło mi wygrać wyścig

Wyniki:
                          ja
                          Salam82_PL
                          m_gontarski
                          Dziedzic_pruski(nie ukończył wyścigu)

Dziękuję za jazdę

#Salam
                          winą wolniejszych okrążeń był stan opon, które miały coraz mniejszą przyczepność

Zamieszczę również zdjęcie z niedzielnych turniejów, w których miałem możliwość brać udział

Nurburgring Racecary do 700PO

Monza History Race Car

Komentarz

Widzę, że odwaliłeś kawał dobrej roboty przy fotorelacji, już miałem sam zacząć robić foty z powtórek, a tu nagle widzę ten post Dobra rada: podczas robienia zdjęć ustaw migawkę na większe wartości (od1/60 do 1/1000), to doda trochę dynamiki zdjęciom. Ja prawie zawsze daję też typ panoramy na 3.
                            Dzięki za wyścigi i do zobaczenia na torze :wink:
                            Zapraszam tutaj.

Komentarz

Witam, ostatnie jazdy online to przynajmniej dla mnie wielkie kasacje samochodów, więc od początku:

Pierwszy wyścig był przygotowaniem dla Bimbaka i Wawy przed ligą GT, autami były 750 konne bestie, zapakowane do rodzinnego kombi z napędem na wszystkie koła, tak tak Audi RS 6 Avant... na torze Circuit de la Sarthe

Do wyścigu stanęli:
                              Bimbak

Wowa1979

m_gontarski

ja

Dziedzic_pruski

ukształtowanie pozycji zaraz po starcie

z autem wydawałoby się, że wszystko jest OK, mocny silnik, stały napęd AWD, lecz jak we wszystkim tkwił jakiś haczyk, w tym przypadku była to droga hamowania podobna do pociągu, oraz równie zła zwrotność... to wszystko przekładało się na masę błędów

lecz Wowa zaprzeczał mojej tezie, potrafił poskromić wszystkie te wady i jechał jak przyklejony

Wowa i Dziedzic_pruski jechali niezagrożeni na kolejno pierwszej i drugiej pozycji, lecz za Nimi toczyła się walka o jak najlepsze miejsce

Bimbak po słabym starcie i dwóch pierwszych okrążeniach wracał jak feniks z popiołów...

lecz szybko spadał na ostatnią pozycję

lecz ambicja i wola walki pod sam koniec wyścigu przyniosły pożądane efekty i Bimbak poradził sobie ze mną i m_gontarskim

na sam koniec udało mi się wyprzedzić m_gontarskiego, który wypadł z trasy

wyścig okazał się festynem błędów i wypadków, lecz dostarczył wiele emocji

Wyniki:
                              Wowa1989
                              Dziedzic_pruski
                              Bimbak
                              ja
                              m_gontarski

Kolejny wyścig odbył się przy blasku Księżyca oraz przy pięknych krajobrazach malowniczej Toskanii, auta musiały mieć maksymalnie 550PO i opony sportowe miękkie

m_gontarski - Cusco Subaru Impreza

ja - Nissan GTR

Dziedzic_pruski - Mistubishi Lancer Evo IX EM

Bimbak - Chevrolet Corvette

wyścig rozpocząłem od prowadzenia

lecz trochę później rolę lidera przejął m_gontarski

wszystkie próby ataku okazywały się bezskuteczne

na torze widoczność była bardzo zbliżone do tej ze zdjęcia

co przyniosło poniższe efekty

Wyniki:
                              m_gontarski
                              ja
                              Dziedzic_pruski
                              Bimbak

Następnie pożegnaliśmy się z Dziedzicem i Bimbakiem, lecz we dwójke postanowiliśmy przejechać jeszcze jeden wyścig, aby podtrzymać pasje kasowania aut, wybraliśmy się na Eiger Nordwand by podszkolić jazdę po szutrze. auta? dwaj rywale, Subaru i Mitsubishi ograniczone mocą 350KM.

m_gontarski - Mistubishi Lancer Evo IV

ja - Subaru Impreza WRC

pierwsze okrążenie zakończyłem przed m_gontarskim, lecz nie opuszczał mnie nawet na krok

to może być tylko WRC...

i stało się ciągłe ataki m_gontarskiego opłaciły się i teraz ja musiałem Go gonić

Wyniki:
                              m_gontarski
                              ja

Dziękuję wszystkim za wspólną grę

Wziąłem sobie uwagę snoop_doggy_dog'a do serca i wykorzystałem Jego wskazówki, mam nadzieję, że teraz zdjęcia będą lepsze

#edit
                              przepraszam za błąd w nick'u, efekt niedopatrzenia oraz braku snu poprawione

Komentarz

W twojej fotorelacji jest błąd ponieważ kolega z którym się ścigałeś nazywa się "wowa1979"

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X