NIGHT RIDERS: Archiwum relacji z wyścigów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• NIGHT RIDERS: Archiwum relacji z wyścigów

Temat ten jest poświęcony relacjom i fotorelacjom ze spotkań klubowiczów Night Riders.
    Będziemy opisywać co się działo na naszych spotkaniach i oczywiście ozdobimy ten temat zdjęciami.
    Piszcie śmiało co się Wam podobało a co nie i co chcielibyście zmienić w spotkaniach klubu Night Riders.

Chciałbym podziękować wszystkim, którzy byli obecni wczoraj na spotkaniu czyli Riko635, endunio, ema_b, Trzaskal.

Mi osobiście bardzo podobał się wyścig na torze Circuit de la Sarthe 2009 w godzinach nocnych samochodami klasy GT. Coś wspaniałego

1. START

2. Riko - Toyota GT-ONE Race Car (TS020) '99

3. Endunio - Mercedes-Benz Sauber Mercedes C9 Race Car '89

4. Trzaskal - Toyota MINOLTA Toyota 88C-V Race Car '89

5. Angello - Peugeot 908 HDi FAP - Team Oreca Matmut '10

Ten wyścig przysporzył mi wyjątkowo dużo emocji. Same auta podnoszą już poziom adrenaliny do granic możliwości. Jak do tego dorzucimy jeszcze prędkość i współzawodnictwo to już jest czad
    Ciężko określić kto był liderem tego wyścigu, bo co chwilkę kto inny obejmował prowadzenie. Najpiękniejsze było to, że rywalizacja odbywała się tak jak powinno, czyli kultura i czysta jazda przede wszystkim

Bardzo fajnie jeździło się autami z klasy GT500 i JGTC na torze Suzuka Circuit. Zauważyłem, że jeszcze dużo trenowania przede mną

Najwięcej emocji jednak dostarczyły mi wyścigi autami klubowymi z I i II klasy na torze Eiger Nordwand tor krótki. Kolega endunio wyszykował sobie Renault Megane Renault Sport '08 klasa II, który świetnie sobie radził z moją Amuse S2000. Szkoda, że na ostatnich zakrętach popełnił błąd co z 1 pozycji zrzuciło go na 3 miejsce.

Cieszę się, ze nasze spotkania dostarczają wciąż nowych wrażeń.

Do zobaczenia wieczorem
    Ostatnio edytowany przez Piotr; 02.04.2021, 11:35.

Re: [ NIGHT RIDERS ] Relacje ze spotkań online

Po paru ciepłych słowach (zachęty ofkors ) od prezesa zamieszczam poniżej małą próbkę fot-relacji z ostatnich zmagań NR. Aha - jako, że najbardziej pamięta się swoje poczynania, więc relacja będzie miała naturalnie charakter subiektywny

Nie byłem obecny od początku, więc może nie powinienem zabierać głosu (pisu? ), ale spróbuję. Otóż dołączyłem do 3 stałych bywalców w osobach Riko, Endunio i (tu zaskoczenie! ) Angello kiedy przygotowywali się do wyścigu klasy DTM na torze Nurburgring GP. Dołączyłem na tyle późno, że nie zdążyłem przetestować samochodu (Abt Audi TT-R Touring Car) nie wspominając o ustawieniach, więc skończyło się to moją sromotną porażką. Więcej nic o tym niechlubnym wyścigu nie powiem bo mi wstyd

Kolejny wybór padł na High Speed Ring i drogowe potworki do 600 PO. Moja Audica Audi RS 6 Avant dawała sobie radę całkiem nieźle dopóki małe starcie (to byłeś ty Riko? ) przy dużej prędkości nie spowodowało niekontrolowanego obijania się o bandy... W rezultacie spadłem na 3 pozycję i na tejże zameldowałem się na mecie.

Ostatnim naszym wyścigiem były zmagania w iście jankeskim stylu czyli stare muscle carsy na torze Laguna Seca. Ryk potężnych V8-mek ograniczony został lekko do 500 PO i już po paru testach i grzebaniu w bebechach na lini startu stanęły 4 amerykańskie legendy Ja powoziłem Camaro SS ‘69, Riko zielonym Challengerem R/T ‘70. Niestety nie pamiętam dokładnie co prowadził Angello i Endunio, ale któryś z nich na pewno ujarzmiał niebieskiego Chevy Chevelle ‘70 Koniec końców udało mi się nawet wygrać, choć Riko (jak to Riko ) nie odpuszczał do końca. I z tego właśnie ostatniego wyścigu mam dla was foto-relację. Indżoj

1. Początek wyścigu i pierwszy zakręt, Riko jeszcze niepozornie czai się z tyłu

2. Okrążenie nr 2 i już skubaniec w zielonym Dodge na prowadzeniu

3. A oto i moment odzyskiwania utraconej pozycji

4. I taka kolejność została już do końca

Mam nadzieję, że tymi moimi foto-wypocinami choć trochę zachęciłem pozostałych night riderów do zamieszczania własnych relacji ("to nie tak, siniak pomieszałeś, bo naprawdę to było tak..." :mrgreen:
    Pozdrawiam i do rychłego pościgania

Komentarz

Wspaniała relacja z wczorajszego wieczoru. Brawo Siniak
      Zdjęcia są super

Od początku spotkania z Riko i Endunio testowaliśmy różne auta, które zarastały w garażu kurzem.
      Ja zabrałem się za modele Ferrari a koledzy testowali inne zabawki.
      Później właśnie postanowiliśmy nadać rozpędu naszemu spotkaniu i postanowiliśmy pojeździć autami z klasy DTM i WTCC

Fotorelacja już wkrótce

Tak jak pisał Siniak wyścig dostarczył emocji mi, Riko i Endunioo, bo Siniak zaliczył pirueta i został w tyle. Mogę usprawiedliwić jego złą passę w tym wyścigu, bo miał bardzo mało czasu na ustawienie i test swojego Audi Abt Audi TT-R Touring Car '02.
      Przez cały czas było gorąco i ciasno, bo nasza trójka nie odpuszczała i co chwila kto inny obejmował prowadzenie. W prawdzie to ja przez większość czasu obejmowałem pozycję lidera ale na ostatnim zakręcie przed metą dostałem klapsa w tyłek od Endunio co mnie rozkojarzyło, Endunia tym bardziej a Riko wykorzystał nasze "pieszczoty" i wysunął się na prowadzenie i wygrał

Auta, którymi jechaliśmy:
      Riko - Mazda Mazda6 Touring Car
      Endunio - Opel Calibra Touring Car '94
      Siniak - Audi Abt Audi TT-R Touring Car '02
      Angello - Audi A4 Touring Car '04

Po tym szaleństwie przesiedliśmy się do aut drogowych i pojechaliśmy na High Speed Ring co by dać upust mocy naszym garażowym potworom.
      Opis tego wyścigu przedstawił Wam Siniak.
      Dodam jedynie, że ja jechałem jednym ze swoich ulubieńców czyli Mine's BNR34 SKYLINE GT-R N1 base '06.

O wyścigu Muscle Carów wole nie wspominać, bo to była moja porażka. Nie dość, że auto robiło mi psikusy to jeszcze powieki postanowiły opadać w dół

Podsumowując, to był kolejny wspaniały wieczór w towarzystwie ludzi z Night Riders

Komentarz

Hello again
        Dziś opowiem wam jak to 4 rajdersów ścigało się wczoraj do późnych godzin a i obrazów pobudzających wyobraźnię nie zabraknie
        Jako że uczestniczyłem w dwóch wyścigach to o nich tu będzie mowa.

Pierwszy odbył się na Nurburgring GP gdzie Angello, Salam, Endunio i siniak wyjęli z garażów, pogrzebali w ustawieniach i przetestowali swoje machiny. Po tym przeszliśmy do dania głównego czyli wyścigu. Na starcie pojawiły się natępujące wymiatacze: mój Amuse NISMO 380RS Super Leggera, Citroën GT Endunia, Mine’s BNR34 SKYLINE GT-R Angello i Mitsubishi Lancer RM Salama. Limit 550 PO. Po paru pierwszych zakrętach próbując wyprzedzić Endunia zrobiłem to w trochę nieodpowiednim momencie, po czym odbiłem się od niego i wylądowałem na piachu (dobrze że nie W piachu ). Oczywiście po tym incydencie zamykałem stawkę, ale mozolnie odrabiałem stratę i po jakimś czasie udało mi się dogonić i wyprzedzić Enda. W czołówce zaś trwała zacięta walka między Angello i Salamem (dedykuję po ich punkcikach na mapce toru i rozmowach przez headset :wink: ), którą ostatecznie wygrał ten ostatni. Ja dotarłem trzeci.

Po tym pożegnał nas Salam, a my wsiedliśmy do wehikułu czasu i przenieśliśmy się przed rok 1979 na Autumn Ring. Tutaj odbyło się wyzwanie oldtimerów wyprodukowanych prze wspomnianym rokiem i posiadających max 300 PO. Endunio długo nie szukał i wytoczył się brzydactwem (sorry, ale do najpiękniejszych nie należał ) o nazwie Autobianchi A112 Abarth ‘79, zaraz też na torze pojawił się Angello w znacznie ładniejszym Nissanie SILVIA ‘65. Najdłużej w garażu grzebałem ja (w końcu ponad 1000 fur ) i w końcu wygrzebałem piękną, lśniącą Alfę Romeo Giulia Sprint GTA ‘65. Pare chwil obczajania tych nieco nietypowych autek i ruszyliśmy. Od początku do końca prowadził niejaki Siniak :wink: 2 miejsce przez moment okupował Angello ale miękkość zawieszenia i tylny napęd rozkołysały jego Silvię na kilku zakrętach co skrzętnie wykorzystał Endziu i drugiego miejsca nie oddał już do mety.

Po tym wyścigu ja musiałem lulu a panowie E. i A. coś tam jeszcze uskuteczniali. Ale o tym może opowie wam któryś z nich, jeśli się na to pokusi oczywiście, do czego zachęcam

A teraz to na co czekają wszystkie dzieci czyli fotorelacja Z wyścigu zabytków gwoli ścisłości

1. Start - poszliiii...

2. Pierwszy zakręt i już się co nieco klasyfikacja klaruje

3. "Bujaj się" Angello :mrgreen:

4. Silvia Angella złapała takiego drifta że aż opona wbiła się w błotnik :wink:

5. Moja Alfa też wykazywała sporą nadsterowność (tak, ten żółty punkcik z tyłu to Endunio :mrgreen:

Jeśli o moją wersję zdarzeń chodzi to było by na tyle, może pozostali uczestnicy wczorajszych zmagań NR też zaszczycą nas swoimi opisami, byłoby naprawdę bardzo miło. A tymczasem pozdrawiam i dobranoc

Komentarz

Fajna relacja

Zapisałem powtórkę wyścigu 3 klasy, więc postaram się strzelić jakieś foty i umieścić na forum.

Ze swojej strony mogę dodać, że na to spotkanie zmieniłem auto w 3 klasie. Dotychczasowe auto klasy 4 - Mitshubishi Lancer Evo IX RM nieco przytyło, co pomogło osiągnąć rozkład ciężaru 50-50 i po wymianie turbo-sprężarki uzyskało 550 PO. Samochód na pewno zostanie w tej klasie, bo jazda nim to dla mnie ogromna przyjemność. Jeżdżąc Hondą walczyłem z samochodem zamiast z rywalami. Teraz muszę wybrać coś szatańskiego do 4 klasy
          http://www.accola.pl
          http://www.civicklub.pl

Komentarz

Zamieszczone przez salam82_PL
            Zapisałem powtórkę wyścigu 3 klasy, więc postaram się strzelić jakieś foty i wrzucić na forum.
            Wrzucaj, wrzucaj bo zaraz się ten dzień zdezaktualizuje, ja i Angello mamy już wczorajsze powtórki - dzisiaj pewnie wrzucimy relacje, więc sam widzisz - nie ma na co czekać

Komentarz

dzisiaj prawdopodobnie jezdze juz w koncu z wami

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Zamieszczone przez adamwsb
                dzisiaj prawdopodobnie jezdze juz w koncu z wami
                No w końcu mordo Ty moja

Komentarz

ale ale.... do 22 jestem w domu tylko wiec wolalbym najlepiej za niedlugo juz pojezdzic

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                    Hello again
                    Dziś opowiem wam jak to 4 rajdersów ścigało się wczoraj do późnych godzin a i obrazów pobudzających wyobraźnię nie zabraknie
                    Jako że uczestniczyłem w dwóch wyścigach to o nich tu będzie mowa.

Pierwszy odbył się na Nurburgring GP gdzie Angello, Salam, Endunio i siniak wyjęli z garażów, pogrzebali w ustawieniach i przetestowali swoje machiny. Po tym przeszliśmy do dania głównego czyli wyścigu. Na starcie pojawiły się natępujące wymiatacze: mój Amuse NISMO 380RS Super Leggera, Citroën GT Endunia, Mine’s BNR34 SKYLINE GT-R Angello i Mitsubishi Lancer RM Salama. Limit 550 PO. Po paru pierwszych zakrętach próbując wyprzedzić Endunia zrobiłem to w trochę nieodpowiednim momencie, po czym odbiłem się od niego i wylądowałem na piachu (dobrze że nie W piachu ). Oczywiście po tym incydencie zamykałem stawkę, ale mozolnie odrabiałem stratę i po jakimś czasie udało mi się dogonić i wyprzedzić Enda. W czołówce zaś trwała zacięta walka między Angello i Salamem (dedykuję po ich punkcikach na mapce toru i rozmowach przez headset :wink: ), którą ostatecznie wygrał ten ostatni. Ja dotarłem trzeci.
                    Ze swojej strony chciałbym podziękować koledze Angello za ustąpienie pozycji na pierwszym okrążeniu, po tym jak niechcący wepchnął mnie na pudła na szykanie.

Zgodnie z obietnicą wrzucam kilka fotek obrazujących to, co napisał Siniak.

1. Bolidy na start

2. W pierwszej linii drużyna czarnych, za nimi drużyna białych.

3. Dojazd do pierwszego zakrętu - Salam na czele

4. Szybka kontra Angello i zmiana lidera

5. Salam naciska, ale Angello utrzymuje prowadzenie. Na trzecie miejsce wskakuje Siniak.

6. Stawka się nieco rozciągnęła. Z tyłu znowu zamiana miejsc. Endunio na trzecim, stawkę zamyka Siniak.

7. Angello popełnia drobne błędy...

8. Widać pot na skroni kierowcy...

9. Salam jest tuż tuż, ale kontaktu nie było.

10.Chłopaki z tyłu rozgrzewają wydechy.

11. Na trzecim miejscu Endunio...

12. Chwilę później Siniak.

13. Rywalizacja jest ostra

14. I nie zawsze uczciwa...

15. Siniak odrabia straty.

16. Pozostało jedno okrążenie.

17. Ostatnia prosta...

18. Różnice w pierwszej trójce są niewielkie.

19. Meta.

Komentarz

Świetna relacja, zdjęcia i opisy do nich mówią wszystko! Bardzo mi się podoba
                      Najlepsze jest "8. Widać pot na skroni kierowcy..." uśmiałem się zdrowo :mrgreen: :mrgreen:
                      Albo to "14. I nie zawsze uczciwa..." haha przyłapałeś mnie
                      Fajnie się to czyta/ogląda. Oby takich więcej

Komentarz

Salam świetna robota
                        Tak lubię czytać te sprawozdania z naszych spotkań, że już kilka razy czytałem temat od początku

P.s. Salam powinieneś założyć swoją galerię w Photo Mode, bo zdjęcia są naprawdę super

Komentarz

Dziękuję Wam za ciepłe przyjęcie moich fotek.

Co do własnej galerii to chyba jednak nie. Może to kwestia wprawy, ale mi zrobienie dobrego zdjęcia zajmuje strasznie dużo czasu. Wolę pojeździć

Komentarz

Co do własnej galerii to chyba jednak nie.
                            Szkoda

mi zrobienie dobrego zdjęcia zajmuje strasznie dużo czasu
                            Oj, nie przesadzaj

Komentarz

widzę, że zabawa się zaczyna postaram się dzisiaj wpaść jakoś chwilka po 24 ogólnie wkręciłem się w dead nation z welcome back

http://www.polarproducts.pl

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                              Typ Grupy: Publiczna
                              Tematy: 9
                              Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                              X