Zamieszczone przez Spoon
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wasze auto
Zwiń
X
-
http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
-
Moje "samochody"
Historia samochodow w mojej rodzinie jest dosc dluga..
Konkretnie/wlasnego samochodu obecnie nie mam.
Za to mam samochody na stanie:
Mercedes-Benz W123 300D E-class (starszy)
Mercedes-Benz W124 300D E-class (dziadek)
Mercedes-Benz W126 300D S-class (starszy)
Mercedes-Benz W140 500 SEC (na sprzedaz)
Troche Historii:
Wczesniej w mojej rodzinie byl Mercedes dziadka, stara dobra 190'tka bialego koloru. To byl pierwszy samochod tej marki, ale jak mi wiadomo, opinia na temat tego modelu jest malo zachwycajaca. Auto to sluzylo u nas dobre pare-nascie lat. Posiadalo automatyczna skrzynie biegow, silnik Benzynowy 2.3L (okolo 120KM). Jezdzilo sie nim dosc przecietnie, porownujac terazniejsze samochody ze Stuttgart'u. W srodku mial standardowe wyposarzenie, nic nadzwyczajnego. Ale coz, nastale czasy na nowsze modele. Teraz 190'tka jest pocieta na czesci; ktos cos potrzebuje..?
Nastepnym "rarytasem" byl Mercedes W124..
Znacznie duzy skok jesli chodzi o wygode i linie nadwozia. Bialy, tez automat z silnikiem diesla 3.0L prezentowal sie przyzwoicie, tym bardziej ze z Francji sprowadzony, ogolnie - zadbany. Srodek o wiele bardziej imponowal do 190. Zmiany nastapily w wygodniejszych fotelach, wiecej miejsca zarowno z przodu jak i z tylu. Pierwsze auto z elektrycznymi szybami, tempomatem. Niestety, dzisiaj stoi na dzialce gdyz mialo one dachowanie. Miala byc opcja przelozenia czesci do innej karoserri, ale skonczyl sie zapal do pracy, wiec teraz oba takie stoja.
Coz, dziadek dlugo nie czekal i kupil nastepnego W124...
Tym razem combi, koloru granatowego i nowszy rocznik. Silnik i wyposazenie bez zmian, brakuje tylko tempomatu.
Coz, starszy niezbyt zachwycony starsza 190'tka (kupil od dziadka)
kupil auto tym razem kierujac sie tansza eksploatacja pod kazdym zgledem, wiec kupil..
W123 (beczke) Mercedes ten odrazu wywoluje smiech, ale nie do konca gdy sie temu przyjzec.. W tym aucie sa same zalety (wygoda/komfort/ekspoatacja) Wiec, silnik rowniez 300 Diesel (wszystkie podobne, poprawna praca silnika, oleju nie bierze za duzo, male spalanie), tym razem skrzynia manual, ale wypozarzenie standard. Duza zaleta beczki jest zawieszenie i elastycznosc silnika, wiec kamieniste drogi nie stanowia problemu, a auto normalnie sie rozpedza na 4 biegu przy predkosci 50km/h. Spalanie srednio 8-9 litrow ropy. Duza zaleta tez jest niska cena czesci do tego samochodu. Podsumowujac W123: tanie auto, buze, wygodne i bezpieczne.
Ale niezbyt piekne, wiec starszy kierujac sie kosztami beczki, kupil
W126 S klase, tez z silnikiem od.. beczki! Auto jest naprawde piekne, kolor brazowa perla. Srodek dobrze wyposazony, nowe materialy w tapicerce, duzo drewna, elektryczne szyby, lusterka, aluminiowe felgi, automat. Jest to najpiekniejsze auto w historii Mercedesa w mojej rodzinie.
Jak dotad: wszyscy sa zadowoleni i zachwyceni.
Miedzy czasie byl W124 coupe 3.0L beznyna, po liftingu ale sprzedany na allegro,
podobnie jak dzisiejszy na aukcji Mercedes CL 500 SEC..
mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialem..
Komentarz
-
Widzę Twoja rodzina jest miłośniczką Mercedesów :wink:
W mojej rodzinie (ogólnie, także wujkowie itd itp), dominują auta japońskie i niemieckie.Są trzy Primery (były cztery, ale wujek sprzedał i kupił A4), Mitsubishi Galant, jeszcze do niedawna była Mazda 626 Coupe, rocznik 90, ale kuzyn sprzedał bo wyjechał do roboty :wink: Do niedawna był także 200SX mojego wujka, ale sprzedanyA szkoda, bo miał mnie wziąśc na przejażdżke, mój wujek nogę ma ciężką
Jeszcze kilka japońców by się na pewno znalazło, ale mam potwornie dużą rodzinę, że nie sposób wymienić wszystkich :wink:
Co do niemieckich to kuzyn ma BMW 3, model tak 93-94, nie pamiętam. Niezbyt mi się on podoba. Moja ciocia ma Forda Mondeo 2.0 w dieslu, rocznik chyba 2001. Fajne auto. Jak już wcześniej wspomniałem wujek ma A4, rocznik 2000. To auto również jest fajne.
Jeszcze jakiś rok temu kuzyn miał Omegę 2.0 94, ALE TO była po prostu masakra na kołach. Miał ją tylko rok, ciągle coś się pieprzyło.
To by było na tyle, tak jak wcześniej powiedziałem nie sposób wymienić wszystkich aut przy tak ogromnej rodzinie...Są inne auta, ale to pojedyńcze przypadki.http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Yyyy, że co? Ja jestem Kamil 12http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Nie mam, ale tato ma. Nissan Primera 1.6 '95. Zdjęcię kilka postów wcześniej...http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
No więc osiągi:
No przyspieszenia to nie wiem, ale myslę, że spokojnie coś koło 10sek.
Na autostradzie wujek zamknÄ…Å‚ licznik (220km/h).OsiÄ…gi jak na to moc i wiek sÄ… bardzo dobre :wink:
Spalanie - na benzynie ok. 8 litrów na setkę (cykl mieszany). W trasie można podobno spaść do nawet 6-7 litrów. Jednak my mamy na gazie i średnio spala ok. 8-10litrów.
Komfort jazdy - poprzednie auto od taty to było Renault 19 Chamade, a tam było baaardzo miękkie zawieszenie. Ten tak nie "buja". Zawieszenie jest twardsze i dobrze wyważone - niebuja, ale też nie jest twarde na tyle, żeby był mały komfort...Fotele z przodu sa wygodne (heh nie wiem jak z tyłu bo tam nie jeżdżę). Miejsca jest dużo i bagażnik też.
Autko tato zakupił w Grudniu 2005 i wymieniane do tej pory były tylko hamulce, nic więcej. Nigdy nie stanęliśmy w trasie. W to auto tylko wsiadasz i jedziesz bez obawy, że coś się stanie
Ogólnie auto jest spoko, jak ktoś ma 8-10tyś do wydania i chce komfortowego rodzinnego sedana, to autko jest godne polecenia. I jest niebrzydkie :wink:http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
A ja mam Czarne BMW !!
1993 Sedan 1.8 115 KM 0-100 11 sek v-max 200 km/h sa to dane producenta wiec cisnie na 100% wiecej tak samo jak pali wiecej hehea teraz foto
Tu bez felg i halogenow
A tu juz z felgami Opony Continental 205 szerokiei halogenami
Puzniej moge dozucic kilka fotekSony PlaystationŽ2
model : SCPH-39004
przerubka : TAK
system : PAL / NTSC
Komentarz
-
Aha no i audio
z przodu w dzwiach glosniki 2x ALPINE SPE 6903 (SPE6903) za jeden dalem 299 w media markt z tylu w polce byly jbl a teraz sa boshman'y no i w bagazniku tuba basowa z wbudowanym wzmacniaczem 300W wszystko gra pieknie BASS slychac z odleglosci Po mimo tego ze radio mam kiepskie jakies tam niewiem nawet jakie ale mp3 maniedlugo kupuje jakies SONY
Sony PlaystationŽ2
model : SCPH-39004
przerubka : TAK
system : PAL / NTSC
Komentarz
Komentarz