Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Zamieszczone przez Maciako
    Na ten moment jedynie regularnie sprawdzam prognozy pogody i z upragnieniem wyszukuje chmurki z białymi kulkami. <cwaniak>
    Supermarkety, uważajcie na swoje parkingi A poza tym to autko wygląda bardzo, bardzo Miło, że rdza powierzchnią nie przeważa karoserię Niech Ci służy jak najdłużej ^^

Komentarz

Coś zakręciłeś, 1600 jak i inne czterocylindrowe z tego okresu mają wałek w głowicy, a jak zawory klepią to do regulacji
      narancs alternativa

Komentarz

Masz rację, zdjąłem obudowę rozrządu, a moim oczom ukazała się piękna rolka wałka w głowicy. <faja> Zmyliła mnie praca grzechotnika, która bardzo przypomina 1.3 OHV z Fiesty. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Zamieszczone przez Olo699
        Supermarkety, uważajcie na swoje parkingi
        Na supermarketach piłowałem na ręcznym swoje poprzednie auto. Co do Sierry to mam zamiar ją zabrać po opadach śniegu w troszkę bardziej ambitne miejsca, znane tylko mi.

Komentarz

To może i ja się pochwalę
          Na dzień dzisiejszy śmigam Toyotą Celicą Nie miałem zbyt dużo czasu na pstrykanie fotek ale coś udało się "kliknąć".
          Póki co samochód jeździ bezawaryjnie, jedyne co zmieniałem to skrzynia biegów (strzelone łożysko).

Z "tuningu" to zdążyłem jedynie pomalować zaciski hamulcowe.

Przed:

I po:

Komentarz

Mmm... Sam bym taką nie pogardził A ma w sobie trochę żywiołu? Co pod maską? No i czy skoro pomalowałeś zaciski, to czy zamierzasz zmieniać coś jeszcze?

Komentarz

Póki co pod maską jest jedynie 143 pk. Na początku wystarczyło a teraz potrzeba więcej
              Na zwiększenie mocy są dwie opcje:
              SWAP silnika na wersję T-Sport z 192 pk. Koszt ok. 12 000 zł (mocniejsze sprzęgło, szkrzynia biegów, kolektor etc.)
              Montaż Turbo (silnik jest N/A więc jest trochę zabawy z tym). Widziałem w PL firmę zajmującą się takimi zabiegami. Koszt to od 15 000 zł do 20 000 zł. Silnik dostaje wtedy ok. 220 pk i 270 nm.
              Jak na razie jeżdżę na starym motorku, w przyszłym roku być może kupię T-Sport'a.
              Pomalowałem zaciski bo wyglądały strasznie. Oczywiście modyfikacje planuje (z czasem oczywiście). Zamierzam założyć cały bodykit z TRD (wtedy Celica wygląda kosmicznie) do tego hebelki od Avensis (większy przekrój tarczy) i do tego jakieś felgi OZ bądź BBS'a. Co do zawieszenia to dopiero prowadzę rozpoznanie, jak dla mnie teraz jest idealne ale samochód ma swój wiek i niewiadomo jak długo jeszcze pociągnie na starych amorkach.
              Póki co jest sprawna mechanicznie.
              Więc najpierw zajme się tuningiem mechanicznym, potem dopiero wezmę się za optykę.

Setkę osiąga w niecałe 9 sekund.
              Prowadzi się ją bardzo pewnie, skrzynia jest bardzo precyzyjna, ładnie reaguje na ruchy kierownicą, problemem może być parkowanie w zatłoczonych miejscach ale to jest najmniej istotne w tej kategorii pojazdów.

Komentarz

Dzisiaj skonczylem przygotowywac moja E36 do sezonu lato 2014

w przyszlym tygodniu zakladam gwint bo troche wysoko stoi
                Fotki na pewno wrzuce

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Teraz właśnie jest imo optymalnie, gwint już może być sztuką dla sztuki. Mój Swift stoi za to wyżej i nic z tym nie zrobię, gwintów brak
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Na pewno coś się da znaleźć, może jakiś kit 60/40 Na pewno nie ma nic do Swifta

Komentarz

Przekopałem net jak obniżałem auto w zeszłym roku. Mam -35mm, max co znalazłem to -40mm - za to 100zł prawie droższe niż 35, więc stwierdziłem że nie ma sensu. Jest możliwość wyrzeźbienia bodajże z Corsy, może w przyszłości będę ogarniał temat. Choć raczej już dam sobie spokój i będę myślał nad innym autem
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

ostatnio gdzies widzialem ogloszenia jakiejs firmy ktora zajmuje sie sciskaniem lub rozciaganiem sprezyn samochodowych i daja gwarancje na ta usluge wiec moze warto sie tym zainteresowac bo koszty moga byc zadowalajace

Komentarz

Panowie, jak wszystko pojdzie wg planu to wroce dzis moja wymarzona maszynka. Nie nie jest to NSX a mianowicie Civic Vgen.

Czarna, przyciemnione tylne szybki, laminatowa maska. Autoalarm, elektryka, szyberdziurka, wspomaganie. Motor 1.5 4.2.1, przelot

Komentarz

W tym sezonie modna jest biel
                            narancs alternativa

Komentarz

Założyłem do mojego sztrucla przednią dokładkę z Golfa VR6 <rotfl>
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Słabo spasowana i niezbyt to wygląda. Tanio było czy ciężko z modami do Swifta?

Komentarz

PracujÄ™...
                                X