Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Azory. :mrgreen:

Pakiet chrom odpada, bo plastik jest fabryczny i do tego to P4 (czyli takie, jak już były wtedy, gdy u nas w Polsce jeszcze chromowane).

:mrgreen:

Komentarz

W głowie i sercu odezwała się miłość do Polski :mrgreen: .

Komentarz

Już chromy. Pełno takich ostatnio się narobiło co kaleczą nowsze roczniki chromem, oczywiście do kompletu z bagażnikiem na dachu, walizką w stylu Lenin w Poroninie i zestawem naklejek "KULT STAJL PRL" z allegro za 9,99. Każdy oryginalny, wszyscy tacy sami.
        narancs alternativa

Komentarz

maluzek nie ma jednego uszka
          Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
            Już chromy. Pełno takich ostatnio się narobiło co kaleczą nowsze roczniki chromem, oczywiście do kompletu z bagażnikiem na dachu, walizką w stylu Lenin w Poroninie i zestawem naklejek "KULT STAJL PRL" z allegro za 9,99. Każdy oryginalny, wszyscy tacy sami.
            Niestety, ale nie każdy ma pomysł na auto.. Rat look też stał się popularny i wiele osób podchodzi do tego dosyć ograniczonym tokiem myślenia i małymi funduszami paskudząc auta, ale niestety - lans wtedy jest, bo "ej, stary - miazga, patrz jaka gleba i rdza!".
            Swoją drogą nie po to szukałem oryginału, żeby coś zmieniać. Mam nawet komplet brązowych szyb w piwnicy, ale nie założę.
            Zamieszczone przez lord_andre
            maluzek nie ma jednego uszka
            Nie miał od nowości, w sumie to po co? Trochę kark strzela jak trzeba się obracać, ale się przyzwyczaiłem.

Na dobranoc jeszcze kilka zdjęć, jakby ktoś był zainteresowany:

Sk(aj)óra:

Komentarz

Hej! Tak sobie pomyślałem, że to auto będzie dobrym materiałem, na artykuł tego typu:
              http://www.gthome.pl/content/garaż-gthomepl-seat-cordoba-mkii

W końcu któż z Nas posiada naszego kochanego Maluszka i to w takim stanie? Poza tym, zdjęcia więcej niż miodne :mrgreen: . Beatiful!

Komentarz

sob miałem malacza w takim samym kolorze, rocznik 90, dwa lusterka, podgrzwana tylna szyba, zębatkowy układ kierowniczy (nie dostawał luzów). Maluch był od nowości w rodzinie. Odziedziczyłem go w 99roku po ojcu z przebiegiem 74 tys km i dokulałem do prawie 130 tysi bez remontu. Nasze roczniki miały najlepszą ochronę przed korozją i jakość powłoki lakierniczej - do dziś jeździ ich najwięcej. Niestety kibel nie miał lekkiego życia pod moją ciężką nogą, a był ze mną prawie 7 lat. Miał na koncie kilka lokalnych rekordów na czas przejazdu i prędkość. Oczywiście mam nadal kilka kartonów części i specjalnych narzędzi do obłsugi Malucha, większość wykonana własnoręcznie przez mojego ojca. Jakbym wydał całość pewnie złamał bym serce ojcu, ale jak jest coś konkretnego co potrzebujesz to pisz na PW.
                http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Grigo Oslo - nazwa tego koloru.
                  A ta przekładnia, maglownica, faktycznie była super, występowała w BIS'ach jako seria.
                  Jeżeli masz coś co Ci zalega, a się nie przyda - do tego też miałeś FLa, to możemy się dogadać.

Co do korozji to owszem, masz rację, nowsze roczniki trzymają się bardzo słabo.

Komentarz

Ok. Więc i ja postanowiłem pokazać moje auto. EJ9, 2000r, 1.6VTEC D-seria 145+KM (swap).
                    Honda pochłonęła wiele czasu, nerwów i pieniędzy. Poprzedni właściciel (który, ją w zasadzie stworzył) wie o czym mówię :wink:
                    Masa zmian, od wyglądu zewnętrznego poprzez silnik, wnętrze i całą resztę.
                    Szczerze powiedziawszy nastąpił moment, że miałem już Jej dość, ale "umiłowanie" do marki Honda sprawiło, że udało się osiągnąć wygląd i osiągi dające masę satysfakcji z jazdy W moich rękach drugi rok.
                    Odcięcie przy 7200rpm, skrócona skrzynia, prędkość max 200km/h :mrgreen:
                    Ostatnio próby z Mondeo III 2.5V6 175KM - Ford we wstecznym lusterku :wink:
                    Civic do przesady zadbany, przyjaciel rodziny
                    Fotki z minionych wakacji:

Komentarz

Zamieszczone przez PloTek_1
                      Ok. Więc i ja postanowiłem pokazać moje auto. EJ9, 2000r, 1.6VTEC D-seria 145+KM (swap).

Widać, że auto dopracowane i dopieszczone, projekt konsekwentnie doprowadzony do końca.
                      Ale- zawsze musi być jakieś ale

Szkoda, że skoro silnik był swapowany, nie wleciało od razu b16a2, już na starcie miałbyś tyle mocy, ile w d-serii po dużych modach.

No i te zegary indiglo... ale to już kwestia gustu właściciela mi zalatuje calibrą.

Komentarz

Genialny! Åšwietnie siÄ™ prezentuje!
                        Jeździsz bez przedniej blachy? Czepiają się?
                        http://najalternatywniej.blogspot.com/
                        keep calm & carry on
                        digart - lastfm
                        ---
                        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
                          Szkoda, że skoro silnik był swapowany, nie wleciało od razu b16a2
                          Kwestia kasy? Oj no tak, ja taki małostkowy jestem...
                          Idąc tą logiką, to lepiej b18c4 bo więcej Nm, ale będąc na tym etapie to już h22a5, bo koszt wsadzenia bardzo zbliżony. <nutka sarkazmu>

Auto - rewelacja, no może poza zegarami choć seria też szału nie robi. Gratulacje fury

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                            Zamieszczone przez TomakBanan
                            Szkoda, że skoro silnik był swapowany, nie wleciało od razu b16a2
                            Kwestia kasy? Oj no tak, ja taki małostkowy jestem...
                            Idąc tą logiką, to lepiej b18c4 bo więcej Nm, ale będąc na tym etapie to już h22a5, bo koszt wsadzenia bardzo zbliżony. <nutka sarkazmu>
                            Widać palnąłem głupstwo- nie wiem jakie są różnice w cenie między b16 a silnikami z rodziny d- nawet nie wiem jaka dokładnie to d seria jest. Jeśli seryjne b16 jest dużo droższe od d16 plus mody na 145+ konia to po prostu się nie znam, nie musisz od razu z takim sarkazmem do tego podchodzić :wink:

Swoją drogą- jeśli właściciel posiada jakieś nagranie ukazujące przyspieszenie auta to myślę, że nie tylko ja bym je chętnie zobaczył

Komentarz

Okey, okey :wink:

Jak Ci się zmienia biegi tą gałką? Nawet mi się podoba, ale nie bardzo wierze w wygodę.

Komentarz

Więc tak Panowie:

TomakBanan - to jest dokładnie D16Y2, 126KM seria. zmieniony cały wydech, dolot AEM+strojenie.
                                b16a ciężko jest znaleść w satysfakcjonującym stanie. Myślałem dość mocno o wspomnianym b18c4, ale...
                                problemem stały się pieniądze i brak czasu, zostało więc tak jak jest.
                                Na wiosnę ( jak będą fundusze i jak nie sprzedam auta ), postaram się doprężyć jeszcze motor i wrzucić kompletny wydech M-TECHa.

PP89 - biegi wbija się z przyjemnością :wink: , wiem, że gałka nie wygląda może za wygodnie, ale jest inaczej, fajniej

Witku, jeżdżę tak od maja i jest spokój :wink: A blacha jest zprawej strony, za szybą

Ps. Może uda mi się udostępnić jakieś video. Jak ogarnę to wrzucę

Komentarz

PracujÄ™...
                                X