Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Od wczoraj, dzisiaj już na nowych blachach...

... tylko dziś zdążyłem już przypalić dwa razy sprzęgło (ruszanie pod górkę Imprezą, pomimo doświadczeń 4WD z Justy, jest nie takie łatwe, jak w ośce), na parkingu (z powodu gabarytów i słabej skrętności) dotknąć zderzakiem betonowej ściany (odprysk lakieru jest maciupki... ale jest :/ ), ale mimo tego...

... kocham ją. Bo własna. I cudowna <3

Subaru Impreza 2,0 GL (115KM).

Zdjęcie jeszcze z kolekcji tych, co podesłał mi poprzedni właściciel, na sesję na przełęcze wybiorę się, gdy ogarnę trochę kosmetykę (naklejki!) i dopadnę dobry aparat

Komentarz

Że tak się spytam czym się różni jazda ośką a 4wd w cyklu miejskim ??
      BTW: wygląda na zadbany egzemplarz

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
        Że tak się spytam czym się różni jazda ośką a 4wd w cyklu miejskim ??
        BTW: wygląda na zadbany egzemplarz
        W cyklu miejskim - niczym, poza zwiększonym apetytem na paliwo, i trudniejszym manewrowaniem (choć to może wina konstrukcji auta, a nie samego napędu). Na przełęczy jednak, górskich drogach, a zwłaszcza w zimie - bajka, cud i fantastyczność.

Co więcej - 4WD oznacza trakcję, stabilność (niski środek ciężkości, wspomagany jeszcze konstrukcją silnika bokser) i dobry rozkład mas na autostradzie i ogólnie podczas "zapieprzania" :mrgreen:

Egzemplarz zadbany (do wymiany/regeneracji maglownica, ale to wiedziałem przed zakupem), a przy tej cenie - nawet bardzo zadbany. Rocznik 1997.

Komentarz

Fajna ale kolor mi się nie podoba. Tak, przyznaję, zazdroszczę

Komentarz

A mówiłeś że nie masz kasy na Playstation 3. No prosze... A ja tutaj autobusami śmigam

Komentarz

W tym wieku w życiu bym nie wybrał PS3 mogąc kupić samochód

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                W tym wieku w życiu bym nie wybrał PS3 mogąc kupić samochód
                1000PLN? Skutery od 1500 schodzą. Już nie będę wspominał ubezpieczenia, i paliwa, oraz naprawy. :mrgreen:

Komentarz

Wiesz jak to się nazywa>?? priorytety. Myślisz że miłośnik motoryzacji woli przy konsoli siedzieć ??

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                    A mówiłeś że nie masz kasy na Playstation 3. No prosze... A ja tutaj autobusami śmigam
                    No bo nie miałem właśnie z powodu tego auta... zbierałem na nią 2 lata, i tak jestem zapożyczony u Dziadków i Siostry, a jak nie znajdę dorywczej roboty na studiach, to auto będzie więcej stało, niż jeździło (Boże, dzięki Ci za sekwencyjny gaz, na którym wóz ciśnie tak, jak na benzynie ). To było moje marzenie od dawna, a teraz, idąc na studia, i tak potrzebuję czegoś na dojazdy z Istebnej do Katowic. No i wypadów z "moją" panną.

Zamieszczone przez Sqad
                    Wiesz jak to się nazywa>?? priorytety. Myślisz że miłośnik motoryzacji woli przy konsoli siedzieć ??
                    Właśnie... dokładnie to chodziło, niestety...

... PS3 mi się marzy, ale najpierw muszę pospłacać moje zadłużenia, ogarnąć Imprezę (magiel do wymiany w najbliższym miesiącu).

Komentarz

Spoko stary, ja na serio nie traktowałem swojej wypowiedzi - bardziej zażartowałem. Z takich sytuacji z długami to raczej uciekam, i niechce sie w kłopoty wciskać. Auto to dość droga impreza. Osobicie dopiero za rok kupie swoje auto marzeń jak wszystko wypali.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                        Spoko stary, ja na serio nie traktowałem swojej wypowiedzi - bardziej zażartowałem. Z takich sytuacji z długami to raczej uciekam, i niechce sie w kłopoty wciskać. Auto to dość droga impreza. Osobicie dopiero za rok kupie swoje auto marzeń jak wszystko wypali.
                        Długi, na szczęście, tylko u Babci i Siostry Ja też się NIGDY w kredyty nie pakuję, i pakował nie będę, a jak mnie nie będzie stać na paliwo... to Impreza będzie stać za bramą, schowana, i czekała na lepsze czasy

Komentarz

Babcia pewnie lekko Ci odpuści a siostra poczeka Ładne auto, tylko troszę mało kucy jak na taką skorupkę. Mimo wszystko buta pewnie swojego ma. Na gazolinę zawsze grosza wysupłasz a jak nie to popracuj w sobotę jako taxówkarz znajomych wożąc ich po imprezach, ktoś Ci zawsze trochę zaleje xD Martw się raczej opłatami, bo spory litraż, ewentualne części, naprawy...

Komentarz

Ale fajnie na tym zdjęciu wyszła, nic tylko przygarnąć do siebie. Gratuluje fury!
                            To teraz czekamy na pare fotek.

Jest satysfakcja jak się po takim czasie ciułania kasy wkońcu uzbiera, nie?

Komentarz

dopóki jest sucho to 4WD jest w sumie wadą, ale wystarczy poczekać na deszcz lub śnieg

egzemplarz bardzo ładny, życzę Ci byś z czasem go jeszcze bardziej dopracował(felgi,kierownica, zmiana bocznych kierunków na cleary, tłumik itp) i cieszył się bezawaryjną i bezkolizyjną jazdą

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
                                dopóki jest sucho to 4WD jest w sumie wadą, ale wystarczy poczekać na deszcz lub śnieg
                                Zawsze to z kreski na początku jest lepszy.

Komentarz

Pracuję...
                                X