Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Zamieszczone przez Hachiroku
    Zamieszczone przez Sqad
    Po dwóch dniach jazdy stweirdzam że dużo fajniej się prowadzi niż s2k a osiągami nie jest słabsza.
    To mnie teraz zaskoczyles Mi sie zawsze wydawalo, ze te dwa auta sa bez porownania, na przewage Hondy.

Zamieszczone przez Kamil 12
    Kto by pomyślał, ze 1.3 tyle pali... :mrgreen:
    Hehe.
    Pamietam jak kiedys taki znajomy cwaniaczek myslal (na mysleniu sie skonczylo ofc) nad zakupem RX-7, bo ma prawie 300KM i silnik 1.3, "to Ci czlowieku z 7 litrow spali, a jakiego buta ma"

Rowniez gratuluje udanego zakupu. Mazda prezentuje sie swietnie, imo duzo lepiej niz czerwona
    Wydaje się dużo lepiej wyważona, s2k w zakrętach jest bardzo nerwowa i trzeba uważać z gazem tutaj ten problem praktycznie nie istnieje. Z minusów spalanie, olejobiorność, oraz bardzo specyficzna obsługa silnika. Ale jako auto na tor czy weekendowe wypady wydaje się idealne.

Komentarz

Zamieszczone przez snoop
      Plotek, ona jest piękna <3
      Można się pokusić o podobną fotkę na Sarthe albo na Nurburgringu.

A w ogóle to czy ja dobrze widzę, czy na tym zdjęciu stała się jakaś szkoda?
      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
      http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Brabus, cholera wie co tam było, ale znając życie to pewnie jakieś gnoje butelki porozbijali... Na pewno nie jest to nic z mojej Hanki :mrgreen: :wink:

A tu jeszcze podkręcone nieco zdjęcie &quot;serduszka&quot;

Komentarz

No to przyznaj sie czy coś robiles oprócz rozpórki i nowego dolotu? I ile kucy wykręcasz?

(o O O )===(|||||) (|||||)===( O O o) BMW

GT5 Gamercards

Komentarz

Ludzie, błagam trzymajcie kciuki, aby udało mi się uzbierać na takie cudne toczydełko.
            Wtedy nic więcej nie będzie mi więcej potrzebne do szczęścia. Na pierwsze auto dla fana JDM auto idealne.
            Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Czy ja wiem czy to taka dobra propozycja na 1sze auto? Swoje lata ma, pewnie tanie w utrzymaniu nie będzie... No i RWD dla świeżego kierowcy? Co kto lubi, ja bym się nie zdecydował . Choć nie powiem że mi się nie podoba
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez lord_andre
                http://otomoto.pl/nissan-200-sx-C24267165.html

Ludzie, błagam trzymajcie kciuki, aby udało mi się uzbierać na takie cudne toczydełko.
                Wtedy nic więcej nie będzie mi więcej potrzebne do szczęścia. Na pierwsze auto dla fana JDM auto idealne.
                Nie chcę gasić młodzieńczego zapału, ale - dupa, a nie idealne.
                Poczytaj trochę na www.turbokillers.com, chłopaki szybko Cię od tej wizji odwiodą...

... chyba że... a może... trochę mniej hardkorowo... 240SX?
                Odpada problem turbo...

Ale i tak blacharka...

Komentarz

Ja też strasznie napalony byłem na s13, ale zobaczyłem kilka, przejechałem się autem kolegi, poczytałem trochę i porozmawiałem i nie jestem już tak optymistycznie nastawiony do tego...

To co chłopaki pisali- na pierwsze auto to jednak trochę mocne jest, trzeba mieć sporo oleju w głowie żeby nie przekozaczyć. Ja jeździłem najpierw autem 100 konnym, teraz 160konnym i widzę, że jeszcze trochę minie zanim zdecyduję się na mocniejsze auto. A jeżdżę już rok, codziennie robię ok 30 km.

W S13 największe problemy to blacharka i sprawy silnikowe. Trzeba dobrze obejrzeć progi, błotniki, podłogę w środku i w bagażniku, podłużnice i ogólny stan blachy, bo można się wpakować na minę której nawet nie warto będzie remontować.

Z silnikiem jest rosyjska ruletka. Możesz przejeździć bezawaryjnie kilka sezonów, a możesz przekręcić panewkę po tygodniu jazdy. A remont silnika tak, żeby mieć spokój to niestety ładnych kilka tysięcy.
                  Warto też wrzucić podstawowy zestaw zegarów, tj. EGT, boost i temp. oleju, bo wtedy dość szybko można zobaczyć, że coś nie tak dzieje się z silnikiem.
                  W aucie jest chyba seryjna turbina T25, która znając życie dość szybko powie pa pa. Wtedy najrozsądniejszym rozwiązaniem jest wrzucenie T28 od S14, za które trzeba dać 1000zł a hakiem plus montaż gdzieś, chyba, że sam się tego podejmiesz ale to cały dzień roboty i babrania się, bo zbyt wygodne wyjmowanie turbiny w s13 to nie jest.

Trzeba też pamiętać o wszystkich bolączkach prawie 20 letniego auta- co jakiś czas będzie coś padało zwyczajnie ze starości.

Tak podsumowując, to ja na Twoim miejscu szykując się na zakup s13 za 10tys. nie podchodził bym nie mając ok 15k w kieszeni, żeby mieć za co zrobić ogólny przegląd samochodu, zmienić filtry i oleje, a także rozrząd bo nie wiadomo kiedy był robiony. Do tego dojdzie trochę kasy na zegary dzięki którym może uda się uniknąć zabicia silnika, a także nową pompę paliwa, tak na wszelki wypadek.

Oczywiście auto jest fantastyczne, ale koszty eksploatacji potrafią zabić- choćby spalanie, przy w miarę szybkiej jeździe po mieście weźmie to kilkanaście litrów benzyny.

Komentarz

Zamieszczone przez Damianoo
                    No to przyznaj sie czy coś robiles oprócz rozpórki i nowego dolotu? I ile kucy wykręcasz?
                    W sumie to narazie (nadal?) jest tak jak było. Latałem tylko jakiś czaś na dolocie o większej średnicy z HKS-owskim &quot;grzybkiem&quot; z gąbki(pożyczyłem od kumpla). Dźwięk vteca był jeszcze miodniejszy :mrgreen:
                    Moc: okolice 150KM.

Anyway, kolega podwędził siostrze lustrzankę. Aparat funkcji ma nieskończone ilości, poniżej parę strzałów. Oby na dobry początek :wink:
                    1.

2.

3.

4.

5.

Komentarz

Ładna jest ta Honda
                      Jakieś plany na przyszłość masz?

Komentarz

PloTek, z tą piekną Hanią zgłoś się do "Operacji Tuning" na TVN Turbo Może wygrasz wyścig I oczywiście jak będę miał prawko to mi dasz ją na tydzień

Komentarz

Plotek nadworny fotograf PM wkracza na salony rzeczywistości - wspaniałe fotki wspaniałego samochodu... że ty jeszcze swojej lustrzanki nie posiadasz
                          Jadnak... za mało dynamiki na zdjęciach - czekamy na sesję Cifa w ruchu

Komentarz

Jak ma robić zdjęcia civica w ruchu, jak będzie nim jeździł... ?
                            Ja mogę zdjęcia robić, nawet chętnie

Komentarz

Być może już niektórzy widzieli naszą &quot;pszczółkę&quot;.
                              1.9 diesel, 75 KM. Podobno osiąga 190 km/h.160 km/h na obwodnicy bez problemu. :mrgreen:

To zdjęcie pokazuje, że moją specjalnością jest &quot;profilowanie&quot; progów. Ot taki wypadek przy cofaniu.

GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                              Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Zamieszczone przez tycha
                                Być może już niektórzy widzieli naszą "pszczółkę".
                                1.9 diesel, 75 KM. Podobno osiąga 190 km/h.160 km/h na obwodnicy bez problemu. :mrgreen:

Jeśli jechało to kiedyś 190 to strasznie optymistyczny prędkościomierz musi mieć

Tak z ciekawości, o co tym progiem zachaczyłeś?

Komentarz

Pracuję...
                                X