Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 EVENT PRO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Gran Turismo 5 EVENT

Jeżeli o cytaty chodzi to firma Pirelli ma jeden z moich ulubionych.
    "Power is nothing without control" - moc jest niczym bez kontroli.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Kwalifikacje zakończyły się już wczoraj, ja jednak dopiero dzisiaj wróciłem do domu z kilkudniowego wyjazdu, dlatego też wyniki podaję dopiero teraz

Kwalifikacje do EVENTu (który odbędzie się w najbliższą niedzielę: 20.02.2011 o godz. 20:30, pokój zostanie utworzony pół godziny wcześniej):

Liczba uczestników: 12.

Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 7 >> Tor - Tsukuba >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (300 KM, masa 1100 kg, FR itd.) >> Opcje Jazdy - Dowolne.

Lista startowa:
      1. guldekPL - 1:02,253 - DFGT - Foto - Honda S2000
      2. lukinio1 - 1:02,482 - DFGT - Foto - post 491 - a jaki to tor to mam zgadywać po czasie Hiszpana?
      3. Kovalov - 1:02,590 - G27 - Foto - post 475 - "anemią"
      4. Emet_PL - 1:02,921 - pad - Foto
      5. Barto98765 - 1:02,992 - DFGT - Foto
      6. Spartakus580 - 1:03,635 - G25 - Foto
      7. arcadiush (host) - 1:03,750 - DF Pro - Foto - S2000 R1 '04
      8. perek1977 - 1:04,512 - Foto
      9. artexx - 1:06,248 - Foto
      10. ZEFIR69_PL (z rezerwy)
      11. Watson20054133 (z rezerwy)
      12. ppaauullaa58 (z rezerwy)

Lista rezerwowych (czekających w Pit Stopie na ewentualne zaproszenie):
      13. Gawron88 - 1:02,365 - ładny czas w top260, ale zapisał się po czasie najpóźniej z rezerwowych.

Wszystkim tym, którzy nie zdążyli wziąć udziału w Kwalifikacjach przypominam, że:
      Po zakończeniu Kwalifikacji, czyli od soboty (godz. 10:00) do niedzieli (godz. 18:00) możliwe jest jeszcze zapisanie się na niedzielny Turniej, ale na Listę Rezerwową już bez podawania czasu z Sesji Kwalifikacyjnej.

Aktualny Regulamin jest umieszczony w pierwszym poście tego tematu.

Do wieczora

Komentarz

GT5 EVENT nr 11 - Luty 3/4 - Seria C
        Data: 20.02.2011

Niedzielny Turniej:
        1. guldekPL - 183 pkt.
        2. Emet_PL - 110 pkt.
        3. Kovalov - 99 pkt.
        4. Gawron88 - 90 pkt.
        5. perek1977 - 77 pkt.
        6. Spartakus580 - 76 pkt.
        7. arcadiush - 52 pkt.
        8. artexx - 24 pkt.
        9. ZEFIR69_PL - 22 pkt.
        10. lukinio1 - 18 pkt.
        11. Barto98765 - -2 pkt.

>> Tabela Pełnych Rozmiarów <<
        Pełne wyniki wszystkich rozegranych EVENTów znajdziesz Tutaj

Kary są już uwzględnione w tabeli, jednak filmik z opisem wszystkich incydentów wyścigowych zamieszczę jutro jak tylko zmontuje wszystkie powtórki.

Komentarz:
        PodSUMOwując wczorajszy Turniej kilkoma słowami - Niska frekwencja, mało incydentów wyścigowych (nie licząc Barto jadącego pod prąd) i same przepakowane samochody klasy Race.

W związku z nowym patchem umożliwiającym zbijanie do 50% mocy silnika w samochodach - "potworach", od najbliższej niedzieli zostaną zmodyfikowane ograniczenia wyboru samochodów. Jeszcze nie wiem czy będzie to limit masy podniesiony do min. 1200 kg przy tych samych limitach mocy czy też skorzystamy z ograniczenia Punktów Osiągów np. 550PO dla dotychczasowych 350KM, 600PO dla 550KM i 650PO dla 700KM czekam na Wasze opinię w tej sprawie.
        Tylko informuję, że nie da się jednocześnie ograniczyć PO i mocy/masy samochodu - trzeba wybrać co ograniczamy albo PO albo moc/masę.

Kwalifikacje do EVENTu (który odbędzie się w czwartą niedzielę lutego: 27.02.2011 o godz. 20:30, pokój zostanie utworzony pół godziny wcześniej):

Liczba uczestników: 12.
        Na Wasze zgłoszenia czekam do soboty (26 lutego) do godziny 10:00 (rano).

Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 8 >> Tor - Top Gear Test Track >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (Seria Nascar) >> Opcje Jazdy - Dowolne.

Lista startowa:
        1. arcadiush (host) - 1:10,237 - DF Pro - Foto - nowy wzór zdjęcia, zeby nie było wątpliwości, że to Wasz czas, a nie kolegi.

1.

Lista kierowców testowych (nie biorących udziału w niedzielnym turnieju):
        1.

PS. Gdyby ktoś nie miał samochodu Nascar do tej Próby Czasowej to udostępniłem Wam swój na moim Profilu w grze - więc w razie czego możecie go sobie pożyczyć - tylko nie porysujcie.

Zapraszam i pozdrawiam.

Komentarz

Przed Wami Incydenty Wyścigowe z ostatniej niedzieli:
          >> Filmik z opisem incydentów wyścigowych <<

Edit: Muammar al-Kaddafi chyba zbanował mi filmik, więc wrzucam jeszcze raz.

Komentarz

Kwalifikacje zakończone - Poniżej końcowe wyniki.
            Kwalifikacje do EVENTu (który odbędzie się w najbliższą niedzielę: 27.02.2011 o godz. 20:30, pokój zostanie utworzony pół godziny wcześniej):

Liczba uczestników: 13 lub 14.

Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 8 >> Tor - Top Gear Test Track >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (Seria Nascar) >> Opcje Jazdy - Dowolne.

Lista startowa:
            1. Bumier - 1:05,633 - pad
            2. guldekPL - 1:05,729
            3. tata_arek - 1:06,468
            4. Emet_PL - 1:06,870 - pad
            5. Kovalov - 1:06,917 - G27
            6. lukinio1 - 1:07,743 - DFGT
            7. Watson20054133 - 1:08,072 - DFGT
            8. perek1977 - 1:08,444 - pad
            9. Tar-Elendil - 1:08:711 - pad - fura pożyczona od arcadiusha [teraz już wiem kto mi ją tak zarysował z boku - przyp. arc.]
            10. HAREMZAPOLAND - 1:08,555
            11. Spartakus580 - 1:08,846 - G25
            12. arcadiush (host) - 1:10,273 - DF Pro
            13. artexx - 1:11,986 - pad - Foto

14.

sztiff napisał:
            "Jakieś zmiany odnośnie niedzielnego eventu? Chętnie bym pojechał w tym tygodniu, ale jeśli nie będzie zmian nie ma to wielkiego sensu, ponieważ nie posiadam odpowiednich aut, żeby ścigać się z jakimiś tam minoltami czy innymi wynalazkami :wink: Nascarem wykręciłem 1:09. coś tam :down:"
            Więc jeśli sztiff wyrazi chęć udziału w Evencie zostanie dopisany do Listy Startowej, która wyjątkowo zostanie wówczas powiększona aż o dwa miejsca.

Zakwalifikowanym osobom, którzy mają mnie w soich znajomych na PSN zrobiłem wspólne zdjęcie z ich czasami. Dzięki nowemu patchowi (W Próbach driftu i Próbach czasowych możesz teraz wyświetlać tablice wyników zawierające tylko rezultaty swoich znajomych. Do tej pory znalezienie znajomych na ogólnej tablicy wyników było dość kłopotliwe. Teraz łatwiej możesz porównać swoje czasy z wynikami kumpli, co pozwoli ci prowadzić bardziej zaciętą rywalizację w gronie znajomych.) od nastepnego razu jeśli Kwalifikacje będą prowadzone w "Zawodach Sezonowych" zdjęcie nie będzie już obowiązkowe o ile oczywiście zapiszecie się na forum jak dotychczas i najpóźniej do piątku do godziny 23:00 (o ile jeszcze tego nie zrobiliście) dodacie mnie do swoich znajomych na PSN - abym mógł sprawdzić Wasz czas.

Wszystkim tym, którzy nie zdążyli wziąć udziału w Kwalifikacjach przypominam, że:
            Po zakończeniu Kwalifikacji, czyli od soboty (godz. 10:00) do niedzieli (godz. 18:00) możliwe jest jeszcze zapisanie się na niedzielny Turniej, ale na Listę Rezerwową już bez podawania czasu z Sesji Kwalifikacyjnej.

Nowy patch przyniósł też pewną niedogodność mianowicie:
            Samochodami wartymi ponad 1 000 000 kr. (wliczając w to niezrealizowane kupony podarunkowe na samochody) nie można teraz handlować, co ma zlikwidować problemy występujące w procesie handlu. Wymiana samochodów między znajomymi powinna odbywać się za pośrednictwem systemu wynajmu.
            Dlategoteż póki się jeszcze dało - już wczoraj wysłałem guldkowi nagrodę Za zajęcie 1 miejsca - Ferrari 330 P4 Race Car '67 [Premium] - o wartości 20 mln Cr. - ufundowana przez użytkownika deibil124 w Evencie, bo obawiam się, że w poniedziałek może już być na to za późno. Guldek musiałby zebrać sporo punktów ujemnych, żeby nie wygrać Klasyfikacji Generalnej miesiąca.
            Obawiam się jedynie, że być może nagrody za drugie miejsce już nie zdąże komuś z Was przesłać. Ale zobaczymy w poniedziałek.
            Klasyfikacja Generalna miesiąca po 3 Seriach:

Pełny rozmiar

Zmiany co do jutrzejszego EVENTu:
            Limit masy we wszystkich wyścigach zostanie zwiększony z 1000 na 1200 kg.

W marcu przerwa z EVENTem - jeszcze nie wiem na jak długo - narazie pracuję nad nowymi zasadami i Regulaminem - postęp prac do wglądu tutaj.

Do jutra

Komentarz

GT5 EVENT nr 12 - Luty 4/4 - Seria D
              Data: 27.02.2011

Niedzielny Turniej:
              1. Emet_PL - 117 pkt.
              2. guldekPL - 114 pkt.
              3. perek1977 - 97 pkt.
              4. Spartakus580 - 75 pkt.
              5. HAREMZAPOLAND - 64 pkt.
              6. Tar-Elendil - 63 pkt.
              7. tata_arek - 61 pkt.
              8. Kovalov - 56 pkt.
              9. arcadiush - 31 pkt.
              10. Bumier - 25 pkt.
              11. Watson20054133 - 19 pkt.
              12. artexx - 18 pkt.
              13. lukinio1 - 8 pkt.

Kary są już uwzględnione w tabeli, jednak filmik z opisem wszystkich incydentów wyścigowych zamieszczę jak tylko zmontuje wszystkie powtórki.

Komentarz:
              Wiele incydentów w niedziele miało miejsce ze Spartakusem, który (przynajmnie u mnie) strasznie lagował. Jego jazdę zobaczycie na filmiku - nie dawałem mu za to kary bo lag to przecież nie Jego wina - ale na przyszłość z taką osobą nie da się jechać, więc chyba trzeba będzie osoby strasznie lagujące wypraszać z wyścigu...

W karach nie uwzględniłem również incydentów z udziałem perka, który niczego mi nie zgłaszał w niedzielę tylko sam nagrał swój filmik - tutaj. Dobra robota perek - od nowego EVENTu, sami będziecie zamieszczać swoje Incydenty Wyścigowe i na ich podstawie będę wlepiał kary - bo teraz to za dużo roboty mam, a doba ma tylko 24h.

Dzięki wszystkim za wspólne ściganie, teraz będzie mała przerwa z EVENTem, ale wkrótce wrócimy na wirtualne tory, więc zapewne jeszcze nie raz się spotkamy jak nie tutaj to na pewno w jakimś innym turnieju.

Klasyfikacja Generalna Miesiąca:

1. guldekPL - 613 pkt.
              2. Emet_PL - 417 pkt.
              3. perek1977 - 325 pkt.
              4. Kovalov - 266 pkt.
              5. Spartakus580 - 186 pkt.
              6. lukinio1 - 169 pkt.
              7. ZEFIR69_PL - 161 pkt.
              8. arcadiush - 144 pkt.
              9. Watson20054133 - 128 pkt.
              10. sztiff - 123 pkt.
              11. Tar-Elendil - 112 pkt.
              12. Gawron88 - 90 pkt.
              13. HAREMZAPOLAND - 64 pkt. (lepszy bilans miejsc)
              14. artexx - 64 pkt.
              15. tata_arek - 61 pkt.
              16. Barto98765 - 26 pkt.
              17. Bumier - 25 pkt. (lepszy bilans miejsc)
              18. Grzegosz - 25 pkt.
              19. IcEnzo - 18 pkt.

Gratuluje!
              Trójka najlepszych graczy miesiąca lada dzień otrzyma nagrody, ufundowane przez (niekoniecznie) anonimowego sponsora. W minionym miesiącu - lutym owymi nagrodami były:

Za zajęcie 1 miejsca - Ferrari 330 P4 Race Car '67 [Premium] - o wartości 20 mln Cr. - ufundowana przez użytkownika deibil124

Za zajęcie 2 miejsca - Formula Gran Turismo [Standard] - o wartości prawie 5 mln Cr. - ufundowana przez użytkownika Paradise69_PL

Za zajęcie 3 miejsca - McLaren F1 '94 [Premium] - o wartości 1 mln Cr.

Następny EVENT nie odbędzie się w najbliższą niedzielę - narazie pracuję nad nowymi zasadami i Regulaminem - ale jak tylko skończę (myślę, że za jakieś dwa tygodnie) możecie spodziewać się reaktywacji EVENTu.
              Wszystkim spragnionym wirtualnego ścigania w GT5 polecam w tym czasie inne odbywające się Turnieje/Eventy/Zloty, w większości których sam również biorę udział:
              - Wyścigowe Mistrzostwa Polski GT5 - co 4 tygodnie w piątki o 19:00
              - Seria GT - co niedzielę o 20:45
              - WTCC Endurance Cup - we wtorki, czwartki i niedzielę o 21:45
              - GT5 Racing School - w poniedziałki, środy i piątki o 20:30

Powinni mi płacić za reklamę.
              Do zobaczenia na torze!

Komentarz

Przed Wami Incydenty Wyścigowe z ostatniej niedzieli:

Komentarz

Re: GT5 EVENT PRO

Witam ponownie po krótkiej przerwie.
                  Zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany. Mam nadzieję, że na lepsze.
                  Nie będę teraz tutaj Wam wszystkiego pisał co i jak bo Aktualny Regulamin jest umieszczony w dwóch pierwszych postach tego tematu, skupię się jedynie na rzeczach najważniejszych.

Przeskakujemy z EVENTem z niedzieli z godziny 20:30 na sobotę na 21:30 - wiem, że termin nie każdemu będzie pasował, ale wszak nie ma takiego dnia tygodnia i pory żeby wszystkim dogodzić. Wybrałem tak, a nie inaczej - soboty godzina 21:30 i mam nadzieję, że będzie Wam pasować.

Kwalifikacje (szczegóły tych najbliższych poniżej) będą odbywać się jak poprzednio w "Zawodach Sezonowych", z tym, że nabrały one teraz większego znaczenia, gdyż oprócz zapewnienia sobie miejsca w sobotnim Wyścigu, zajęte w nich miejsce będzie odpowiadać również Waszej pozycji na starcie - jest więc o co walczyć, bo dodatkowo za wywalczenie Pole Position dostaje się bonus +5 punktów.

Ogólnie zasady uległy jedynie niewielkim zmianom - na bardziej hardcorowe (wyłączone wszelkie wspomagacze), więc "niedzielnym" kierowcom może być teraz ciężko utrzymać się na torze.

Zaczynamy od Serii NASCAR - dwa wyścigi. Ze względu na "proste" (w sensie zróżnicowania zakrętów) tory myślę, że to dobry wybór na początek, który pozwoli Wam się oswoić z nowymi zasadami.

1. Seria NASCAR:

Ograniczenia:
                  - moc max. 870KM,
                  - waga min. 1550kg,
                  - opony maksymalnie Wyścigowe Średnie,
                  - uszkodzenia mechaniczne: Ciężkie,
                  - kary (przyznawane przez grę): Brak.

Rozkład Jazdy:
                  1. Daytona Super Speedway (tor owalny) - 77 okr. - 19 marzec (sobota), godz. 21:30.
                  2. Indianapolis Super Speedway (tor owalny) - 77 okr. - 26 marzec (sobota), godz. 21:30.

Dozwolone pojazdy:
                  Samochody klasy NASCAR - szczegółowa lista poniżej:
                  - Chevrolet:
                  [p] 2010 Dale Earnhardt Jr. #88 AMP Energy/National Guard IMPALA '10
                  [p] 2010 Jeff Gordon #24 DuPont IMPALA '10
                  [p] 2010 Jimmie Johnson #48 Lowe's IMPALA '10
                  [p] 2010 Juan Montoya #42 Target IMPALA '10
                  [p] 2010 Tony Stewart #14 Office Depot/Old Spice IMPALA '10

- Ford:
                  [p] 2010 AJ Allmendinger #43 Best Buy Ford Fusion '10
                  [p] 2010 Carl Edwards #99 Aflac Ford Fusion '10

- Toyota:
                  [p] 2010 Brian Vickers #83 Red Bull TOYOTA CAMRY '10
                  [p] 2010 Denny Hamlin #11 FedEx TOYOTA CAMRY '10
                  [p] 2010 Joey Logano #20 The Home Depot TOYOTA CAMRY '10
                  [p] 2010 Joey Logano #20 GameStop CAMRY (Fantasy) [892KM]
                  [p] 2010 Kyle Busch #18 M&M'S® TOYOTA CAMRY '10

- Dostępne również samochody z Garażu Online:
                  [p] 2010 Dale Earnhardt Jr. #88 AMP Energy/National Guard Chevrolet IMPALA '10 [861 KM]
                  [p] 2010 Jeff Gordon #24 DuPont Chevrolet IMPALA '10 [861 KM]

Serdecznie zapraszam i do zobaczenia na torze.

----------------------------------------------------------------------------------

Kwalifikacje do EVENTu (który odbędzie się w sobotę: 19.03.2011 o godz. 21:30, pokój zostanie utworzony pół godziny wcześniej):

Liczba uczestników: 15.
                  Na Wasze zgłoszenia czekam do soboty (19 marca) do godziny 10:00 (rano).

Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 10 >> Tor - Grand Valley East >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (200KM, 800kg itd.)>> Opcje Jazdy - Dowolne.

Lista startowa:
                  1. arcadiush (host) - 1:18,457 - DF Pro - Foto - zdjęcie nie jest wymagane jeśli macie mnie w znajomych na PSN - Mugen Motul Civic Si Race Car '87

1.

1.

PS. Dobry czas w tej "Próbie Czasowej" pozwoli Wam również na wzięcie udziału w drugim wyścigu (pierwszy już się odbył) Wyścigowych Mistrzostw Polski GT5 - jeśli się dobrze orientuję - w piątek 1 kwietnia (to nie żart) o 19:00.

PPS. Swój czas wykręciłem - Mugen Motul Civic Si Race Car '87, gdyby ktoś nie miał samochodu do tej "Próby Czasowej" to udostępniłem Wam swój na moim Profilu w grze - więc w razie czego możecie go sobie pożyczyć - tylko nie porysujcie.

Zapraszam i pozdrawiam.

Komentarz

Lista startowa:
                    1. arcadiush (host) - 1:18,457 - DF Pro - Foto - zdjęcie nie jest wymagane jeśli macie mnie w znajomych na PSN - Mugen Motul Civic Si Race Car '87
                    2. mlodyTDI - 1:17,167 Foto - MR2 na padzie

Komentarz

Kwalifikacje zakończone - Poniżej końcowe wyniki.

Kwalifikacje do Wyścigu - Daytona Super Speedway (tor owalny) - 77 okr. - 19 marzec (sobota), godz. 21:30.

Liczba uczestników: 15
                      Wywalczone przez Was miejsca, odpowiadać będą pozycji na starcie dzisiejszego wyścigu.
                      .

Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 10 >> Tor - Grand Valley East >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (200KM, 800kg itd.)>> Opcje Jazdy - Dowolne.

Lista startowa:
                      1. lukinio1 - 1:16,021 - Mugen Motul Civic Si Race Car '87
                      2. mlodyTDI - 1:17,167 - Foto - Pad - MR2 1600 G-Limited '86
                      3. reissdorf84 - 1:17,721 - Eunos Roadster '89
                      4. NERVUS_PL - 1:18,056 - DFGT - Mugen Motul Civic Si Race Car '87
                      5. Tar-Elendil - 1:18,104 - Pad - Mugen Motul Civic Si Race Car '87
                      6. arcadiush (host) - arcadiush (host) - 1:18,457 - DF Pro - Mugen Motul Civic Si Race Car '87
                      7. perek1977 - 1:18,637 - Pad - Mugen Motul Civic Si Race Car '87
                      8. Watson20054133 (z rezerwy)

9.
                      10.

PS. Wie ktoś jak na tym forum wstawić tabelkę zrobioną w HTMLu?

Potwierdzenie Waszych czasów:

Zapisy kończą się w sobotę o godzinie 10:00 (rano) i po tym terminie do godziny 18:00 możliwe jest zapisanie się na sobotni wyścig, ale już tylko na Listę Rezerwową (już bez podawania czasu z Sesji Kwalifikacyjnej jeśli takowa była prowadzona).
                      A jako, że jest jeszcze sporo wolnych miejsc - zapraszam i do zobaczenia wieczorem na torze.

----------------------------------------------------------------------------------

Co do dzisiejszego wyścigu przypominam tylko, że:

Ograniczenia:
                      - moc max. 870KM,
                      - waga min. 1550kg,
                      - opony maksymalnie Wyścigowe Średnie,
                      - uszkodzenia mechaniczne: Ciężkie,
                      - kary (przyznawane przez grę): Brak.

Rozkład Jazdy:
                      1. Daytona Super Speedway (tor owalny) - 77 okr. - 19 marzec (sobota), godz. 21:30 (pokój zostanie utworzony już pół godziny wcześniej).

Dozwolone pojazdy:
                      Samochody klasy NASCAR

Komentarz

Proszę o dopisanie mnie do listy rezerwowej: Kmieciu4eveR

Komentarz

Ja też do rezerwy proszę: Sasek88

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                            Ja też do rezerwy proszę: Sasek88
                            Były wczoraj wolne miejsca w wyścigu, czekaliśmy nawet na Ciebie te kilkanaście minut, jednak się nie wyrobiłeś - cóż zapraszam na kolejny wyścig.

GT5 EVENT PRO - Seria NASCAR - Wyścig 1/2
                            Tor: Daytona Super Speedway (tor owalny) - 77 okr.
                            Data: 19.03.2011

Nieoficjalne wyniki wczorajszego wyścigu:

Best Lap - foto zrobione, gdy jeszcze nie wszyscy dojechali do mety, stąd inna kolejność niż wyżej:

Oficjalne wyniki pojawią się w poniedziałek po rozpatrzeniu zgłoszonych przez Was incydentów wyścigowych:
                            W przypadku niesportowej jazdy rywala na torze poszkodowany ma prawo wnieść protest nie później niż 24h po zakończeniu wyścigu (czyli do niedzieli godz. 23:00). Zgłoszenie powinno zawierać krótki opis sytuacji, nick rywala, nr okrążenia i krótkie nagranie incydentu z powtórki wrzucone np. na serwis Youtube. Jeśli ktoś nie ma możliwości nagrania powtórki, wystarczy opis zdarzenia lecz w tym przypadku rywal musi przyznać się do winy przed rozpoczęciem następnego wyścigu.

Powtórka wyścigu do pobrania z:
                            >> Megaupload <<
                            lub
                            >> FileSonic <<
                            lub
                            >> RapidShare <<

info: Plik *.rar należy rozpakować do postaci katalogu o nazwie "PS3", następnie po zgraniu na dysk przenośny (np. Pendrive) przenieść na dysk twardy konsoli i po uruchomieniu GT5 w menu powtórek zaimportować plik.

Komentarz:
                            Z mojego punktu widzenia wczorajszy wyścig był w zasadzie czysty.
                            Większość swoimi uszkodzoymi autami ładnie "toczyło" się poboczem, nie przeszkadzając innym.
                            Parę razy obróciło mnie w zakręcie - dwa razy przez zużyte opony, które strasznie szybko "schodziły" (szczególnie moja prawa-tylna), a raz chyba przez opony zimne, które w ogóle nie trzymały.
                            Z planowanych 3 miałem w sumie chyba 6 Pit-Stopów w tym jeden ponad minutowy - mechanicy sobie przerwę na kawę chyba zrobili.
                            Wczoraj się dowiedziałem, że któryś patch dodał wreszcie możliwość startu lotnego, a być może był on w grze cały czas, ale jedynie na torach owalnych dlatego nie zauważyłem wcześniej.
                            Było parę osób "z zewnątrz", które wcześniej się nie zapisały (choć ponoć niektórzy nawet czytali Regulamin ) - większość mi znanych dlatego miałem pewność, że jeźdzą fair dlatego pozwoliłem im wystartować.
                            Ja żadnych protestów nie zgłaszam, czekam ewentualnie na Wasze.
                            Dzięki za wyścigi i do zabaczenia w najbliższą sobotę - szczegóły kwalifikacji podam w poniedziałek rano.
                            Zapraszam i pozdrawiam.

Komentarz

Zamieszczone przez SUMO
                              Były wczoraj wolne miejsca w wyścigu, czekaliśmy nawet na Ciebie te kilkanaście minut, jednak się nie wyrobiłeś - cóż zapraszam na kolejny wyścig.
                              Sorki, że nie wpadłem, ale kumplowi się wóz w trasie zepsuł i jechałem mu pomóc.

Komentarz

Zgłoszone Incydenty wyścigowe:

Incydent nr 1:
                                Zamieszczone przez zibikiel
                                1. Kontakt z reissdorf84, zepchnął mnie na bande, gdzie uszkodzone zostały koła i silnik, zjazd do Pitu.
                                Zajechanie i zepchnięcie przez reissodorf84
                                Filmik
                                Wnoszę o ukaranie.
                                Analiza:
                                zibikiel jadąc po zewnętrznej dostaje "strzała" w bok od reissdorfa.
                                Kara - reissdorf -8 pkt.
                                Choć z tego ujęcia nie widać czy była jakaś inna przyczyna takiego zachowania reiss'a.

Incydent nr 2 - różne wersje wydarzeń:
                                Zamieszczone przez zibikiel
                                2. Kontakt z Tar-Elendil
                                Uderzenie w tył w konsekwencji obrót, uszkodzony silnik i zjazd do Pitu.
                                Filmik
                                Wnoszę o ukaranie
                                Zamieszczone przez reissdorf84
                                W 1:05 dostaje strzala tylko nie jestem przekonany od kogo:/ Zibi?? Czy Tar-Elendil??
                                Filmik
                                Zamieszczone przez Hal Emmerich
                                Okrążenie 29 - I tu prosiłbym by prowadzący przyjrzał się sytuacji bliżej. Dosyć kontrowersyjne zdarzenie. Jedziemy w trzyosobowej grupie: Ja, Reissdorf i Zibi. Jadę, jako ostatni z grupy. Nagle, poruszającego się tuż przede mną reissa znosi na bandę. Uderza on w nią, po czym odbija się i trafia w bok mojego Nascara. W efekcie tracę zupełnie kontrolę nad samochodem i uderzam z wielką siłą w Zibiego. Nie wiem, co myśleć o tej sytuacji. Obejrzałem powtórkę całego zdarzenia i nie dostrzegam żadnego kontaktu pomiędzy mną a Reissem. W trakcie wyścigu też niczego takiego nie zaobserwowałem. Mimo to, w dość dziwny sposób wylądował on na murku, co pociągnęło za sobą dalszy splot nieszczęśliwych zdarzeń. Czyżbym miał lagi?
                                Analiza:
                                Ciekawa sytuacja.
                                Na wyjściu na prostą zibikiel zostaje potrącony przez Tar-Elendil'a.
                                Jednak spójrzmy na te samą sytuację z punktu widzenia reissdorfa, który też brał udział w tym zamieszaniu,
                                reissdorf dostaje od zibikiela - czego w ogóle nie było widać na powtórce od tego drugiego.
                                "Odepchnięty" reissdorf uderza w bandę i odbijając się od niej uderza w Tar-Elendil'a, który z kolei uderza w zibikiela i dochodzi do karambolu.
                                Cały incydent zainicjował, więc zibikiel, który jednak "u siebie" w ogóle kontaktu z reissdorfem nie miał.
                                Bez kar w tej sytuacji.

Incydent nr 3:
                                Zamieszczone przez Watson20054133
                                Watson VS Henio.
                                Henio uderza w bandę, odbija się od niej, uderza mnie po czym lecę w poślizgu poza tor... dobrze, że wyhamowałem i miałem tylko lekkie uszkodzenie prawej tylnej opony. Niestety na Nascar ciężko jechać z uszkodzonymi oponami i na 3 okrążeniu przymusowy pitstop
                                Filmik
                                Analiza:
                                Henio wcale nie uderzył, a jedynie otarł się o bandę.
                                W zasadzie w tym samym momencie postanowiliście zmienić tor jazdy - obaj zjeżdzając do środka toru.
                                Dla pewności nagrałem sam te powtórke - na filmiku poniżej.
                                Widok z samochodu jadącego za Wami - tutaj nawet można by stwierdzić, że to Watson (jadący po wewnętrznej) zawinił.
                                Bez kar w tej sytuacji.

Opis sytuacji, z jakimi zetknąłem się w czasie wczorajszego wyścigu. Niestety, nie mam możliwości nagrania materiału.
                                Niestety ja z kolei nie mam wolnego czasu by sprawdzić na powtórce każdą sytuację. Dwie sytuacje zgłoszone przez Ciebie akurat nagrały inne osoby, ale co do reszty niestety nie mogę podjąć żadnych decyzji.

Okrążenie 1, końcówka - Jadący przede mną Nervus na łuku zalicza nerwowego () spina. Uderza w bandę, odbija się od niej i trafia prosto w mój samochód. Efekt: poważne uszkodzenia i nadprogramowa wizyta w pit stopie już na początku wyścigu. Jednak nie wnoszę o ukaranie. Było to zdarzenie o charakterze losowym, błąd kierowcy. Raczej nie mogłem tego uniknąć.

Okrążenie 35 - Arcadiush wpada w poślizg na łuku i staje w poprzek toru. Wpadam w jego samochód wraz z jadącym obok mnie Norbim. Konsekwencją zdarzenia są ciężkie uszkodzenia i kolejna wizyta w picie. Po obejrzenie powtórki widzę jednak, że mogliśmy z Norbim uniknąć tej kraksy, gdyż zaliczający spina SUMO znajdował się w znacznej od nas odległości i mieliśmy czas na podjęcie odpowiednich decyzji.

Okrążenie 40 - Henio wpada w poślizg na łuku i jego samochód rzuca po całym zakręcie. Bliźniacze w stosunku do poprzednio opisanego zdarzenie. Było jednak znacznie bardziej stykowe niż to z Arcadiushem. Nie udało się uniknąć wypadku. Efekt: ciężkie uszkodzenia i pit stop. Jednak i tu raczej nie powinno być kary.

Okrążenie 61 - Kolejna, myślę, że kontrowersyjna sytuacja. Jadąc po długie prostej widzę w oddali, jak na bocznym trawniku Kmieciu walczy z uszkodzonym autem. Nagle, ni z tego, ni z owego, wjeżdza on na tor i staje w poprzek jezdni. Próbuję go ominąć, ale w tym samym momencie on zaczyna cofać. Konsekwencje są oczywiste I tutaj warto byłoby ocenić zdarzenie z perspektywy niezawisłego sądu.
                                Co do okrążenia 35 - sytuacja owa znajduję się na filmiku poniżej. Co do reszty to nie wnosisz o ukaranie nikogo, więc incydenty bez historii. Rozumiem, że zgłaszasz protest w stosunku do Kmiecia i sytuacji na 61 okrążeniu - czekam, więc na opis sytaucji Kmiecia, by móc podjąć jakąś decyzję w tej sprawie.

Oficjalne Wyniki wyścigu (mogą jeszcze ulec zmianie, jeśli Kmieciu przyzna się do popełnionego błędu):

1. lukinio1 - 23 pkt.
                                2. reissdorf84 - 17 pkt.
                                3. mlodyTDI - 15 pkt.
                                4. Watson20054133 - 12 pkt.
                                5. Henio96 - 11 pkt.
                                6. arcadiush - 10 pkt.
                                7. zibikiel - 8 pkt.
                                8. mikusp - 4 pkt.
                                9. Kmieciu4eveR - 2 pkt.
                                10. Tar-Elandil - 1 pkt.
                                11. norbi_10 - 0 pkt.
                                12. NERVUS_PL - 0 pkt.
                                13. perek1977 - 0 pkt.

Analiza Incydentów Wyścigowych:

Najbliższy wyścig:
                                Seria NASCAR - Indianapolis Super Speedway (tor owalny) - 77 okr. - 26 marzec (sobota), godz. 21:30 (pokój zostanie utworzony już pół godziny wcześniej).

Kwalifikacje do Wyścigu:
                                Liczba uczestników: 15.
                                Wywalczone przez Was miejsca, odpowiadać będą pozycji na starcie sobotniego wyścigu.
                                Na Wasze zgłoszenia czekam do soboty (26 marca) do godziny 10:00 (rano).

Świat GT>> Życie GT >> Trening >> Jazda Dowolna >> Tor - High Speed Ring >> Samochód - klasy Nascar >> Opcje Jazdy - Dowolne (opony również).

Lista startowa:
                                1. arcadiush (host) - 1:05,990 - DF Pro - Foto - zdjęcie obowiązkowe - 2010 Juan Montoya #42 Target IMPALA '10

1. zibikiel

1.

PS. Swój czas wykręciłem - 2010 Juan Montoya #42 Target IMPALA '10, gdyby ktoś nie miał samochodu do tych Kwalifikacji to udostępniłem Wam swój na moim Profilu w grze - więc w razie czego możecie go sobie pożyczyć - tylko nie porysujcie.

Komentarz

Pracuję...
                                X