Re: NIGHT RIDERS: Pogaduchy o klubie NR i nie tylko
yoooohoooo miśki!
Myślałem o zorganizowaniu ostatniego, pożegnalnego wyścigu, lub serii wyścigów GT5 przed nadejściem GT6.
Wyścig odbyłby się 1-12-2013.
Chciałem tylko zapytać czy już coś takiego planujecie żeby się niepokrywać niepotrzebnie w tej kwestii.
Wczoraj ukazała się nowa wiadomość na GT, dotyczy m.in. usług sieciowych w GT5 http://www.gran-turismo.com/pl/news/00_4746373.html
Nie wiadomo na razie co autorzy mieli na myśli, bo pisze dość ogólnikowo, ale mam nadzieję, że po premierze GT6 nie wyłączą nam serwerów na GT5. Wkrótce powinno pojawić się więcej konkretów
Co byście powiedzieli na dodanie do swojego nicku przedrostku NR np NR_JankessPL,jesteśmy już zrzeszeni jako klubowicze,dodanie przedrostku tak jak GTPL czy GTL,zwiększyło by tożsamość z klubem,niedługo GT6 jest fajna okazja do tego
Z ogromną przyjemnością zapraszam wszystkich kolegów z klubu NR na wyścig klubu GTA, Jest to wyjątkowy wyścig z wielu względów więc nie zwlekajcie tylko wbijajcie ;D
wszystkie info oraz zapisy: gt-advanced/propozycja-turniejow-t7776-75.html#p151909
Tak dla potomnych ... nie opłaca się naprawiać konsoli - jedynie wymiana zasilacza ma sens z uwagi na możliwość odzyskania danych i gier z kont które "utknęły" na uszkodzonej konsoli.
U mnie nie działał tylko BluRay więc tym bardziej jedynym sensowym rozwiązaniem okazał się zakup nowego SuperSlima bez dysku. Dlaczego?
1. Gwarancja - na naprawę jest góra 3 miesiące a nowa konsola ma rok i 2 lata rękojmi w sklepie.
2. Niezawodność - jak konsola zaczyna się sypać tzn, że będzie się sypać dalej.
3. Rachunek ekonomiczny - w moim przypadku naprawa kosztowała by 290pln plus wysyłka do serwisu i powrotem czyli pewnie skończyło by się na 320-350pln. Nowa konsola kosztowała mnie 650pln, a prócz gwarancji w zestawie jest nowy pad (160-260pln). Starą konsolę mogę bez problemu sprzedać w całości lub na części (zasilacz 140pln, dysk 250gb 80pln i reszta części za w sumie około 100pln, lub uszkodzona konsola w całości 200-250pln).
Dodatkowo nie utraciłem żadnej gry z żadnego konta bo wszystko przeniosłem po lanie za pomocą "przenoszenia danych", dezaktywowałem konta na starej i aktywowałem na nowej.
Normalnie trzeba by doliczyć jeszcze koszt zakupu dysku - bo miałem ponad 100gb danych do przeniesienia - ale miałem akurat wolny stary dysk z lapka w którym montowałem niedawno SSD.W takim wypadku odpada jedynie punkt opłacalności ekonomicznej ale to też zależy od tego, na ile wyceniacie samą roczną gwarancję i możliwość rękojmi.
Aha ... musiałem zakupić adapter dysku do Superslima - 39 pln.
Komentarz