Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 6 Chat

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Pytania i odpowiedzi dotyczÄ…ce GRAN TURISMO 6

Zamieszczone przez cacodemon666
    Online działa, sprawdziłem wczoraj i dziś. A mnie ciekawi gdzie jest edytor tras. Podobno miał być w ulepszonej wersji
    Dokładnie! Edytor tras, tryb B, uszkodzenie mech w trybie kariery...
    Naobiecywali się i wyszło jak zawsze.
    Jestem trochę zawiedziony. To nie gt6 tylko 5,5. Mam wrażenie że wydałem 200zł na wersję demo.
    Przeszedłem wszystkie części gt łączenie z tą na psp i obiecują co raz więcej z każdą cześcią a dają co raz mniej... (ale i tak będę fanem GT)

Komentarz

Skoro tak długo grasz, powinieneś wiedzieć, że każda następna część GT nie jest REwolucją, a Ewolucją. Ja opinię o "wyrzuceniu 200 zł" wystawiałbym po dłuższym okresie grania, a nie tak od razu po pierwszych, niekoniecznie pozytywnych wrażeniach.
      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
      http://www.autogaleria.pl

Komentarz

A mnie się podoba Najbardziej cieszy mnie powrót licznika kilometrów oraz nitro Widzę też kilka nowych torów (choć żal że nie ma El Captain). Ogólnie stare dobre GT

Komentarz

Zastanawiam się po jaki chooj mi te wszystkie dodatki za kilka miesięcy jak to co najważniejsze w karierze zaraz pozaliczamy
          Moim zdaniem lepiej jakby wypuścili to GT6 na przykład w maju 2014 ale już z tymi wszystkimi rzeczami, które mają nam dodawać w łatkach.

Zamieszczone przez dem
          To nie gt6 tylko 5,5
          Dokładnie.
          Nie dość, że TURN10 w Forza Motorsport 5 wypuściło tylko 40% tego co było w FM5 to i Polyphony Digital też się nie popisało

nas jak chcą a my i tak kupujemy. Wykorzystują to, ze jesteśmy wierni serii GT.

Komentarz

Re: Gran Turismo 6 Chat

Wielokrotnie byłem przed wszystkimi znajomymi podczas robienia licencji ale przed metą odpuszczałem, żeby potem zbyt wiele ode mnie nie oczekiwano

Komentarz

:mrgreen:
              I may be slow but I'm still ahead of you.
              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Licencje w GT6 są bardzo wymagające. Bardzo ciężko jest mi wyprzedzić tą kreskę z napisem Sasek :-)

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                  Licencje w GT6 są bardzo wymagające. Bardzo ciężko jest mi wyprzedzić tą kreskę z napisem Sasek :-)
                  Muszę poprawić swoje przejazdy aby było jeszcze trudniej bo każde wyzwanie 2-3 razy przejechałem :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                    Muszę poprawić swoje przejazdy aby było jeszcze trudniej bo każde wyzwanie 2-3 razy przejechałem :mrgreen:
                    Za to sezonowe to chyba z marszu przechodziłeś, bo mercem na Matterhornie wykręciłem chyba z 4 sekundy lepszy czas :-)

Zamieszczone przez dem
                    Dokładnie! Edytor tras, tryb B, uszkodzenie mech w trybie kariery...
                    Naobiecywali się i wyszło jak zawsze.
                    Jestem trochę zawiedziony. To nie gt6 tylko 5,5. Mam wrażenie że wydałem 200zł na wersję demo.
                    Przeszedłem wszystkie części gt łączenie z tą na psp i obiecują co raz więcej z każdą cześcią a dają co raz mniej... (ale i tak będę fanem GT)
                    Za to twórcy GT6 spędzili dużo czasu odtwarzając układ gwiazd na niebie żeby wyglądały realistycznie podczas nocnych wyścigów...po prostu nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Kaz jest na prawdę szalony, ale biorąc pod uwagę ile kasy na nas zarobił odpowiedni termin to "ekscentryczny"

Zamieszczone przez rafell626
                    I to jest powrót do korzeni, podoba mi się to że trzeba sporo się "narobić" żeby kupić porządny samochód. W GT4 było to jeszcze w miarę zorganizowane ale już w 5 części to sporo przesadzili z tymi zawodami sezonowymi.
                    Najwidoczniej nie grałeś w GT5 od premiery. Po przejściu trybów A-spec i B-spec doszedłem do wniosku, że nigdy nie będę w stanie zdobyć wszystkich samochodów, gdyż musiał bym ukończyć najlepiej płatny wyścig setki razy. Właśnie dzięki zawodom sezonowym wróciłem do single player, a dzięki wyścigowi B-Spec na SPA udało mi się kupić wszystkie wozy w grze.

Nie wiem dlaczego Polyphony upiera się, żeby z gry zrobić katorgę. Z jednej strony gra jest za prosta w trybie kariery: jeżeli nie możesz przejść wyścigu tuningujesz auto tak że wcinasz każdego na prostej. Nic nas nie motywuje, aby poprawić technikę jazdy. Kolizje i skracanie trasy nie mają wpływu na wynik. Potem wchodzi taki jeden z drugim do trybu multi i kasuje się na pierwszym zakręcie.

Dobry tryb kariery miała "Enthusia Professional Racing" od Konami. Tam nagrodą po każdym wyścigu był jeden z samochodów którymi jeździli przeciwnicy: losowało się spośród tych, których udało się pokonać. Jeśli więc jadąc Miatą pokonałeś GTR-a, to miałeś szansę na dostanie GTRa. Było o co walczyć.
                    Nie było kasy, tylko punkty. Na początku wyścigu miałeś ich komplet, a traciło się je za kolizje. Jeśli się zbytnio rozbijałeś, mogłeś zostać zdyskwalifikowany. Za zwycięstwo rósł nasz ranking a wraz z nim dostęp do trudniejszych wyścigów. Za przegraną ranking spadał. Ta gra na prawdę nagradzała dobrych kierowców. Pewnie dlatego była tak nisko oceniana i mało popularna. Gran Turismo może i jest najlepszym symulatorem jazdy (Driving) , ale na pewno nie wyścigów (Racing).

PS. Fizyka jazdy w Enthusia bardzo przypomina tÄ… z GT6 LOL

Komentarz

Sezonowe to raz przejechałem każdy, nawet mi się samochodów nie chciało ulepszać Poprawię.

Komentarz

Dobry tryb kariery miała "Enthusia Professional Racing" od Konami.
                        Ja sobie ją odpuściłem z racji sterowania. Dało się grać tylko na anallogach, a to nie dla mnie.
                        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                          Dobry tryb kariery miała "Enthusia Professional Racing" od Konami.
                          Ja sobie ją odpuściłem z racji sterowania. Dało się grać tylko na anallogach, a to nie dla mnie.
                          To chyba najlepsza rekomendacja, jaką może mieć symulator :-)

Komentarz

Pierwsze kilometry w GT6 za mnÄ… i uczucia mam mieszane.
                            - Grafika nie zachwyca tak jak zachwycała GT5 parę lat temu, no ale mamy prawie 2014 i grafika z produkcji na PC podniosła wysoko poprzeczkę - czuć te latka PS3.
                            - brak 3D! Serio Polyphony? Brak 3D!? Wiem, że dodadzą później, ale jak gram już, a nie później
                            - licencje, krajowa B super łatwa (ja ciągle pamiętam licencje z GT1 - to był chyba TVR, całe okrążenie R11 - płakać mi się chciało jak to robiłem ) - może właśnie po to dodali ranking znajomych, by z czasami kolegów walczyć, a nie z czasem na złoto - swoją drogą, nie postaraliście się panowie
                            - fizyka jazdy w sumie na plus, jeździ się bardzo przyjemnie, czuć dobrze samochód
                            - dźwięki na duży plus w stosunku do GT5
                            - menusy ładnie usprawnili - poruszanie się po menu głównym i wszystkich sub-menu jest o wiele przyjemniejsze
                            - świateł nadal nie da się włączyć kiedy się chce - co im to tak przeszkadza, że ja chcę mieć deskę rozdzielczą podświetloną 24/7
                            - ciekawe czy jest większa kontrola nad wycieraczkami
                            - wyścigi wieczorne/nocne - ogromny plus, świetne efekty świetlne

Dla tych, którzy mają problem z Przerwą na kawę - wykorzystajcie te kartony, uderzając w nie powodując efekt lawiny (0:19,316)

Pozostaje cieszyć się jazdą czekając na aktualizacje i DLC

Komentarz

Najśmieszniejszy bug to pojazdy AI hamujące tak mocno, że stają na przednich kołach :-) To pewnie zasługa wyścigowych tarcz i zacisków :-P

Komentarz

Co prawda GT6 jeszcze nie dotarło, ale czas pójść level wyżej i zakupić kiere. Całe GT5 na padzie jeździłem i wstyd przyznać, ale wszystkie licencje na złoto dopiero teraz na koniec z GT Piątką przeszedłem (po 2 latach) :mrgreen:
                                Zastanawiam się nad G27? Cena nietragiczna, ale wysoka jednak dostaje się ponoć produkt najwyższej klasy?
                                Jak się sparwuję ta kierownica w połączeniu z GT6?

Komentarz

PracujÄ™...
                                X