Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi dotyczące GRAN TURISMO 6

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Problemy z GT6

Łatwizna, bez większych problemów wpadło mi złoto wszędzie na padzie.
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Kurna, ja już nie wiem. Jak Wy ruszaliście tym Aventadorem w Superlicencji S-4? Tylko to zostało mi do wyzłocenia, a na dzień dobry muszę nadrabiać prawie 2 sekundy, bo albo gra mnie przytrzymuje na starcie albo ja nie umiem ruszać... Robiłem to ze 100 razy i ciągle mi brakuje 1 sek do złota, przez to, że muszę nadrabiać na starcie...

<zly>

Komentarz

Wyłącz wszystkie asysty, ruszaj z jedynki na pełnym gazie, 4WD się dobrze zbiera. Jedyna rzecz, która mogła by cie spowolnić na starcie i jedyna, która przychodzi mi do głowy to ESP/ASR/czy jak to się tam nazywa.

Komentarz

Z Lambo chyba miałem najwięcej babrania się. Albo pierwszą połowę toru zrobiłem dobrze i drugą spieprzyłem albo na odwrót.
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Tak to wygląda z mojej perspektywy, na wyłączonym TCS jest jeszcze gorzej, bo koła buksują i w ogóle nie jedze.

http://www.youtube.com/watch?v=-at-0OYPXgg

Nawet Angello, który myślę, że nie starał się za bardzo przy tych próbach szybciej ode mnie startuje.

Komentarz

Na tym filmiku wyraźnie widać jak spowalnia cię TCS - zauważ czerwony wskaźnik (rozwija się z góry do dołu) obok wskaźnika pedału gazu. Pokazuje ograniczenie przekazania mocy na koła w celu uniknięcia uślizgu kół.

Komentarz

Spróbuj z TCS na 2.

Mój kanał

Komentarz

Próbowałem już wszystkich możliwości...

EDIT: Patrzyłem na ustawienia innych osób i mieli włączone TCS na 4 i i tak szybko startowali. Kurna, gdyby nie to to dawno było tam złoto, a tak to brakowało mi już 0,174s, ale nie mam już do tego siły, bo z 3 godziny katowałem samo Lambo...

EDIT 2:

W przypadku Veyrona miałem to samo, tyle że tam było łatwiejsze złotko i jakoś dałem radę.

Komentarz

Wyłącz TCS i wyrzuć cegłę

Mój kanał

Komentarz

• Re: Pytania i odpowiedzi dotyczące GRAN TURISMO 6

Zakladam ze w GT6 jest tak samo jak w GT5.A w gt5 jazda honda nsx bez abs na dohamowaniu i redukcji do 2-ego biegu powoduje spina.Wiec heel and toe jest konieczne.Tzn w takim rozumieniu ze trzeba podbijac obroty,bo jadac na lopatkach z automatycznym sprzeglem nie ma sensu zabawa w h&t ale miedzy gaz trzeba stosowac.
                      Lub jak kto woli mozna nie zrzucac az do 2ki i zostac na 3im biegu,ale wtedy dobrych czasow sie nie skreci.

Powiedzcie mi panowie inna rzecz odnosnie simow na PC.Ja rozumiem ze wszystkie smaczki sa fajnie odwzorowane.Jednak na g27 h&t jest trudne z powodu twardosci hamulca-ok to da sie obejsc wyjmujac sprezyne i zamieniajac z ta ze sprzegla.Ale jak trzeba miec male stopki zeby robic to wygodnie?
                      Ja jestem duzy i stopy tez mam takie,musial bym kupic pedaly z regulacja.W g27 to ja pieta ze sprzegla dosiegne xD

Komentarz

No i panowie, po długich próbach w końcu udało się zaliczyć S4 na złoto z czasem 1:34:301.

TCS na 5, ABS na 1 - reszta wyłączona. Mimo tego, że miałem dużo strat tak jak na filmie to i tak jestem 4 w rankingu znajomych. Jest git.

Komentarz

W moim rankingu znajomych pierwszy czas to 1;31;022

Komentarz

Z ABS czy bez?

Komentarz

To jest czas mojego znajomego,GTPL_Norbi konkretnie i on jezdzi z abs.

Komentarz

Norbi to czołówka GT więc nic dziwnego że taki czas zrobił.

Komentarz

Pracuję...
                                X