Kurna, ja już nie wiem. Jak Wy ruszaliście tym Aventadorem w Superlicencji S-4? Tylko to zostało mi do wyzłocenia, a na dzień dobry muszę nadrabiać prawie 2 sekundy, bo albo gra mnie przytrzymuje na starcie albo ja nie umiem ruszać... Robiłem to ze 100 razy i ciągle mi brakuje 1 sek do złota, przez to, że muszę nadrabiać na starcie...
Wyłącz wszystkie asysty, ruszaj z jedynki na pełnym gazie, 4WD się dobrze zbiera. Jedyna rzecz, która mogła by cie spowolnić na starcie i jedyna, która przychodzi mi do głowy to ESP/ASR/czy jak to się tam nazywa.
Na tym filmiku wyraźnie widać jak spowalnia cię TCS - zauważ czerwony wskaźnik (rozwija się z góry do dołu) obok wskaźnika pedału gazu. Pokazuje ograniczenie przekazania mocy na koła w celu uniknięcia uślizgu kół.
EDIT: Patrzyłem na ustawienia innych osób i mieli włączone TCS na 4 i i tak szybko startowali. Kurna, gdyby nie to to dawno było tam złoto, a tak to brakowało mi już 0,174s, ale nie mam już do tego siły, bo z 3 godziny katowałem samo Lambo...
EDIT 2:
W przypadku Veyrona miałem to samo, tyle że tam było łatwiejsze złotko i jakoś dałem radę.
Zakladam ze w GT6 jest tak samo jak w GT5.A w gt5 jazda honda nsx bez abs na dohamowaniu i redukcji do 2-ego biegu powoduje spina.Wiec heel and toe jest konieczne.Tzn w takim rozumieniu ze trzeba podbijac obroty,bo jadac na lopatkach z automatycznym sprzeglem nie ma sensu zabawa w h&t ale miedzy gaz trzeba stosowac.
Lub jak kto woli mozna nie zrzucac az do 2ki i zostac na 3im biegu,ale wtedy dobrych czasow sie nie skreci.
Powiedzcie mi panowie inna rzecz odnosnie simow na PC.Ja rozumiem ze wszystkie smaczki sa fajnie odwzorowane.Jednak na g27 h&t jest trudne z powodu twardosci hamulca-ok to da sie obejsc wyjmujac sprezyne i zamieniajac z ta ze sprzegla.Ale jak trzeba miec male stopki zeby robic to wygodnie?
Ja jestem duzy i stopy tez mam takie,musial bym kupic pedaly z regulacja.W g27 to ja pieta ze sprzegla dosiegne xD
Komentarz