Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi dotyczÄ…ce GRAN TURISMO 6

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi dotyczÄ…ce GRAN TURISMO 6

No to MRy powinny być szybsze na wyjściu z zakrętu od FR, bo mają większy nacisk na tylną oś, a jest dokładnie odwrotnie. Niektóre są tak niestabilne, że nawet nie da się nimi hamować na 100% na prostej, ba! Nawet odpuszczenie gazu w zakręcie = spin.

Komentarz

Jak wyłączyć przejazdy znajomych w zawodach sezonowych
      Te niebieskie linie jak jest ich więcej to zasłaniają mocno drogę
      A może da się je zrobić bardziej przezroczyste albo ustawić tylko jednego znajomego

Komentarz

Zamieszczone przez Maciako
        No to MRy powinny być szybsze na wyjściu z zakrętu od FR, bo mają większy nacisk na tylną oś, a jest dokładnie odwrotnie. Niektóre są tak niestabilne, że nawet nie da się nimi hamować na 100% na prostej, ba! Nawet odpuszczenie gazu w zakręcie = spin.
        Bo nareszcie jest tak jak powinno być heel & toe się kłania czy jak kto woli jazda z międzygazem. W realu autem rwd bez tego nie podchodź

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
          A może da się je zrobić bardziej przezroczyste albo ustawić tylko jednego znajomego
          Jak będziesz najszybszy to nikt Ci nie będzie zasłaniał. <ninja>
          1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
          http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Laserki można włączyć/wyłączyć (D-PAD w górę) ewentualnie zamienić na duchy.

Mój kanał

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
              Jak będziesz najszybszy to nikt Ci nie będzie zasłaniał.
              <plask>
              Zamieszczone przez SzczwanyGapa
              Laserki można włączyć/wyłączyć (D-PAD w górę) ewentualnie zamienić na duchy
              Dziękuję <piwo1>

Komentarz

Angello, ja Ci z dobroci serca podpowiadam życząc sukcesów w tabeli <rotfl> <rotfl> a Ty mnie tak traktujesz... <zalamka>
                1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
                http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
                  a Ty mnie tak traktujesz... <zalamka>
                  No dobrze już dobrze <pocieszacz>
                  Widząc czasy niektórych znajomych stwierdzam, że używają cheatów

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                    Bo nareszcie jest tak jak powinno być heel & toe się kłania czy jak kto woli jazda z międzygazem. W realu autem rwd bez tego nie podchodź
                    Na padzie chyba automatycznie dodaje międzygaz, a w swoim aucie mam przyklejony drewniany klocek do gazu żeby dosięgać piętą.

Komentarz

W GT technika heel & toe jest bezużyteczne i czy się ja stosuje czy nie, nie ma to znaczenia. Jedyne czym nalezy sie martwic w GT6 to by nie zablokowac kol na hamowaniu bez ABS

Do tego pomijam już fakt, ze by heel & toe miało sens to trzeba by hamować prawą nogą, a założę się, ze większość nie korzysta ze sprzęgła i tym samym hamuje lewą nogą.

Wystarczy się przejechać w jakimkolwiek simie na PC by zobaczyć jak ładnie szarpie samochodem przy downshiftach bez 'kopnięcia' w gaz. Szczególnie przy wyłączonym auto sprzęgle.

W GTR (jedynce w szczególności) jak się nie przygazowało na downshifcie to ładnego spina można było złapać.

Komentarz

Dziala dziala, nawet na padzie da sie przy zrzucaniu biegow podbijac obroty, nie jest to tak efektywne jak na kierownicy ale pomaga.

Komentarz

Kto gra na G25?
                          Kto ma w garażu Ferrari F40 ?

Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak ale już chciałem tą grę w smieci wyrzucić.

Dlaczego, podczas gdy w GT5 nieźle dawałem sobie radę tym autem, tutaj nie mogę nawet na prostej nim ujechać bo przy byle drgnieciu kierownicą robi mi bączki. Pomijam fakt ze przełożenia tego auta nie pozwalają mu praktycznie się rozpędzić.
                          Przejechałem się tym F40 i faktycznie trochę morderca ale postanowiłem troszkę przy nim podłubać.

Dokupiłem tylko konfigurowalne zawieszenie i konfigurowalny dyfer. Reszta standard, opony ST.

Wyjechałem na Silverstone National Circuit (bo ma przyjemną kombinację różnych zakrętów i nie jest długi) z postanowieniem złagodzenia F40 tak by dało się nią przejechać kilka(naście) okrążeń bez stresu. Set nie jest najszybszy bo stabilność jest okupiona lekką nadsterownością ale na długi wyścig w sam raz. nie spędziłem też dużo czasu nad nim bo mi się nie chciało więc pewnie dało by się jeszcze w nim trochę podłubać.

Set był robiony pod wszystkie ustawienia wyłączone (ABS też)

Hamulce: 6 / 5 - ale tu jak kto lubi
                          Wysokość: 55 / 55
                          Sztywność: 8,8 / 17,9
                          Sprężanie: 4 / 4
                          Rozprężanie 6 / 6
                          Stabilizator: 5 / 3
                          KÄ…t: 2,3 / 1,7
                          Zbieżność: -0,15 / 0,20

Moment poczÄ…tkowy: 40
                          Przepustnica: 28
                          Hamulec: 45

Mi się na nich jeździ przyjemnie i bezpiecznie.

Nie mam G25, ale moja kiera używa tego samego profilu w GT6 (tyle, że mam ją ustawioną na 720* zamiast na 900*)

Komentarz

Widząc czasy niektórych znajomych stwierdzam, że używają cheatów
                            Setup kochany, setup <tak>
                            GT5 - 100%
                            GT6 - 100%
                            GTS - 100%
                            GT7 - 100%

Komentarz

Z Audi R8 też jest dziwna sprawa, bo to auto 4WD, a zachowuje się jak MR - często ślizga się na zakrętach.
                              Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Bo ma silnik umieszczony centralnie?

Komentarz

PracujÄ™...
                                X