Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 5 Prologue

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Gran Turismo 5 Prologue

dzięki wielkie, pw odebrałem :wink:
    jak znajde troche czas pobawie sie z biegami i pewnie jak zadziała pochwale sie na forum :wink:

Komentarz

Ostatnio miałem okazje śmignąć kilka kółek w GT5P w Arkadi. Niezła plazma (co do szczegółów to niestety nic nie wiem, to nie moja branża : ), ekstra kubełkowy fotel (pierwszy raz miałem okazje usiąść w "kuble" - wrażenia niesamowite) + kierownica dedykowana właśnie dla nowego GT, oto moje parę groszy

Pierwsze co najbardziej rzuca się w oczy - grafika. Szczerze to ogromnego wrażenia na mnie nie zrobiła, fakt, czterdziesto-paro calowa plazma i grafika ostra jak żyletka daje go gałach ale z kubełka nie wypadłem Cały czas moje oczy były kaleczone dziwacznymi poszarpanymi krawędziami ale po zaznajomieniu się z tematem śmiem twierdzić że wina była po stronie tv. Wyczekiwana przez fanów kamera że środka też mnie nie poruszyła (do tego te komiczne ruchy kierownicą - co to ma być do ciężkiej cholery?!?). Mam wrażenie że jest dodana na zasadzie "bo nie wypadało by żeby piąta część Gran Turismo, w dodatku na konsole nowej gen. nie posiadała odwzorowanego kokpitu" śmiechem mogę to tylko podsumować. Zostaje przy kamerze z machy i jestem hepi

Na temat sterowania się nie wypowiadam, w opcjach ustawiona była konfiguracja "dla mas" czyli trakcja na full, reszta wspomagaczy również (pomimo tego jeździło się bardzo przyjemnie). Następnym razem gdy zachaczę o centrum, pogrzebie trochę w ustawieniach i wtedy zobaczymy jak sprawuje się w prawdziwej jeździe

Parę słów na zakończenie. Miewam że aby posmakować GT5 po całości (a co do powera i żywotności tej gry nie mam żadnych wątpliwości) trzeba mieć na kwadracie telewizor na pół ściany, fotel kubełkowy oraz kierę z 900*. Aha, jeszcze coś, w domu mogę operować pedałami w samych skarpetkach czego na stoisku raczej nie spróbuję

Komentarz

w czwartek nowe uaktualnienie do GT5P :wink:
        mam nadzieje, że jakieś normalne eventy online przygotują bo to co teraz jest to jakaś porażka

Komentarz

Zamieszczone przez OgorBTW
          w czwartek nowe uaktualnienie do GT5P :wink:
          mam nadzieje, że jakieś normalne eventy online przygotują bo to co teraz jest to jakaś porażka
          Oni "tylko" robią uaktualnienia i dodają coś tam do GTTV, a gdzie obiecane uszkodzenia ??Jakby dodali jakiś nowy tor to prawdopodobnie nikt by się nie pogniewał :wink: .Ileż można śmigać na tych samych torach?Przecież to może się znudzić nawet największym hardcorowcom.Powiem szczerze że gdyby nie turniej to ja bardzo rzadko grałbym w GT5P.
          Tylko dwie rzeczy są nieskończone:
          Wszechświat oraz ludzka głupota -
          choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Komentarz

od tego jest wersja prolog, nie ma co porównywać tego do normalnej gry :wink: 130zł to i tak nie jest dużo jak na gre na ps3 więc nie wymagajmy jakiejś strasznie rozbudowanej wersji :wink:
            trzeba cieszyć się tym co jest i czekać na pełne GT5

Komentarz

Witam problem jest taki że Polyphony obiecało pacz ze zniszczeniami i poprawione online do końca roku, a słowa trzeba dotrzymywać.
              Już pal sześć zniszczenia, ale online powinni poprawić bo to co jest teraz to jest kpina
              Grałem sporo online w Forza Motorsport 2 i tam grało się genialnie. Rozumiem że to tylko demo ale do gt5 jeszcze 1 rok czekania
              130zł to mało za demo? bez przesady.

Komentarz

Za demo to sporo, ale to demo jest całkiem pełnoprawną grą Zwłaszcza w porównaniu do darmowych demek z PSstore.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zobaczcie na ten obrazek w pełnej rozdzielczości,kiedy zobaczyłem pomyślałem że to prawdziwe zdjęcie :wink:

Komentarz

Kamil, a co Ci w tym zdjeciu nie pasuje? DLa wyglada na prawdziwe.
                    Co do aktualizacji GT5P to tez jestem zdania, ze przydalby sie jakis to. Nie musi to byc Nurburgring (choc bylobby pieknie) ale moze jakis calkiem nowy? He?
                    Co do zniszczen, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony byloby oczywiscie wiecej frajdy z takiego dodatku, ale jesli bylyby te zniszczenia relane, to nie wyobrazam sobie gry online, tymbardziej z nieznajomymi przypalami. Mete konczyloby 2-3 zawodnikow, bo reszta bawilaby sie w Armageddon (taki gniot, ktory kiedys wyszedl na PCta - jesli ktos nie kojarzy)...
                    Poki co zamiast zniszczen, wolalbym mozliwosc wyboru przeciwnikow do gry online, z listy przyjaciol czy danego kraju ORAZ podzial na graczy z padem i kierownica. A w "pelnej" GT5 oczekuje roznic miedzy automatem i manualem, brak mozliwosci pozniejszej zmiany skrzyni biegow i wiecej silnikow diesla, no i jakiegos dobrego bonusa dla posiadaczy GT5P.
                    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Witam :wink: MichuV12 ze zniszczeniami powinno być jak w Forza motorsport 2 jest opcja wyłączenia zniszczeń i jest ok.
                      1.prywatne wyścigi online 2.lobby przed wyścigiem 3.obsługa hedseta w lobby i w wyścigu 4.nowy/e tor np.Tsukuba plus wyścigowa bestia np.Audi R10.
                      5.obsługa w pit stopie i teraz można czekać na Gt5 nawet 1,5 roku :mrgreen:

Komentarz

Jestem Tu pierwszy raz Chłopaki.

Mam pytanie...

Czy będzie jakaś różnica w grafice, jeżeli odpalę gierkę na TV HD READY, a nie FULL HD ?

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam :wink:

Komentarz

Specem nie jestem, ale GT5P wyswietla obraz w 1080i, czego TV HDReady nie sa w stanie wyswietlic, wiec roznica jakas bedzie, ale nie kolosalna. Jesli sie myle to mnie poprawcie.
                          Skolei slyszalem, czytalem tez teorie, ze HD Ready jesi ma 100Hz to wlasciwie nie ma roznicy miedzy nim a FullHD.
                          "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Zamieszczone przez Jan

Mam pytanie...

Czy będzie jakaś różnica w grafice, jeżeli odpalę gierkę na TV HD READY, a nie FULL HD ?
                            Ale panowie Prolouge nie jest wyświetlany w Full HD, nie jest wyświetlany nawet w 720p(o ile dobrze pamiętam)Jedynym tytułem na PS3 obsługującym Full HD jak na razie jest Wipeout HD.
                            A żeby zobaczyć różnicę między Full HD a HD Ready trzeba by mieć telewizor co najmniej 40-42' najlepiej 1080p.Nie sprawdzałem, ale sugeruję się wypowiedziami osób które miały taką okazję.

Komentarz

GT5P jest przecież w 1080p, a to chyba FullHD.
                              http://najalternatywniej.blogspot.com/
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Tak to jest Full Hd, i szczerze powiedziawszy już sam nie wiem jak jest z tą rozdziałką w GT5P.Byłem teraz na oficjalnej stronie GT i jest tam info że obsługuje 1080p.Być może.. :wink:.A znowu kiedys czytałem że jest wyświetlane poniżej 720p, nieważne..

A teraz małe info

Szkoda gadać

Komentarz

Pracuję...
                                X