Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 5 Prologue

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Gran Turismo 5 Prologue

Zamieszczone przez Lukas
    No, dobra....nie śmieję się, pożyjemy, zobaczymy

Pozdrawiam
    http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5-in-2010/>> ten artykuł który czytałem. :wink:

Komentarz

Logitech ogłosił, że wkrótce po premierze Gran Turismo 5 na PlayStation 3, wprowadzi na rynek Logitech Driving Force GT – kierownicę, która będzie oficjalnie sygnowana marką Gran Turismo.

Kierownica ma 29 cm średnicy i obsługuje takie funkcje, jak force feedback oraz regulowanie kontroli trakcji. Nad powstaniem kierownicy, Logitech pracował wraz z Polyphony Digital, firmą odpowiedzialną za serię Gran Turismo. Dzięki temu, urządzenie jest znakomicie dostosowane do kontroli pojazdów w grze; może symulować brak sterowności, czy „nadsterowność” pojazdu.

Warto wspomnieć także o pełnowymiarowych, precyzyjnych pedałach gazu, hamulca oraz przepustnicy. Kierownica może obracać się maksymalnie o 900 stopni. Ponadto umieszczono na niej klakson, dzięki któremu gracze sygnałem dźwiękowym pożegnają wyprzedzanych rywali.

Komentarz

Ale masz zapłon... kierownica jest już od dawna na rynku Nawet ją w Mega Avansie widziałem
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Myślałem że to nowy news

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
            Myślałem że to nowy news
            Trzeba było spojrzec na date
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

powiem wam ze mam ta kierownice i ten klakson nie dziala :/

ale bardzo fajnie sie prowadzi tylko caly czas sie ucze to moja pierwsza kierownica do ps wogule
              Reklama Poligrafia Drukarnia http://www.reproskan.pl

Komentarz

Ja sobie dzisiaj po szkole do kolegi poszedłem na GT5P właśnie, ale muszę przyznać, że graficznie gra mnie rozczarowała...może to wina kineskopowego TV, bo w sklepie grało się duużo fajniej - A może po prostu wina tego, że w sklepie GT było takie niezwykłe, nowe i zjawiskowe.

Jeździłem trochę GTR'em, trochę M3 i trochę DC5 - I wiecie co? Gdybym miał PS3, wcale nie kupiłbym Prologue.

Pozdrawiam

Komentarz

Mi sie grafika podoba Ładne wnętrza, dobrze wykończone samochody. Może miałeś zbyt wielkie wymaganie względem Prologa. A samo GT5P powinno się traktować przecież jako pewien etap przed wersją finalną, która wyjdzie nie wiadomo kiedy...

Komentarz

Oczywiście, grafika wygląda bardzo dobrze. Widać, że to już jest PS3 - Konsola nowej generacji, ale nie wiedzieć czemu...spodziewałem się po niej więcej.

Samochody poruszają się jakoś tak....dokładnie tak samo jak w GT4.

Chwilę przed włączeniem GT5P graliśmy chwilkę w GTA IV, i być może stąd GT wydało mi się takie "słabe"...

Zobaczymy jaka będzie wersja ostateczna. Mam tylko nadzieję, że ktoś w tej firmie się do tego przyłoży...

Pozdrawiam

Komentarz

Kineskopowy TV? To sporo wyjaśnia Jak pierwszy raz odpaliłem GT5P na nowej 40 calowej Bravii Full HD to odpadłem... grafika mnie zmiażdżyła.

Ogólnie sama gra jest imho teraz tak dobra jak GT4... i mówie tu o prologu
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
                        A samo GT5P powinno się traktować przecież jako pewien etap przed wersją finalną, która wyjdzie nie wiadomo kiedy...
                        Według szefa południowo-europejskiego oddziału Sony, Jamesa Armstronga, GT5 ma szansę pojawić się w Europie na Święta Bożego Narodzenia roku 2009. Ta data może być bardzo prawdopodobna, zwłaszcza, że przypuszczenie, jakoby GT5 miało się pojawić dopiero w 2010, zostało niedawno wyśmiane. Oznaczałoby to, że w Japonii i USA gra pojawiłaby się późnym latem 2009. Jak dla mnie - świetny prezent pod choinkę, jeśli wszystko będzie tak, jak to jest przypuszczane.

Źródło: motogames.pl

Faktycznie, świetny prezent pod choinkę. Za rok playstation 3 stanieje, a do tego będzie GT5 (prawdopodobnie).

Komentarz

Lukas: Ja akurat grałem na 42' Samsungu(Full HD ofc). Tak jak już mówiłem grafika jak dla mnie była bardzo dobra, a tak jak napisał Witek, możliwe że na kineskopie wygląda gorzej :wink:

Komentarz

Kineskopowy ma rozdzielczość 640x480 więc niema co porównywać do plazmy lub LCD. Stąd ta różnica.

Komentarz

Witam, to pierwszy mój post tutaj więc nie bijcie :wink:

Od dłuższego czasu upalam GT5P, najpierw na padzie a od jakiegoś miesiąca na Logitch’u G25, przygode z GT zaczynałem od GT4 ale nie o niej chciałem napisac. Z GT5 w wersji Prologue jak narazie wrażenia mam bardzo pozytywne. Jedynie tryb on-line trochę mało dopracowany, straszne zamieszanie w wyścigach, duża wina w tym słabego transferu, często samochody przeciwników „przeskakują” powodując nieprzyjemne sytuacje. Duży plus za ranking graczy, fajnie jest porównać siebie z zawodnikami z całego świata a dzięki powtórkom z przejazdów TOP 10 można dużo się nauczyć (np. jak pokonywać dany zakręt). Stopień sprawności na torze „komputerowych” przeciwników jest cały czas na poziomie emerytowanych kierowców taksówek, ale można było się tego spodziewać. Brak zniszczeń też pewnie nikogo nie zaskoczył. Ale z racji tego że jestem samochodowym „zboczeńcem” i zamiast ścigania się z zawodnikami wole wybrać tor, samochód i katować go w kółko, GT bardzo mi odpowiada. Podsumowując, polecam tą grę każdemu kto chce trochę poważniej podejść do tematu samochodówek na PS3.

Mam jednak parę zastrzeżeń/problemów do G25, po pierwsze manetka zmiany biegów jest bardzo delikatna, trzeba dobrze wyczuć w którym miejscu „załapuje” dany bieg. Najwięcej problemów sprawia mi zmiana z 2 na 3. Są może jakieś patenty na poprawienie tego?

Druga sprawa to kąt obrotu kierownicy, 900* bardzo fajnie sprawdza się w normalnych samochodach ale przy jeździe bolidem F1 można sobie ręce powykręcać. Jest sposób żeby jakoś w ustawieniach zmniejszyć kąt obrotu kierownicy?

Komentarz

Zamieszczone przez OgorBTW

Mam jednak parę zastrzeżeń/problemów do G25, po pierwsze manetka zmiany biegów jest bardzo delikatna, trzeba dobrze wyczuć w którym miejscu „załapuje” dany bieg. Najwięcej problemów sprawia mi zmiana z 2 na 3. Są może jakieś patenty na poprawienie tego?

Druga sprawa to kąt obrotu kierownicy, 900* bardzo fajnie sprawdza się w normalnych samochodach ale przy jeździe bolidem F1 można sobie ręce powykręcać. Jest sposób żeby jakoś w ustawieniach zmniejszyć kąt obrotu kierownicy?
                                Jeżeli chodzi o pierwszą sprawę to jest na to sposób, ale wymaga on ingerencji w cały mechanizm zmiany biegu co niestety wiąże się z utratą gwarancji.Są nawet tutoriale co i jak zrobić, wszystko opisane i pokazane na zdjęciach.Niestety nie pamiętam gdzie to widziałem, musiałbym trochę pogooglować .Jak coś to dam Ci znać na PW.

Druga sprawa to niestety jak dla mnie porażka Bo jak można było ominąć w ustawieniach jedną z najlepszych kierownic na rynku, Polyphony dało ciała.Inne są ,a G25 nie ma.Nie da się ustawić kąta obrotu kierownicy, chyba że ja coś ominąłem :wink: .Może z kolejnym updatem to naprawią.Jak na razie musimy się cieszyć tym co mamy teraz, nie jest tak zle .Pozdrawiam
                                Tylko dwie rzeczy są nieskończone:
                                Wszechświat oraz ludzka głupota -
                                choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Komentarz

Pracuję...
                                X