Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 5 Prologue

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Today, we sat in on a presentation hosted by Gran Turismo series creator Kazunori Yamauchi as he demonstrated some of the new features that will be present in Gran Turismo 5 Prologue. The game is due for release on the PlayStation Network as a free download later this year
    jak widać informacja nie pochodzi prosto od Kazunori Yamauchi tylko od pismaka

drugi fakt:

http://www.gaming-age.com/news/2007/8/28-48

GT5: Prologue ma być do ściągniecia w ps-store i na dysku Blu-ray Nie od dzis wiadomo ile kosztuje sam dysk blu-ray.

Prawda jest taka ze Prologue przynosił i bedzie przynosić zyski a to najbardziej liczy sie dla producenta nie robi tego ku pociesze serc.

Komentarz

Czyli do ściągnięcia będzie za free, a na BR będzie trzeba(rzecz jasna) zapłacić.To jeśli nie dodadzą żadnych porządnych bonusów do wersji blu-ray, to nikt tego nie kupi, tylko wszyscy se ściągną hehe.No może Ci, co nie mają podłączone plejaka do internetu.

Komentarz

Obejrzałem najnowsze filmiki z GC 2007 i GT5 Prologue wygląda po prostu bosko. 16 aut na torze, świetny widok ze środka, samochody odwzorowane z najdrobniejszymi szczegółami, kolorystyka pit stopu i całej ekipy mechaników zmienia się zgodnie z marką wybranego samochodu. Skoro Prologue będzie tak wyglądać to nie martwie się o przyszłość serii - Polyphony rządzi.

Komentarz

autka owszem wyglądają bosko, otoczenie to juz bieda. Brakuje AA a mogło by to lepiej z nim wyglądać, w dodatku nie słychac aby poczyniono cokolwiek z dzwiekiem aut nadal jest jak za czasów psx-a strasznie mało szczegółowy, jak już na innym forum wspomniano mogli by wziąść za przykład NFS-y. Jak przyjzysz sie widokom w lusterkach to zobaczysz kwadraty A już totalna głupota jak robiono filmiki w których definitywnie widać AI kiedy to wszytskie autka jadą po sznureczku.

W GT5 bedą do wyboru 2 rodzaje modeli jazdy jeden zwykły a drugi pro. Z tym ze model zwykły podobno taki jak z GT4 a pro już inna bajka.

Komentarz

Nad lusterkami mają jeszcze popracować :wink:

Komentarz

Choć szczerze powiedziawszy gram już w GT od paru lat, a wciąż nic nie umiem to gdybym miał wybierać w nowym GT między pro a zwykłym to wolałbym trudniejszy. Więcej bym się nauczył.

Moderator Serwer

Komentarz

Re: Gran Turismo 5 Prologue

Witam wszystkich, jestem tu nowy

Jako, że zaopatrzyłem się ostatnio w GT5rologue mogę coś o nim skrobnąć

Pierwsze co się rzuca w oczy to możliwość wyboru fizyki (normal i professional). Na professionalu auto prowadzi się dużo realistyczniej, po wyjechaniu poza trasę bardziej zwalnia itp. W porównianiu do GT4 cieszy widoczna poprawa przyczepności opon N2. Jak wiadomo N2ójki mają odzwierciedlać opony, którymi jeździ się po normalnych drogach - w GT4 moim zdaniem opony te miały jednak zbyt małą przyczepność co powodowało, iż prawie każdym autem można było zrobić drift. W rzeczywistości przecież nawet zwykłe opony (oczywiście na suchym asfalcie) tzrymają całkiem dobrze. W gt5 dużo barzdiej czuć ciężkość auta co bardzo poprawia wrażenia z jazdy. Dźwięk hamowania został w końcu zmieniony na lepszy, a i same hamulce łatwiej jest teraz zablokować, na co tzreba szczególnie uważać, żeby nie znależć się poza torem

Ogólnie widać spory progres względem poprzedniej częsci i należy mieć tylko nadzieję, że uda się Polyphony zaimplementować zniszczenia w pełnym GT5.

Testowałem tylko na kierownicy, także moje odczucia z jazdy mogą się różnić od grających na sixaxisie.

Pozdrawiam!

Komentarz

Witaj, super że napisałeś swoją opinię o Prologue. Zawsze wolałem relację gracza od prasowych zapowiedzi i press booków. Liczę że coś jeszcze napiszesz ciekawego, ja niestety muszę czekać do końca kwietnia na swoje PS3 Widziałem na Allegro że można sobie kupić japońską wersję i bez problemu grać, troszkę zazdroszczę :wink:

Komentarz

nightrunner - dzięki za mini-reckę. Ja w zasadzie czekam na pełne GT5. Kierownica już czeka, a w Prolog chyba nie będę się pakował, bo mimo, iż jestem ogromnym fanem serii GT to jednak te demo dema (tak jak w przypadku GT4 Prologue) jest zbyt biedne jak dla mnie.
                    Pozdrawiam..

Komentarz

Zamieszczone przez fikson
                      Witaj, super że napisałeś swoją opinię o Prologue. Zawsze wolałem relację gracza od prasowych zapowiedzi i press booków. Liczę że coś jeszcze napiszesz ciekawego, ja niestety muszę czekać do końca kwietnia na swoje PS3 Widziałem na Allegro że można sobie kupić japońską wersję i bez problemu grać, troszkę zazdroszczę :wink:
                      Odradzam kupno japońskiej wersji, a to ze wzgledu na to że ma blokadę w niektórych grach uniemożliwiającą pokazanie drastycznych scen...i to nie zależnie od softu, za to odpowiedzialna jest konsola...japońskie wersje PS3 mają takie ograniczenia...

Komentarz

Jesli ktos jest ciekaw jak wyglada GT: Prologue

Komentarz

Ja ciÄ™ przepraszam

Komentarz

Już nie od niedawna wiadomo, że grafika w GT5 będzie bliska perfekcji
                            Ja mam takie pytanie do tych, którzy mają PS3 i prologa - Czy w każdym aucie jest widok zza kierownicy? Jeśli widziałem jakieś auta z tym widokiem to zazwyczaj się powtarzały, a mnie ciekawi czy np. takie zwykłe Volvo ma tak samo ładnie zrobine wnętrze co F430?

Moderator Serwer

Komentarz

w prologu każde auto ma tak doprawcowane wnetrze - w pelnym gt 5 peweni tez tak bedzie.

dla spragnionych inne fotki bezposrednio z GT Prologue :

http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=4787.1650

Komentarz

Nie no po prostu to jest to co zawsze chciałem w GT piękna grafika widok z wnętrza multum samochodów i tras

Komentarz

PracujÄ™...
                                X