Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia] Impact

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Zdjęcia] Impact

Witam was wszystkich może na wstępie zacznę od wszystkiego po kolei. Na forum zarejestrowałem się dzisiaj ale odwiedzałem je od trzech dni jako gość. Foty w Gran Turismo robię od niedawna jakieś 2/3 tygodnie. A no i zapomniałbym na imię mi Kamil. Na początek zarzucę jeszcze takie ogólne porady. Ja robię właśnie na takich ustawieniach jakie tam podałem zdjęcia.

Zamieszczone przez Impact
    Kliknij Trójkąt. Wybieraj przy każdym zdjęciu panoramę drugą lub trzecią. Jeśli chcesz sprawić aby auto nie było rozmazane wyceluj na niego kwadratem (tym pośrodku zdjęcia) i naciśnij kwadrat na padzie. Jeśli natomiast chcesz robić zdjęcia dwóch samochodów to polecam ustawienia panorama 3 oraz L1 + Kwadrat na jeden z samochodów i to powinno sprawić, że oba nie będą rozmazane. Natomiast też polecam, czas naświetlania czyli to pierwsze 1/60 a F 16.0...
    No to jedziemy. Na sam początek przygotowałem dla was Hondę NSX oraz Audi RS6 Avant i oczywiście dobrze wam znany Nurburning (Honda) oraz Circuito de Madrit (Audi)... Jest to raczej starsza sesja, na sam początek zaplanowałem, że powrzucam je tak po kolei jak je robiłem, dlatego też przedstawiam wam już trzecią poważniejszą sesję, którą wykonałem (pierwszych nie pokaże bo były zbyt amatorskie). To tyle z mojej strony.

Jutro pojawi się kolejna nowsza sesja wykonana jakieś dwie sesje po powyższej.

Re: [Zdjęcia] Impact

No siemka w PM :wink:
    Hmm... No jak to na początku... Człowiek smakuje, poznaje, podpatruje i uczy się. Ogólnie źle nie jest, kadry może nie zachwycają, ale autka to fajne pokazałeś :wink: Nie wiem tylko czemu tyle tych ząbków na krawędziach i nie ważne czy zdjęcie jest pomniejszone czy powiększone...
    Anyway, czekam na Twój rozwój i myślę, że będę tu częściej zaglądał :wink: Pozdro.

Komentarz

Witaj Kamilu Widać dobre podejście do tematu! Na niektórych zdjęciach kontrast przekombinowany, ale jest spoko. Mam wrażenie, że robiłeś foty z ustawieniem 1/250 przez co na niektórych koła prawie wcale się nie kręcą. Ja prawie zawsze robię na 1/60 A w ostatnim zdjęciu mogłeś nie ucinać auta, wyszłoby korzystniej. Czekam na następne i do zobaczenia na torze.
      Zapraszam tutaj.

Komentarz

Więcej pracy i eksperymentów

Komentarz

Witamy! Jak na pierwszą sesję naprawdę nieźle, jednak, jak zauważył PloTek_1 na krawędziach są ząbki. Myślę, że to przez zbytnie wyostrzanie zdjęć przy obróbce. Pstrykaj dalej, jestem ciekaw Twoich następnych prac.
          "If you can dream it, you can do it" - Enzo Ferrari

Komentarz

Za dużo kontrastu i za dużo ostrzenia - mniej obróbki, więcej pomysłów na zdjęcia. Trzymam kciuki za następne sesje.
            1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
            http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Ok. Już poprawiłem wszystko. Zdecydowanie zredukowałem różnicę między kontrastem i jasnością, teraz również też zmniejszyłem o wiele wyostrzanie. U mnie żadnych ząbków nie widać, więc nie wiem jak jest u nas. W następnych zdjęciach kwestią będzie tylko zmniejszenie czasu naświetlania z 1/250 do 1/60. Jutro natomiast wrzucę jakąś aktualniejszą sesję bo te, które na razie widzicie są stare. Także na jutro zapowiadam aktualną sesję z limonkowym Mercedesem... No i oczywiście dziękuje za komentarze i za wszelkie rady. Wpadajcie tu często, ja też do was będę wpadał gdy będziecie mieli jakąś świeżą sesję

A teraz coś starszego:

Komentarz

VW jak premium wyglada
                Zapraszam tutaj.

Komentarz

Zamieszczone przez snoop
                  VW jak premium wyglada
                  Uznam to za komplement, faktycznie tak wygląda ale jedynie na 24 wygląda jak standard. Dzięki za komentarz i czekam na resztę ocen mojej skromnej galerii a jutro tak jak zapowiedziałem, limonkowy Mercedes.

Komentarz

Szalone kadry, ale podobają mi się te zbliżenia (Jaguar i Mitsu). W12 jedynie fotki 28 i 29 wpadają w oko.
                    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
                    http://www.autogaleria.pl

Komentarz

DJ Brabus jeśli podobały ci się takie szalone kadry to poczekaj na Ferrari Dream Team, na pewno będzie tego znacznie więcej.

Wczoraj miałem wrzucić tą galerię ale niestety nie znalazłem ani odrobiny czasu na wrzutkę a potem forum przestało działać.

Plany na ten tydzień:
                      Dzisiaj - Wczorajsze odgrzewane kotlety
                      Jutro - Ferrari Dream Team
                      Czwartek - GTR-35 + Bonus + Niespodzianka
                      Piątek - Prawdopodobnie Green Brothers

A teraz już bez zbędnych ceregieli czas na wczorajsze odgrzewane kotlety. Foty jbc. prezentują się tak Infiniti jest najstarsze, HKS nowszy bo był zrobiony tydzień później po Infi natomiast Mercedes jest z wczoraj. Także zapraszam was na oglądanie galerii Limon Power. Wszystkie zdjęcia z Ferrari to jutrzejsza zapowiedź Ferrari Dream Team.

Komentarz

foto nr 40 bardzo mi się podoba. Ciekawie złapałeś samochód podczas driftu

Komentarz

Siemka ;]
                          Najbardziej podobają mi się fotki nr48 i 49

Czekam na więcej

(o O O )===(|||||) (|||||)===( O O o) BMW

GT5 Gamercards

Komentarz

Całkiem eleganckie foteczki
                            Zapraszam tutaj.

Komentarz

Całkiem nieźle, fajnie złapany Genki na 40. i Mercedes

Komentarz

Pracuję...
                              X