Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

co nie podoba ci sie w next-genach a co ci sie podoba

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

PS3 Home jest w konsoli nie trzeba sciagac tylko wystarczy sie zarejestrowac ale nie podawac kraju Polski bo u nas funkcja PS Store nie jest jescze dostepna - plakac sie chce.

Komentarz

Zamieszczone przez Patricksupra
      PS3 Home jest w konsoli nie trzeba sciagac tylko wystarczy sie zarejestrowac ale nie podawac kraju Polski bo u nas funkcja PS Store nie jest jescze dostepna - plakac sie chce.
      Patricksupra: Trudno... ale chyba wkrótce będzie. Fajnie będzie tak podjechać do kogoś takim przykładowo Mercedeskiem jakimś na zabawe

Exeqtor: Nic nie zrobiła. Jestem po prostu anty-fanem tej konsoli. Wrogość graczy Xboxa spotęgowała moją nienawiść. I te słowa... bezpodstawne udowadnianie, że Xbox jest niby lepszy ale jakoś nie widać tych argumentów, które by za tym przemawiały. Gdy się przyciśnie takiego i mu się będzie odpowiadać na każde pytanie co ma PS3, a co ma Xbox to w końcu się zatnie i nie będzie wiedział czego się przyczepić. W końcu jako jedyna konsola Next-genowa PS3 ma blu-ray. Xbox takowego napędu nie ma. I śmieszą mnie komentarze, że większości na tym B-R nie zależy bo ciekawe co jak za 2-3 lata to będzie powszechny napęd. A my wtedy wytkniemy tym Xboxowcom, że to Sony nad tym pomyślało wcześniej, a oni niestety. Napęd oddzielnie. Chociaż sądząc po komentarzach wielu ludzi wypowiadających się w temacie Xbox 360 vs PS3 po stronie Xboxa to dzieci. Niby tak, czyj rodzic wyda przeszło 2 tysiące na konsole bo dziecko ma "widzimisie". Lepiej kupić mu tańszego Xboxa. PS3 ma swoją cenę ale jest to uzasadnione zaawansowaną techniką. Ktoś nie ma na PS3, to trudno jeśli komuś zależy to zawsze będzie ambitnie dążył do kupna swojej wymarzonej konsoli. Ktoś chce Xboxa niech kupi, ale niech nie pisze pierdół, że PS3 to złom, a Xbox jest cool, extra itd. Pewnie po stronie PS3 też są tacy ludzie i też mówią, że Sony lepsze bo on ma itd. z tym, że w tym wypadku biorąc pod uwagę możliwości techniczne to Xbox zostaje jednak w tyle. No, to koniec wypowiedzi, bo troche przydługawa, a zresztą nie znam się, zbytnio ale pisze to co wiem.

Kamil12: Dobra, Twój wybór tylko później nam nie mów, że też byś chciał PS3 czy chociaż PS2, bo sam dokonałeś tego wyboru.

Moderator Serwer :wink:

Komentarz

To prawda fani X360 to przewaznie dzieci chociaz sam mam dopiero 14 lat to i tak uzbieralem na PS3. Tato mi z 200zl dodal tylko. I mozna powiedziec ze X360 to jest zlom. PS3 mozesz katowac i nic a konsole Microsoftu nie bo sie przegrzewa. Widzial ktos keidys 8 rdzeniowy procesor?? W PS3 jest takowy Moj kolega Wielki Fan X360, zmienil zdanie co do tej konsoli i przymierza sie do PS3 A wczesniej mowil ze to zlom itd. Mowi sie ze Microsoft wypusci nowy model Xboxa poniewaz ten nie wytrzyma konkurencji PS3 ale teraz nasowa sie pytanie: Kto kupi nowego Xboxa jezeli wydal nie ma co mowic duzo pieniedzy na 360?? Ja bym napewno nie kupil nastepnego

Komentarz

-przecież obie konsole stoją na podobnym poziomie mocy graficznej.
          -8 rdzeni w ps3, ale 2 są nieużywane w dodatku wczesniej IBM chciał dać normę w której w ps3 moze nie działać jeden procesor. W ps3 do użytku jest 6 rdzeni, co nie świdczy że ps3 moze wygenerować lepszą grafikę bo od tego jest gpu owszem procesor też sie liczy przy grafice ale nie takie proporcje miedzy gpu a cpu. W dodatku mała pamięć ram w ps3, przez co nie można zrobić dobrej jakości textur bo sie nie mieszczą w pamieci wtedy musi byc kompromis miedzy loadingami, a to widać chyćby w Resistance
          -Cene ps3 podniusł blu-ray ? szacowali ze sam napęd ma wartość około 300 bax, ale jak widać na robson.pl mozna go kupić za 250 zł ;] oczywiście sklep to nie porducent bo cena bespośrednio od producenta była by sporo mniejsza, powiem tylko ze lasery do dużej ps2 stoją w granicy 200 zł.
          Ja nie jestem fanbojem z zadnej z konsol poprostu lubie dyskutować. (zreszto mam gc,ps2,xboxa) i moge się luźno o nich wypowiadać.

Komentarz

Xbox przegrał tą walkę z PS3 i Wii. Choć tak jak mówiłem tych 2 gatunków się porównywać nie powinno według mnie (PS3 i Xbox a druga kategoria to Wii). Nawet jeśli będzie nowy Xbox. Pytanie pierwsze - Ile będzie kosztował? Pewnie dużo. Kupią nieliczni. Drugie pytanie - Jeśli takowy powstanie to czy przegoni PS3? Wątpie, pewnie zrobią konsolę albo troche słabszą albo na tym samym poziomie co Playstation. Zresztą nawet jeśli troche by była lepsza, to bezsensowne było kupować najpierw 360, a później patrzeć na nowiutką konsolę, która to ma niby przegonić w tym "wyścigu" konkurencyjne next-geny. Twórcy Xboxa powinni już w 360 dokonać zmian. PS3 jest droga i wysokozaawansowana technicznie więc dlaczego Xbox odbiega od niej? Xbox jest taką sobie konsolą i gdyby był zdecydowanie bardziej "wyposażony" co za tym idzie droższy to odniósłby pewnie większy sukces. (patrz chociażby na PS3, której cena wcale niska nie jest, a mimo tego, że została wprowadzona do sprzedaży później niż Xbox to przegoniła go).

Moderator Serwer

Komentarz

No moze jeszcze nie przegral ale do konca nastepnego roku przegra. To widac juz po screenach, filmach z gier ktore jeszcze maja wyjsc w tym roku Gry z prawdziwie fotorealistyczna grafika zaczna wychodzic dopiero wtedy gdy ich producenci naucza sie dobrze programowac tego potwora(PS3 ) .

Komentarz

A widzieliście Atari 2600?
                To dopiero nextgen.
                narancs alternativa

Komentarz

Ja widzialem hehe. Nie gralem na tym ale z checia bym sprobowal

Komentarz

haha tu nie chodzi o grafike no moze dla niektórych z was tylko to sie liczy, ale jest też coś takiego jak grywalność. Jeśli twoja teza grafika=lepsza konsola to ps2 powinno przegrać wojnę current genów bo było najsłabsze (no niewliczając Dreamcast-a który wyszedł najwcześniej)

Co to za bajki z nowym xem ?

Komentarz

Każda gra ma różną grywalność w zależności jakie kto lubi i jaki ma osoba charakter. Grafika się bardzo liczy jak dla mnie przynajmniej, ale nie kosztem zgorszenia gry(nie wyobrażam sobie np. grafiki z GT5 przy sterowaniu z NFSa). Zresztą PS3 nie psuje się tak często jak Xbox. To też ma znaczenie. A grafika tak się składa, zależy od twórców gry więc nie to, że lepsza grafika oznacza lepszą konsolę.

Moderator Serwer

Komentarz

Grafika nie znaczy grywalnośc. Przykład?
                        Gran Turismo 1, Gran Turismo 2. NFS porsche też nie miało jakieś specjalnej grafy, mimo to są to bardzo grywalne gry. Inne tytuły z takiego PSXa są grane do dzisiaj, mimo że grafika jest słabiutka.
                        Mimo to kiedyś twierdziłem, że grafa nie ma ZADNEGO wpływu na grywalnośc (na starym kompie większośc gier na min.), ale jak na nowym zobaczyłem MW albo U2 to sobie pomyślałem "jezu jak ja grałem"...
                        Mimo to twierdzę, że grafika jakiś tam wpływ na miód ma, ale niedużo.
                        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Kiedys gry nie mogly oferowac nic przocz grywalnosci.. Jasne ze dobra oprawa nie bedzie wrogiem dobrej gry ale dzis czesto gra ma do zaoferowania tylko dobra oprawe.. z grywalnoscia bywa gorzej.

Ale tak jak wyzej napisano. Zalezy kto co lubi.. Jednym wystaczy graficzny wodotrysk a innym nie przeszkodzi jego brak.
                          maruda
                          A-spec 17,839 km

Komentarz

i tak np ja dziś dobrze sie bawiłem ciskając w Arcanoid z nesa gra z 87 :> rok później to ja sie urodziłem . Rusza się taką pałką zbijając klocki.
                            Hehe no i Dr. Mario przypomniał mi sie dzisiaj i troche pociurałem xD A jedną z fajniejszych gier jest dla mnie Island.

Komentarz

Dr. Mario to chyba coś jak tetris, tyle że tabletkami, or sth?
                              No, a ja mam pierwszego Super Mario Land na pierwszą wersję GameBoya (obydwa chyba 1989 ), to dopiero mniut Następne były również wybitne. Nie to co dzisiaj, kurde
                              narancs alternativa

Komentarz

Super Mario Bros wymiata! Dzisiaj odpaliłem emulator nNester i se pograłem :wink: Frajda nieziemska
                                A w Dr. Mario to moja mama lubiała ciąc i to ostro 20lvl to dla niej bułka z masłem
                                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                                GranTurismo 5 99%
                                GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                                X