Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

DLC do GT5 - spekulacje, nowinki i inne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: DLC do GT5 - spekulacje, nowinki i inne

Zamieszczone przez charger
    Tu mała zapowiedź tego co może dostaniemy w DLC. Dalszy komentarz zbyteczny

http://www.gtplanet.net/forum/showthrea ... &page=3819
    Co tam jest? bo u mnie wciąż uparcie wyświetla się "Sorry, the GTP Forums are currently unavailable."

PS. Po tym co zobaczyłem na sobotniej Vervie w W-wie daję 90% na to że w kolejnym DLC pojawi się Nissan Juke R. Samochód ten stał na stoisku Nissan GT Academy obok 370Z w barwach GTA i kokpitu z Gran Turismo 5. A potem przejazdy tym wehikułem prezentował nie kto inny jak Lucas Ordonez

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
      A potem przejazdy tym wehikułem prezentował nie kto inny jak Lucas Ordonez
      Ach, to ten co wywodzi siÄ™ sprzed ekranu komputera a nie z kartingu.

Dobił mnie tym tekstem.

Mi też link nie działa.
      Pewnie będzie to Subaru BRZ (bo przecież zmiana logo i lakieru to nie problem), ze dwa lub trzy Nissany: GT-R, GT-R i może GT-R, kolejny Mini?, może S2000 (EU/US Version), Mazda Miata/MX-5/Eunos no i jakiś Opel w dizlu/gazie/benzynie.

A tak na serio to ucieszyłbym się z Concept caru NSX, albo przerobieniu na premium: Supry, starszych wersji Imprezy, Evo, Civiców. Cokolwiek byle nie kolejny GT-R lub Mini. No i byłoby super, gdyby dali jakieś tory z poprzednich części, np. Seattle, Midfield, ewentualnie jakieś "nowe" Silverstone (w końcu GT Academy tam było) albo kilka innych z F1 czy co
      Zapraszam tutaj.

Komentarz

Link ze strony głównej: http://www.gtplanet.net/subaru-br-z-rev ... udio-tour/

Co do aut to nie liczę na coś specjalnego, bo po co się potem zawieść. Zdecydowanie większe nadzieję pokładam w dodatkach do Forzy (tam trafiają wręcz niesamowite auta, ikony motoryzacji, jak i nowe modele). PD żyje chyba we własnym świecie(choć nawet modeli Nissana - premium - więcej ma Forza i ciekawiej dobranych). Może wrócą jakieś stare trasy byłoby fajnie.

Komentarz

Zauważ ile samochodów ma GT5 a ile Forza po wszystkich DLC. Dostrzegasz różnicę? To teraz pomyśl, jakby PD zdecydowało się na taki manewr jak Turn 10 i do gry wrzuciło powiedzmy 700 samochodów, a resztę wydawało regularnie w płatnych DLC po premierze gry. A tak te 1036 aut masz od razu z grą (nie pamiętam dokładnie, ale chyba tyle było premierowo w GT5). Oczywiście fury w dlc-kach do FM4 są zajedwabiste, ale w GT5 wiele takowych miałeś od razu bez dopłacania. Poza tym Forza nie zaoferowała jeszcze żadnego DLC z torem.
          Wiesz, to dwie różne techniki oferowania produktu i traktowania klienta. Ja jednak wolę te od Polyphony. Uważam je za bardziej uczciwe i przejrzyste...

Komentarz

Zauważ ile samochodów ma GT5 a ile Forza po wszystkich DLC. Dostrzegasz różnicę? To teraz pomyśl, jakby PD zdecydowało się na taki manewr jak Turn 10 i do gry wrzuciło powiedzmy 700 samochodów, a resztę wydawało regularnie w płatnych DLC po premierze gry. A tak te 1036 aut masz od razu z grą (nie pamiętam dokładnie, ale chyba tyle było premierowo w GT5). Oczywiście fury w dlc-kach do FM4 są zajedwabiste, ale w GT5 wiele takowych miałeś od razu bez dopłacania. Poza tym Forza nie zaoferowała jeszcze żadnego DLC z torem.
            Wiesz, to dwie różne techniki oferowania produktu i traktowania klienta. Ja jednak wolę te od Polyphony. Uważam je za bardziej uczciwe i przejrzyste...

Nie podoba mi się polityka wycinania zawartości z gry na poczet przyszłych DLC (tak robi Turn10 - żadnych DLC u nich nie kupię lecz poczekam na wydanie GOTY ze wszystkimi DLC), za to pochwalam PD, że do DLC załączają materiał, który nie był gotowy na premierę i który powstał dużo później).

1000 aut w GT5 to tylko i wyłącznie chwyt marketingowy - z nich wartych uwagi może ok. 300 z czego tylko 200 premium. Więc 600 aut z Forzy bez żadnego DLC biję je na głowę pod względem różnorodności. Jako, że gram na kierownicy z widokiem kokpitu to praktycznie 99% standardów omijam.

Co do tras Forza ma fajne tory ale bardziej podoba mi siÄ™ zestawienie z GT5.

A jeśli chodzi o DLC do GT5 to wolałbym aby PD dodało jakieś naprawdę symboliczne auta jak np. F50 i wiele innych lub podciągnęła do premium Veyrona, Countach, Supra, GTO i z kilkanaście innych, a nie dodawała zbędne auta typu BRZ, FR-S, MINI czy GT-R (niech już podciągną do premium choćby stare Nissany/Datsuny).

Dlatego bardziej śledzę zapowiadane auta do Forzy niż do GT5, gdyż po prostu one reprezentują jakość w stosunku do ceny (ikony motoryzacji).

Komentarz

Ile jest aut premium w GT5, razem z tymi z dlc? 230? Nie więcej napewno. Ile aut miała FM4 na starcie? Ponad 500, z czego 3/4 to auta typowo wyscigowe a nie Daihatsu Midget i inne cyrki.

Komentarz

Daihatsu i inne cyrki mogą zostać pod warunkiem że gra oferuje 1200 naprawdę różnych aut (w tym z 200 więcej premiumów). Jeśli PD tak współpracuje z Nissanem to dlaczego nie ma premium R390 GT1. Sam dobór aut jesli chodzi o poszczególne marki jest czasem śmieszny (np. u Pontiaca dlaczego nie ma Firebirda/ Trans Am?) W DLC powinni uzupełniać takie braki a nie tracić nawet troszkę czasu na takie pierdoły (w kontekście owych braków) jak BRZ, Scion FR-S lub kolejny wyczynowy GT-R z inną naklejką (nie wspominając już o nissanach z GT Academy). W Forzie na każdy dzień mam inne auto (pomijam już dodatkowe w DLC), a w GT5? Nowe/stare Nissany?

Więc lepiej niech PD określi, że to już koniec DLC z autami do GT5 (nowe zatrzymujemy dla GT6) i czy GT6 będzie wydane na PS3 czy na PS4 (nieważne kiedy).

Komentarz

ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że nadal nie ma passata b5.
                  narancs alternativa

Komentarz

Ma być.

Komentarz

Zamieszczone przez szymoniec
                      ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że nadal nie ma passata b5.
                      Napisałem, Opel a chodziło mi oczywiście o Passata Głupi ja
                      Zapraszam tutaj.

Komentarz

Ja chcę, żeby do salonów premium zostały wprowadzone takie nowe marki:
                        1. Abarth
                        2. AC
                        3. Ariel
                        4. Artega.
                        5. Bentley
                        6. Bugatti
                        7. Cadillac
                        8. Callaway
                        9. Chrysler
                        10. Caterham
                        11. Ginetta
                        12. Gumpert
                        13. Hyundai
                        14. Koenigsegg
                        15. Marussia
                        16. Morgan
                        17. Mosler
                        18. Noble
                        19. Opel
                        20. Oullim (wcześniej Proto motors)
                        21. Porsche
                        22. Saleen
                        23. Skoda
                        24. Spyker
                        25. SSC
                        26. Ultima
                        27. Veritas
                        28. Wiesmann

A przy okazji wpakować więcej aut do istniejących marek.
                        Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

26 września wychodzi nowe DLC do GT5 - czyli trzy nowe auta, każde płatne osobno w cenie 0.99$ (nie ma jeszcze polskich cen).

Subaru BRZ-S '12
                          Honda Weider HSV-010 Super GT '11
                          Nissan GT-R N24 Academy Edition '12

źródło: GTPlanet, Playstation Blog.

Komentarz

2 z trzech aut są warte zainteresowania. Subaru i Honda, chociaż myślałem że będzie więcej aut i będą ciekawsze.
                            Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

3 złote za 1 samochód to nie jest jakaś wielka cena. Moim zdaniem PD powinno właśnie w taki sposób sprzedawać pojazdy. W pakietach nie zawsze trafiały się pojazdy które nas interesowały i część samochodów nie cieszyła się wielkim entuzjazmem fanów. To, że możemy teraz kupić każdy z osobna i tylko te które nam się podobają to dobry krok moim zdaniem. Prawdopodobnie wezmę wszystkie ze względu na cenę.
                              Szkoda, że nadal nie ma NSXa prezentowanego wcześniej na filmiku.

WklejÄ™ obrazeczki:

I may be slow but I'm still ahead of you.
                              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Powiem tak: mam nadzieję, że to nie jest ostatnie DLC z autami do GT5 i że nie będziemy musieli na kolejne czekać pół roku.

Co do ceny/zawartości to te 3 zł za auto to drogo, ponieważ dwa z trzech aut kompletnie nic nowego nie wnoszą, jedynie Honda jest warta swojej ceny. Plus że można nabyć każdy z osobna.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X