Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zawody sezonowe - wyścigi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zawody sezonowe - wyścigi

Zakładam temat o nowych wyścigach, wprowadzonych w patchu.
    Moje wrażenia są bardzo pozytywne: wreszcie zawody, które dają satysfakcję, że przeciwników pokonaliśmy techniką, a nie mocą czy przyczepnością. W trybie A-spec można pozwolić sobie nawet na duże błędy, a w sezonowych jak obróci samochód na zakręcie, to nie ma co marzyć o pierwszym miejscu. Ponadto zawody zachęciły mnie do testowania wozów, którymi nigdy bym się nie zainteresował.
    Minusem są moim zdaniem źle dobrane ograniczenia mocy. Kupiłem nową furę, wymieniłem zawieszenie, sprzęgło, szperę, pakiet aero i z przyzwyczajenia wymieniłem olej. I co? nie mogę nią wystartować, bo ma o 1 KM za dużo... Wniosek: nie wymieniać oleju, ew. kupić sportowy katalizator.
    Jak wspominałem, jest satysfakcja z trenowania techniki pokonywania zakrętów, bo nie można nadrobić mocą na prostej. Możemy testować, jak poszczególne elementy tuningowe wpływają na prędkość pokonywania zakrętów. Na razie złoto mam w wyścigach Hondą CR-Z, Mazdą RX-7, i Dodgem Challengerem.
    Wyścig CR-Z bardzo ciekawy, bo na 4 okrążeniu kończy się prąd i moc spada do 112 KM a pierwszy wózek ma chyba ze 140. Przyznaję, że trochę się ratowałem na zakrętach opierając o przeciwników.
    RX-7 niby tylko 207 KM, ale przy wyjściu z zakrętu trzeba ostrożnie operować gazem, bo to driftowóz. Wyścig bardzo emocjonujący, do samego końca nie byłem pewien wygranej - pierwszą pozycję wywalczyłem na przedostatnim zakręcie.
    Challenger po wstawieniu sportowego zawieszenia i modyfikowalnej skrzyni wymiata inne musce cary. Stosunkowo łatwy wyścig, wystarczy gazować na owalu a na zakrętach odpowiednio zwolnić. Na standardowej skrzyni biegów chyba nie do przejścia.
    Wyścig GT-Rem: za pierwszym razem czwarte miejsce, ale byłem już zmęczony i zakręty zbyt szeroko brałem. Jeżeli ktoś ma sprawdzony setup wozu zmniejszający podsterowność, to proszę podać w tym wątku.
    Wyścig Fiacikiem 500: mimo kupienia wszystkich dozwolonych upgrejdów na razie tylko drugie miejsce. Wszelkie wskazówki odnośnie ustawień wozu mile widziane.

Re: Zawody sezonowe

Witam. Ja mam 3 brązy chyba ale to do poprawienia. Pytanie o wyscig RX7. Ja mam w mojej 400KM i może to jest problem bo nie moge ukończyc na medalowej pozycji. Na oponach dostępnych chyba to są jakies sportowe, auto ślizga się strasznie a moc i tak jakby za mała żeby dogonic pierwszą czwórkę .... Jaką miałeś Mazdę i jakie ustawienia i jaka moc ?

AAAA i napisz jeszcze koniecznie jak przejechałeś NASCAREM północną pętle. To dla mnie nie do ogarnięcia nie doganiam nawet ostatniego grałem raz pół okrążenia i odpuściłem sobie....

EDYTUJ POSTY!

Komentarz

Pojawiły się nowe wyzwania , przeszedł ktoś 2 kółka nascarem po nurburgringu?? Wyścig za bańke ale chyba ciężki próbowałem z 10 razy i jest cieżko

Komentarz

We wszystkich nowych zawodach sezonowych wystarczy włączyć opcje pomocy wychodzenia z poślizgu i nikt nie powinien mieć problemu z zaliczeniem wszystkiego na glod. Ale jest to niestety pójście na łatwiznę.
        gtplanet | InsideSimRacing | NENGUN

Komentarz

Eeeee tam bez przesady, dobrze dobrane auto i ustawione i gra muzyka :mrgreen:

Komentarz

Dzisiaj zaliczyłem "nurburg" w nascar i Rx7 na złoto a męczę się w mini i fokusie

Komentarz

Re: Zawody sezonowe - wyścigi

Zaliczyłeś na gold bez żadnych pomocy TCS, ABS, ASM, wychodzenia z poślizgu czy pomocy sterowania? Czy z którąś z nich miałeś włączoną? ABS off mało realne, ASM by nas spowolniło ale reszta???
              gtplanet | InsideSimRacing | NENGUN

Komentarz

Potwierdzam, wyścig hondą CRZ
                jest dosyć emocjonujący (przynajmniej bez żadnych wspomagaczy)
                Po 2 okrążeniu już byłem na 2 pozycji i myślałem, że będzie łatwo, ale ostatniego kierowcę trudno dogonić ;p
                Podobnie jak kmieciu udało mi się to dopiero w przedostatnim zakręcie ostatniego okrążenia.
                Teraz walcze z Dodgem, 1x pojechałem na standardowej skrzyni i musze przyznać, że 0 szans ;P
                Teraz zmieniłem na konfigurowalną i zobaczymy co będzie

Komentarz

Zamieszczone przez ShelbyCoopers
                  Zaliczyłeś na gold bez żadnych pomocy TCS, ABS, ASM, wychodzenia z poślizgu czy pomocy sterowania? Czy z którąś z nich miałeś włączoną? ABS off mało realne, ASM by nas spowolniło ale reszta???
                  Gram na DFGT z ręczną skrzynią , nascar na "nurburg" miałem załączone wychodzenie z poślizgu i kontrola na 2 ,ABS 1
                  W Rx7 też wychodzenie z poślizgu ,kontrola i ABS na 1 ,uczę się cały czas prowadzenia mam nadzieje że kiedyś opanuję i przejadę bez "wspomagaczy" !!!!

Komentarz

Jak do tej pory zaliczyłem wszystkie zawody na złoto grając na padzie. Największy kłopot miałem z fiatem 500. Na tsukubie najnowsza rx-7 podkręcona do granicy regulaminu miażdży wszystkich. Północna pętla w nascar też jest do ogarnięcia jeśli dobrze zna się tor. Zawsze tuningowałem do maxa ile można było i nic nie ustawiałem w żadnym samochodzie. Również nie zmieniałem nic w tzw wspomagaczach jazdy

Komentarz

Kurde to ja się z RX7 napociłem przy 7 podejściu dopiero dałem rade,... ale widocznie jestem jakiś Low driver, nie dość że na kierce to jeszcze musiałem zestroić auto bo się nie dało jechać.

Komentarz

Ja mam większość srebra i 3 złote no i oczywiście NASCAREM nic nie mam. Próbowałem raz i nie dają mi szans ...

Komentarz

nie chcę się ktoś podzielić setupem na Mustanga V8 GT? bo męczę się od godziny na Laguna Seca z ustawieniami, a maks co mi się udało to 3 miejsce... :wink:

Komentarz

Kurcze, ten mustatng to za 1 razem sie śmiga i to jeszcze z duzaa przewaga. Zawieszenie -5, skrzynia o jakieś 20-30KM skrócona, spoiler no i reszta dokupiona.

Został tylko nascar juz
                            A-spec- 32
                            B-spec- 33
                            http://www.mygranturismo.net/user_sheet.php?id=4305

Komentarz

Nascar jest bardzo prosty...
                              Przeszedłem na padzie bez żadnych wspomagaczy (tylko ABS 1) z przewagą prawie 20sec... Może to dlatego że nurb jest moim ulubionym torem ?
                              A tak poważnie...
                              Wystarczy dać docisk aero na maxa, obniżyć zawieszenie na -15 i potem to łatwizna Skrzynia do 350

Komentarz

Pracuję...
                              X