Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czego Ci brakuje w GT5?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Czego Ci brakuje w GT5?

Dla mnie porażką jest, że nie ma czegoś takiego : http://www.vertex-usa.com/images/Nissan ... /front.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_NRSDCBt4i-U/S ... +Zenki.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_NRSDCBt4i-U/S ... 284%29.jpg

Są to bodykity firm, które są znane na całym świecie, nie są wiejskie i napewno gra by na tym zyskała, ale to tylko moje zdanie, bo przecież te auta według was tego nie potrzebują

Komentarz

A w czym one pomagają wygrać wyścig? Jak dla mnie to części aerodynamiczne, które można założyć w zupełności wystarczają.
      I may be slow but I'm still ahead of you.
      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Dla kogoś kto np jara się driftem i photo mode te części np są ważniejsze od tego czy da się po ich zamontowaniu wygrać wyścig.

Komentarz

Zamieszczone przez Babka Kiepska
          Dla kogoś kto np jara się driftem i photo mode te części np są ważniejsze od tego czy da się po ich zamontowaniu wygrać wyścig.
          Dobrze powiedziane. To część kultury motoryzacyjnej, której "oddaniem" ma być seria Gran Turismo... dlatego boli brak dedykowanych, firmowych bodykitów...

Komentarz

Jeszcze przyznam, że jestem zawiedziony tym, że nie ma żadnej trasy górskiej. Touge drift to element, którego najbardziej mi brakuje w gran turismo. Moim zdaniem ta trasa była by doskonała. Krajobraz jaki towarzyszył jej w forzie3 już mnie powalał. Mam nadzieję, że dożyję tego cudownego momentu, w którym Kaz uświadomi sobie czego gracze od niego oczekują i załata wszystkie braki w GT6.

Komentarz

Mam wrazenie, ze GT5 to jeden, wielki benchmark rynku, a nie pelnoprawna gra dopracowana we wszystkich szczegolach.

Komentarz

niestety w moich oczach też ma wiele niedoróbek, już o samochodach standard nie wspominam, ale pojawia się w grze dużo braków, o czym wspomniane zostało już wyżej, więc nie ma sensu się powtarzać.

Komentarz

mi według mnie powinni zrobić racing mode np. bmw m3 za pomocą racing mode przemienić w tą m3 co startowała w le mans 24.

Komentarz

Zamieszczone przez Babka Kiepska
                    Jeszcze przyznam, że jestem zawiedziony tym, że nie ma żadnej trasy górskiej. Touge drift to element, którego najbardziej mi brakuje w gran turismo. Moim zdaniem ta trasa była by doskonała. Krajobraz jaki towarzyszył jej w forzie3 już mnie powalał. Mam nadzieję, że dożyję tego cudownego momentu, w którym Kaz uświadomi sobie czego gracze od niego oczekują i załata wszystkie braki w GT6.
                    POLAĆ MU! TOOOOOUGE!

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                      POLAĆ MU! TOOOOOUGE!
                      Już polewam:

:mrgreen:

Komentarz

Znowu Forze widzę... Weście mi o tym plastiku tu nie gadajcie.
                        W GT5 macie mniej, ale lepiej odwzorowane, a dla mnie właśnie to się liczy. Nie ilość, ale jakość. A jakość tras i samochodów jest wystarczająca. Widać, że PD co do metra odwzorowali tory. Czasy jakie notuje się na prawdziwych torach są podobne do tych, które kręcimy w GT5. Same tory są odwzorowane do tego stopnia, że każda górka, nierówność pojawiła się w grze. Po za tym ograniczenia konsoli nie pozwolą zrobić lepszej gry. Działanie wycieraczek, efekty pogodowe są bardzo trudne do odwzorowania na 5 letniej karcie graficznej. Gdyby gra powstała na PC obecnie, a nie na PS3 to nie byłoby tych drobnych niedociągnięć. Jak dla mnie nie dało się stworzyć lepszej, graficznie gry. Jedyne co można zarzucić GT5 to to, że jest mało wyścigów w porównaniu do ilości samochodów i tras. Torów jest dużo a nie na wszystkich startujemy, szkoda, że wersje reverse są mało używane. Tak samo z samochodami, 20-30% samochodów w moim garażu nie było używanych, a mam ich prawie 300. To, że nie ma bodykitów to akurat jest najmniejszy minus tej gry. Nie są one potrzebne do wyścigów, części aerodynamiczne jakie się montuje na samochodach są wystarczające. Drift to jest dodatek do gry, bez którego tak naprawdę ta gra by się obyła. W tej grze chodzi głównie o rywalizację w wyścigu. Ja się nawet cieszę, że tego nie ma, bo w wyścigach online widziałbym pełno wieśniacko pomalowanych samochodów z pierdyliardem detali i wzorków, co jak dla mnie ośmiesza kierowcę co tym jedzie. Jak coś jest na samochodzie tylko po to, aby na nim było, czy wyglądało jest bezwartościowe. Liczą się tylko części, które poprawiają właściwości trakcyjne. Największą polewę to mam właśnie z takich rzeczy: http://c.wrzuta.pl/wm4082/d0afe5c400083 ... B%29%3B%29
                        I may be slow but I'm still ahead of you.
                        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Tylko kto tu mówi o zwieśniaczonej calibrze. Mnie po prostu SILVIA s14 nie podchodzi na fabrycznym setupie. Wolę BK Vertexa, który całkiem zmienia fure, ale jak już napisałeś Ty kupiłeś gt5 po to, by rywalizować, a ja po to, by bawić się np. driftując.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                            W GT5 macie mniej, ale lepiej odwzorowane, a dla mnie właśnie to się liczy. Nie ilość, ale jakość.
                            Tak, szczegolnie biorac pod uwage te 1000 samochodow, z czego 800 zywcem wydarte z GT4. GT zawsze szlo na ilosc, a nie jakosc.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                              GT zawsze szlo na ilosc, a nie jakosc.
                              Nie kłam!

Komentarz

Zgadzam się z thooorn że z gt5 polecieli na ilość co to za przyjemność jechać pare razy 24 h wyścig. Ja osobiście uwielbiam driftować samemu a z kumplami to jeszcze lepiej. Do 24lvl wyścigii mi też sprawiały przyjemność ale jechać po kilka razy długodystansowe to troche przegieli. W gt4 lepiej było to zrobione. Po prostu na szybkiego ją kończyli bo ile można by na nią czekać

Komentarz

Pracuję...
                                X