Zgadzam się z thooorn że z gt5 polecieli na ilość co to za przyjemność jechać pare razy 24 h wyścig. Ja osobiście uwielbiam driftować samemu a z kumplami to jeszcze lepiej. Do 24lvl wyścigii mi też sprawiały przyjemność ale jechać po kilka razy długodystansowe to troche przegieli. W gt4 lepiej było to zrobione. Po prostu na szybkiego ją kończyli bo ile można by na nią czekać
To nie wina Kaza. Ktoś już wrzucał na forum txt mówiący o tym że to Sony pokrzyżowało plany PD. Gra była ukończona dość dawno ale Sony narzuciło grze rozdzielczość, później kompatybilność z 3D (by wspomóc sprzedaż tv bravia) a na końcu przesunęli premierę na święta ($ razy 2). Gra podobno była gotowa 8miesięcy po Prologu.
Ile w tym prawdy nie wie nikt a nie mogę się teraz dokopać to tego postu.
Rozwiązanie wszystkich problemów.. Kto wie, może gdyby PD nie było finansowane przez Sony byśmy się doczekali, nawet coś Kaziu kiedyś wspominał.
@up - dokładnie.. I wydaje mi się, że to może być prawda. Każda część GT jakościowo mniej więcej była równa, a w GT5 już tak nie jest - świetna pod jednym względem, słaba w drugim.. viewtopic.php?f=16&t=6113&st=0&sk=t&sd=a&start=45 - tutaj post, można poczytać.
Bardziej rozbudowanego odtwarzacza replay(cofanie, slow motion, etc.) Chyba, że coś takiego jest, tylko nie widziałem.
No i może więcej driftowozów w premium'ie, a nie jako standardy.
Robię userbar'y na zamówienie. Chętnych zapraszam na PW.
Na Xbox Live znajdziecie mnie pod gamertag'iem: KubaXman .
Bardziej rozbudowanego odtwarzacza replay(cofanie, slow motion, etc.) Chyba, że coś takiego jest, tylko nie widziałem.
No i może więcej driftowozów w premium'ie, a nie jako standardy.
Kaz na twitterze pisał, że "chce" w kolejnej łatce wprowadzić tą opcję. Dlaczego w cudzysłowie napisałem się domyślcie. :mrgreen:
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Ja z GT1 i GT2 od razu przeskoczyłem na GT5, w dodatku mam ją tylko miesiąc więc nie mam za bardzo na co się skarżyć. Może za rok Fajnie gdyby poprawili cienie i antyaliasing. Podział na samochody premium/standard też mnie męczy...
Mogliby też zrobić B-Spec Online. Ciekawie by wyglądały wyścigi z kierowcami innych graczy. Wyścigi mogłyby być wtedy bardziej emocjonujące. Zmiany opon w pit stopie, obranie odpowiedniej strategi jak wyprzedzić przeciwników w tym samym samochodzie co my. Bo te na singlu są nudnawe, bo nic nas prawie nie ogranicza... A ten Red Bull X2010 to powinien być zabroniony w B-Spec...
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Czego mi brakuje - może przewidywalności w zachowaniu się pojazdu przy wyjściu z zakrętu. Czasem wyjdzie bokiem, czasem normalnie, a czasem szuka Nemo na trawniku. Ma odwzorowywać prawdziwe zachowanie się samochodu, ale realizmu, przynajmniej w tej kwestii, niestety mało. Wydaje mi się, że FWD zachowuje się bardziej 'normalnie' niż RWD.
Bolą też niektóre modele samochodów, których część oklejenia wygląda jak z GearHead Garage (gry sprzed 10-lat).
/edit
B-Spec może być, mój Rysio Taxi Drajwer wychodzi na prowadzenie i przełączam na TV (zanudziłbym się oglądając 6-okrążeń tym sposobem jazdy).
Moja przygoda z GT zaczeła się od GT2, następnie było GT4, GTP i Prologue - tak więc jakieś doświadczenie jest... czego mi brakuje w GT5?
Mało aut Premium... a tak liczyłem, że zobaczę co taki Escudo ma w środku
brak kilku niezłych tras znanych z poprzednich odsłon: thaiti road, mid-field raceway, grand valley speedway, el capitan, seul
uporczywe polowanie na perełki w używanych i brak możliwości sprzedania samochodów za ładną sumkę.
na ubogi tuning nie narzekam... bo zawsze ogranmiczałem się tylko do max speed'a w skrzyni biegów i wysokości/twardości zawieszenia
grafika - ozdoby trasy w postaci zieleni, płotów, ludzi... fatalna jakość...
brak wielu modeli i marek z GT2 (venturi, vector itd)
pamiętacie TommyKaire ZZII z GT2? była piękna... to co pojawiło się potem w GT4 i 5 do mnie nie przemawia
brak wyścigów dla pojedyńczych marek/kontynentów
samochów wygrywa się raz
oddzielenie trybu Aspec od Bspec i brak przyspieszenia trybu B...
Mi brakuje przede wszystkim niektórych autek: Koennigsega w Premium, Veyrona w Premium, Mercedes Stirling Moss, Astona Martina One77, Shelby GT500 (nowego) no i jeszcze paru przeniesionych ze standard do premium albo chociaż poprawa wyglądu niektórych aut standard (kiedyś dostałem takiego nsxa to żal było patrzeć). Ponadto mogliby skrócić czas ładowania(nadal ciut za długi). A tak ogólnie to jest ok. A i jeszcze mogłaby być opcja w "komisie" dodaj do obserwowanych to przynajmniej można by było sobie zaklepać autko, a nie czekać na następne pojawienie się go w autach używanych.
Komentarz