Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czego Ci brakuje w GT5?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Czego Ci brakuje w GT5?

Nie widzę takiego tematu więc pozwoliłem sobie na jego stworzenie. Nie ma gier idealnych, wielu ludzi zawiodło się na GT5 (ja nie). Jak wiemy co tydzień wychodzą patche z jakimiś nowymi usprawnieniami, możliwościami itp. Założyłem ten temat, żeby każdy mógł napisać, czego mu brakuje w grze. Mam tylko nadzieję, że redakcja go nie zamknie.

Moje marzenia i zachcianki:
    - przeciwnicy komputerowi w szybkiej grze na podzielonym ekranie (chyba, że są a ja nie potrafię ich włączyć)
    - powtórki w szybkiej grze na podzielonym ekranie
    - samochody i kolory kupione i odblokowane w Centrum GT dostępne w szybkiej grze (ale nie tak, że dodam do ulubionych i już, tylko żeby po prostu były tam dostępne jako samochody do szybkiej jazdy bez względu na to, czy sprzedam samochód w Centrum GT czy nie)
    - no i regularne update'y z nowymi samochodami :mrgreen: (brakuje mi przede wszystkim starszych samochodów, nieważne z jakiego kraju, lubie stare samochody i fajnie byłoby nimi pojeździć)
    - save'y w wyścigach wytrzymałościowych

To na razie tyle. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę.

Re: Czego Ci brakuje w GT5?

Ja split screen zawsze uważałem za syf.

Ale na pewno przydał by się jakiś plejer lepszy do reapley bo nie ma jak przewojać nawet albo ja nie widze. i co jak zapisze powtórkę z jakiegoś długiego wyścigu to mam oglądać cały bo w 3 godzinie jazdy było coś godnego uchwycenia , export powtórek do pliku i możliwość zgrania na dysk.

Co do nowych autek to na pewno będą ale nie za darmo, wiadomo za coś trzeba żyć, ale niech chociaż systematycznie zmieniają standardy na premium, nie wszystkie jest masa gruzów zbędnych i niech sobie będą syfne. :mrgreen:

Komentarz

Mi natomiast brakuje:
      - dobrej sztucznej inteligencji przeciwników
      - trybów 0-100km/h, 0-200km/h, 1/4 mili itd.
      - Hondy Prelude w wersji Premium
      - prostego edytora dzięki któremu moglibyśmy na jakimś kwadracie czyt. placu manewrowym stawiać pachołki
      - B-spec w A-spec w wyścigach wytrzymałościowych
      - gładkich cieni rzucanych przez pojazdy i obiekty
      - opcji wybrania pogody pory dnia na każdym torze
      - pełnego wsparcia dla mojej G25

Bez tego i tak zabawa jest przednia.

Komentarz

dobrych przeciwników masz w necie :mrgreen:

Komentarz

-Machine test. Nie wiem jak Wy, ale ja w poprzednich częściach GT każdym samochodem robiłem rundkę 400/1000M i Max speed. Zarówno serią jak i po tuningu... Tu tego brakuje, podobnie jak w GT PSP
          -Chociażby prowizorycznego widoku z kokpitu w standardach - taki jak w GT PSP
          -Lepszego edytora tras, Szumnie zapowiadany, wyszedł kiepski.
          -Obowiązkowych licencji
          -Lepszego wymodelowania standardów, nie kopiuj wklej... Czasem (na screenach) mam wrażenie, że wyglądają gorzej jak w GT4. Albo 400samochodów, tylko Premium bez pokracznych standardów. Miejmy nadzieje, że nowe premiumy nie będą płatne
          -Możliwośc zmiany felg w standardach

Tak na szybko, znalazłbym więcej... Pomysłów nietrafionych widze wiele :wink: Mam nadzieje, że i tu obejdzie się bez kłótni... Niech każdy pisze swoje, bez komentarzy - chyba będzie najlepiej
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zgadzam się z większością wyżej wypisanych.
            Mi brakuje (chciałbym):
            -minitelemetrii np.jak w Enthusii (4kółka,środek ciężkości)
            -te zniszczenia nadal miernawe z tego co widzę. Ale mam nadzieje na poprawę tej funkcji.
            -Red Rock, Thaiti i kilku innych torów z chociażby Gt2.
            -więcej aut z Racing modification

Na razie tyle.

Komentarz

Grałeś w to w ogóle? Jak nie, to lepiej nie oceniaj...

Do Kamlia12

Komentarz

Quat-tu nie ocieniamy. Tylko piszemy czego niema. A chcielibyśmy żeby było, lub jest ale nie w takiej formie w jakiej oczekiwaliśmy.
                Calm down pal.

Komentarz

Mówie ogólnie, Kamil wszędzie pisze jakby w to grał i przeszedł 1500 lvl w A-spec.

Nie mam nic do niego, bo jakbym nie miał GT5 to pewnie też bym pisał, ale myślę ,że nie w takim stopniu.

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                    Mówie ogólnie, Kamil wszędzie pisze jakby w to grał i przeszedł 1500 lvl w A-spec.
                    Pokaż mi to wszędzie w takim układzie.. Jak już piszę o GT to zawsze staram się dodać, że nie grałem, a wnioski wysnuwam po opiniach i dyskusjach. Co źle napisałem? No i jeszcze...Gdzie oceniłem grę? Jedyne co napisałem w innym temacie to to, że GT5 nie spełniło moich oczekiwań - zaznaczając jednak, że z pewnością jest to solidna pozycja (i zapewne obowiązkowa dla każdego fana serii ). Jest temat czego brakuje, to napisałem.

Koniec OT, chcesz pogadać - PW Wesołych Świąt życzę
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                      -Obowiązkowych licencji
                      to akurat wielki plus, że są nieobowiązkowe zawsze ich nie lubiłem i teraz nawet ich nie planuje ruszyć

Co do braków to więcej nowych aut z gamy Renault z miłą chęcią bym pośmigał nowym Clio Sport.
                      A-Spec- 40 lvl
                      B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Mi brakuje restrykcji co do mocy samochodu w eventach.

Komentarz

A mi brakuje:
                          - mileage'u na HUD'zie
                          - zmian felg w każdym modelu
                          - Thaiti Road z GT2
                          - Machine Test (a to naprawdę boli)
                          - brak odwzorowania poziomu paliwa na wskaźnikach w samochodach Premium (bynajmniej w RX-8 NIE MA!!).
                          - jest zdecydowanie za mało wyścigów w A-Spec (w sieci nie gram ponieważ łącze mnie nie puszcza ;/)
                          BTW: czy ktoś zauważył że w menu głównym lecą świąteczne motywy?

Pozdrawiam

Komentarz

Witam wszystkich

Mi brakuje Bmw M5 E39 i jak narazie wszystko poza tym mi odpowiada.

Pozdrawiam.

Komentarz

1.Brakuje wspomnianych powtórek po grze na 2 graczy tak rozbudowanych jak w GT3.
                              2.Braki w tuningu... Do forzy 3 GT5 ma daleko.
                              3.Brakuje mojego auta Integry Type R EUDM najlepiej w premium
                              4.Za dużo B-Speca. Podczas enduransów powinnismy najwyzej sie zmieniac z naszym B-Specowym kierowcą.
                              5.Po przejsciu Gran Turismo gram drugie tyle dla replayow przydaloby sie tu rozbudowanie np slow motion fajnie tez jakby replay po wyscigu byl aktywny i nie pokazywal ciagle naszego auta ale tez inne np gdy sie obracaja zderzają lub wyprzedzają
                              6.Brakuje mi czasu by grac w tą i tak wspaniałą grę
                              The Drive Of Your Life.

Komentarz

Pracuję...
                              X