Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: GT5 vs Forza

W GT5 syk turbiny na kamerze z błotnika, albo z dachu czasem jest przesadzony... Po tuningu Zondy R '09 nie słyszę nic poza sykiem turbiny... Zawiodłem się trochę na Muscle Carach też, po pełnym tuningu zawsze i tylko słychać samą turbinę... Jakbym odrzutowcem leciał. Bez tuningu jest miodzio.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

i tak najlepszy jest praktycznie taki sam młynek do kawy z widoku ze zderzaka

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
        Tyle sam wysnułem. Co wy myślicie po obejrzeniu?
        Dodałbym jeszcze lepszy widok z kokpitu w przypadku GT, ten w Forzy nigdy mi się nie podobał.
        W tym filmiku zalinkowanym przez Ciebie ktoś się musiał kontrastem imho bawić, zresztą, GT też jest tam ciemne.. Tu Forza nie jest tak mocno kolorowa:
        http://www.youtube.com/watch?v=Ubmutd3J ... re=related
        Zresztą, kiedyś grałem u kumpla i nie zauważyłem takiego przesytu kolorów :wink:
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Bo Forza nie jest przesycona kolorami jest bardzo schludna. Ktoś gdzieś kiedyś jakąś głupotę napisałe a teraz wszyscy powtarzają choć xboxa na oczy nie widzieli i nawet nie wiedzą jaki to producent :mrgreen:

Komentarz

Uczepiliscie sie tych kolorow. Ktos przkrecil kontrast na swoim zdechlym telewizorze, a wy powtarzacie to jak mantre. Zobaczyc na wlasne oczy na jednym sprzecie przy standardowych ustawieniach obie gry, to tak.

A GT ma cienie rodem z GTA3 na PS2. Tak poszatkowanych tekstur w nowych grach jeszcze nie widzialem.

Komentarz

jak dla mnie to forza jednak jest lepsza ;( i jak do tej pory z serii GT 2 bije na łeb wszystkie części !

Komentarz

a i jeszcze jedno porównujecie gry tak jakby z innych epok bo przecież forza 3 wyszła wtedy jak gt prologue. sądze, ze gt 5 trzeba będzie raczej porównywać do forzy 4 takie jest moje zdanie na ten temat. poza tym w kwesti grafiki to chociażby nurburgring w forzie jest dużo lepszy!

Komentarz

Zamieszczone przez pawja
                  a i jeszcze jedno porównujecie gry tak jakby z innych epok bo przecież forza 3 wyszła wtedy jak gt prologue. sądze, ze gt 5 trzeba będzie raczej porównywać do forzy 4 takie jest moje zdanie na ten temat. poza tym w kwesti grafiki to chociażby nurburgring w forzie jest dużo lepszy!
                  Może i tak, ale... Nurburgring, mój ukochany tor, to nawet w GT4 był lepiej oddany, niż w Forzie... miał klimat, grozę... jak patrzę na ten w GT5, to IMEO miażdży ten z Forzy o kilka klas co najmniej...

... w GT4 każdą rudnę, którą na Nurbie zacząłem - dokańczałem. W Forzie ziewałem i byłem znudzony po sześciu-siedmiu zakrętach...

... i mówię to jako "fanboy" Forzy, jak to niektórzy chcieli by mnie widzieć.

Komentarz

Ja wyrażę swoje zdanie na temat dźwięku silnika i wydechu. Większość aut chodzi bardzo podobne i np jadąc C63 AMG w ogóle nie słychać, żeby było to rewelacyjne V8 tylko jakieś cherlawe R4. Nie jest tak z wszystkimi autami ,ale większa cześć chodzi podobnie. Teraz może dam niedorzeczne porównanie z NFS:Shift. Tam po prostu auta było słychać i czuć było, że pod maską pracuje gniewne V12 albo mocarne V8. Co do grafiki to auta premium GT5 ma piękne, Shift już może nie, aż tak ładne, ale też całkiem przyjemne. Wnętrza pojazdów natomiast moim zdaniem lepiej wyglądają w NFS, aczkolwiek są jak dla mnie na porównywalnym poziomie. Możliwości tuningu mechanicznego jak i wizualnego jak dla mnie są żałosne w GT5, Shift ma chyba tyle samo albo mniej, ale lepiej to wygląda, bo po NFS nie spodziewamy się tyle co po GT5. Teraz jeszcze jedna śmieszna sprawa, ostatnio jadać Gallardo na komputerze pokładowym pokazuje mi średnie spalanie i jadąc na tzw. max komputer spokojnie pokazuje 3-4 litry na 100 km . A i jeszcze jedno GT5 powinno być chyba trochę trudniejsze.

P.S Nie porównuję do FM3 bo nie miałem okazji w nią grać.

Komentarz

Jak chcesz skilla to graj on line
                      ps gdzie jest ten komputer pokladowy, w widoku z wnętrza? Czy gdzie bo ja gram na zderzaku tylko.

Komentarz

Wiem, że online jest na pewno trudniej, ale jeszcze nie próbowałem tak grać. W Lamborghini Gallardo komputer pokładowy jest między zegarami, ale tylko jest na kamerze z wewnątrz. Podejrzewam, że w Audi RS6, R8 też jest. A dodam jeszcze, że komputer przy odpuszczeniu całkowicie pedału gazu pokazuje chwilowe spalanie 99.9 litrów na 100 km. Co jest już kompletną bzdurą bo wtedy auto nie powinno spalać w ogóle paliwa.

Komentarz

To tylko gra.. to już coś, że w ogóle się cokolwiek tam zmienia.
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Graphics comprassion.

Komentarz

W wyścigu grafika jest podobna,... kolorystycznie co kto lubi, ale w Photo Mode GT5 zabija :mrgreen:

Komentarz

Subiektywne moje odczucie jest takie, że...

Forza w trakcie jazdy wygląda lepiej... bezsprzecznie...
                                GT5 jest w grywalności bezkonkurencyjne...

Potrzebujemy wygląd podczas jazdy (nie wspominam tu o photomode) czy grywalność? W ciemno biorę to drugie.

Lepsza brzydka fajność niż piękna nuda.

Komentarz

Pracuję...
                                X