Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: GT5 vs Forza

Dreadlock w Forzę nie grał, a sam przyklaskuje jak ktoś napisze o niej coś złego (np cytowanie Babki Kiepskiej ), takie jest moje wrażenie od dłuższego czasu :wink: . Forza dla lamusów? Niedługo dojdzie do tego, że grających w tą grę będziecie nazywac idiotami, bo nie grają w jedyne, prawdziwe "Real Driving Simulator" :mrgreen: . Nie dziwie się, że odezwał się Beleg, bo chyba jednak zaczynacie przesadzać.. Rozumiem, forum GT, ale zachowajmy umiar . Trudno, żeby GT po takim szmacie czasu nie przebiło Forzy (albo przynajmniej jej dorównało).
    Forza ma gorszą grafikę? I tak i nie. Modele samochodów również wyglądają bardzo dobrze, choć pewnie gorzej od Premiumów w GT, za to gniotą standardy :wink: . Ja porównywac nie będe, FM3 widziałem na kineskopowym TV, a GT tylko Prologa.. I zrobiło na mnie negatywne wrażenie.
    Zamieszczone przez Dreadlock89
    widać ani moja opinia (ani Twoja gracza Forzy i GT) się nie liczy.
    Opinia Sqad' a piszącego "FM3 spokojnie konkuruje z GT5" też się nie liczy? :wink:
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
      Dreadlock w Forzę nie grał, a sam przyklaskuje jak ktoś napisze o niej coś złego (np cytowanie Babki Kiepskiej ), takie jest moje wrażenie od dłuższego czasu :wink: . Forza dla lamusów? Niedługo dojdzie do tego, że grających w tą grę będziecie nazywac idiotami, bo nie grają w jedyne, prawdziwe "Real Driving Simulator" :mrgreen: . Nie dziwie się, że odezwał się Beleg, bo chyba jednak zaczynacie przesadzać.. Rozumiem, forum GT, ale zachowajmy umiar . Trudno, żeby GT po takim szmacie czasu nie przebiło Forzy (albo przynajmniej jej dorównało).
      Forza ma gorszą grafikę? I tak i nie. Modele samochodów również wyglądają bardzo dobrze, choć pewnie gorzej od Premiumów w GT, za to gniotą standardy :wink: . Ja porównywac nie będe, FM3 widziałem na kineskopowym TV, a GT tylko Prologa.. I zrobiło na mnie negatywne wrażenie.
      widać ani moja opinia (ani Twoja gracza Forzy i GT) się nie liczy.
      Opinia Sqad' a piszącego "FM3 spokojnie konkuruje z GT5" też się nie liczy? :wink:
      Chcesz przekonać graczy Gran Turismo, na forum Gran Turismo o tym, że Forza jest lepsza? Toć to jest jak walenie głową w mur... :mrgreen:
      I may be slow but I'm still ahead of you.
      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Mój post wcale nie miał tego na celu
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Mój post wcale nie miał tego na celu
          Ogólnie mówiąc. :wink:

Komentarz

Kamil- przeczytaj co napisałem w edycji postu na poprzedniej stronie. Nie grałem w Forzę ale widziałem screeny i obejrzałem sporo gameplay"ów i porównań do gt. Choćby filmik porównujący fizykę fm do gt mobile. (nsxem) Rozpatruje to pod wieloma kątami. Opieram się też na zdaniu graczy mających obie gry.
            Zdanie sqad też się liczy, ale stwierdził on że Forza może konkurować co nie wyklucza tego że Forza na pewnych polach zwyczajnie pada szybciej niż Najman w walce z Pudzianem. Już powiedzieliśmy też że Forza ma więcej opcji wizualnych,multi i personalizacyjnych. Dlatego zależy wszystko od priorytetów.
            Ja wolę dobry model jazdy świetną grafikę i magię gt niż naklejki na wozie z modeliny.

Babka Kiepska nie jest jedynym który potwierdza owe zdanie. Czytałem wiele podobnych opinii.

Forza jest dobra, ale lepsze jest wrogiem dobrego.

Komentarz

[quote=BelegU$][quote="Babka Kiepska":32pn2vvl]a ja to podsumujÄ™...

Forza jest dla lamusów, a GT dla kozaków

[/quote]

"Sam żeś jesteś" "proszem Panią" lamus...

... wdawać w polemiki się nie będę, swoje już wielokrotnie powiedziałem, moje odczucia znacie. Dopóki nie zagram w GT5 nie będę się wypowiadał, ale zdania o Forzy nie zmienię - to świetna gra, która w wielu aspektach (opcje społecznościowe, tunning, dostrajanie, możliwości personalizacji) pozostawia GT5 w pobitym polu...[/quote:32pn2vvl]

Uważaj z tymi lamusami, bo spotkam cię "za zakrętem" panie wesoły

Co do forzy i gt powiem tak. Pisałem to już na forum ps3.

Odpalając forzę 3 napaliłem się strasznie.Pamiętam to jak dziś. Był to pirat, bo oryginał był wtedy trochę drogi. Odpalam pierwszy wyścig i od razu włączyłem widok z kokpitu i moje słowa... Kuur&*a co to jest? Jakaś wersja beta czy coś?! Kokpity wyglądały tam tragicznie. (Od razu będę porównywał do gt5) a grając chociażby w gt5 mówię, no kurde całkiem zajebiste i naprawdę fajnie wykonane.

Forza jest strasznie przesycona kolorami co wielu ludziom się podoba, ja natomiast to neguję. Grafika jest strasznie nienaturalna, czego nie mogę powiedzieć o gran turismo.
              GT5 jest strasznie stonowane i naprawdę przeznaczone dla ludzi, którzy patrzą na samochód nie jako przedmiot, a coś wyjątkowego, jak na piękno, które przedstawił im inżynier.

Co do prowadzenia to powiem tak, że w forzie strasznie się jeździ sztywno. Miałem okazję jeździć 400konnym s14, albo chociażby Toyotą mr-2 rev3, która ma moc po modyfikacjach około 300KM i nie gadam bezpodstawnie, że forza jest sztywna, bo jest. Gran turismo jest bardzo naturalne, czuć pracę amortyzatorów i czujesz jak moc wręcz przechodzi z kół na asfalt.

Teraz kwestia tuningu i innych ciekawych opcji to przyznaję, że forza zawsze była w tym lepsza od GT i niestety tak jest, ale grając w forzę po prostu potrzebowałem tuningu, bo zwyczajnie mi się nudziła i wolałem sobie podłubać w Rx7fc i sobie nią podriftować niż ścigać się, bo było to męczące. Gran turismo tego nie ma. Grając nawet zwykłym samochodem ma się zajebiste odczucia. Czuje się to auto. Poza tym w forzie śmieszył mnie pewien aspekt graficzny, a mianowicie aut, które po modyfikacjach nie strzelały marchew. Szczerze była to dla mnie największa porażka, bo widać jak podeszli do tego twórcy tego produktu. Możecie mnie teraz pojechać za te marchewy, ale ja się tego zawsze będę czepiał, bo jest to rzecz jaka cieszy oko. Tym bardziej jak ktoś miał swoje auto i wie, że tak się dzieje( mówię na przykładzie swojego pomodzonego civica EK4 D15z6). W gran turismo czasem się wożę EK9 po modyfikacjach i podziwiam ten piękny i jakże istotny "DETAL", którymi jest przesycone GT, a nie posiada ich forza.
              Co do rozgrywki. W Forzie super było, że można było przejechać wyścig i dostawało się auto i od razu nowy można było śmigać. W GT drażni mnie to, że czasem muszę w kółko zbierać pieniądze i rąbać te same wyścigi, ale co za tym idzie? To, że w każdej chwili mogę kurde wejść w piękny tryb photomode i zrobić jakąś fenomenalną (pod względem graficznym) sesję. Daje wiele radości i pozwala na długie godziny ciągłej zabawy.
              Podsumowując prosto i na temat: Na forzy się zawiodłem jeśli chodzi o ogół( FM2 była naprawdę na swój czas piękna i lepsza od gt4, bo nowsza i jazda naprawdę na poziomie), a w gt5 zawiodłem się tylko w przypadku samochodów standard(grafika). Mam nadzieję, że w dobie wszechobecnego internety będziemy karmieni przez KY i PD ciągle nowymi łatkami i carpack`ami, które nam urozmaicą rozgrywkę i wniosą w nią więcej świeżości.

Więcej się nie rozpisuję, bo po prostu nie chcę się powielać i kłócić.

Poniżej pokażę wam dwa trailery i proszę obejrzyjcie je i odpowiedzcie sobie jaki tytuł przeznaczony jest dla chłopców, a jaki dla mężczyzn.

[url="http://www.youtube.com/watch?v=DPjLU9TK8vk"]http://www.youtube.com/watch?v=DPjLU9TK8vk[/url]

http://www.youtube.com/watch?v=hxfNb4d3bPY

Żeby nie było niedomówień, oba trailery pochodzą z targów E3.

Pozdrawiam hejterów Bartek

Komentarz

Dla fanów Forzy polecam filmiki z różnymi niedoróbkami (legendarna stójka po dachowaniu np.) Tam dopiero są niedociągnięcia.

Komentarz

Zamieszczone przez Babka Kiepska
                  http://www.youtube.com/watch?v=DPjLU9TK8vk
                  Błagam was, brzuch ze śmiechu boli. Przecież to wygląda jak reklama samochodzików "hot wheels". mmmm i te akrobacje autami jestem zauroczony. Wrażenie prędkości wypchnęło mnie aż do kuchni
                  Zamieszczone przez Babka Kiepska
                  http://www.youtube.com/watch?v=hxfNb4d3bPY
                  5oul on D!splay! Uwielbiam tÄ… piosenkÄ™!
                  Tak a teraz wracam do ołtarzyka odprawiać mszę w intencji Gt5. W wigilię w domu zamiast łamać się opłatkiem to łamiemy płytę z grą Forza :mrgreen:

Bwt:
                  "Wszystko wszystkim morda pyskim" ale Forza ma chyba nieco lepsze odgłosy silnika

Nawet ślepy macając monitor zauważy różnicę.
                  I thought I'd stop racing to do a quick comparison between GT5 and Forza 3. There's a write up and another comparison on my blog Comparison: GT4 vs GT5 vs FORZA 3 NEW COMPARISON: GT5 vs FORZA 3, II https://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?p=4247148&posted=1#post4247148

EDIT:
                  W pierwszym filmiku Nissan wydaje całkiem miłe odgłosy silnik i wydech brzmią dobrze
                  Post all your drifting videos here. I want to see some tire smoke.

Podgłoście sobie to na PC Może nasze/wasze wrażenia to kwestia dobrego sprzętu audio do tv :wink:

Edytuj posty!

Komentarz

Pozdrawiam hejterów Bartek
                    Kogoś konkretnego masz na myśli? Ja tu widzę zwykłą dyskusję..
                    Zamieszczone przez kyjgel
                    Dla fanów Forzy polecam filmiki z różnymi niedoróbkami (legendarna stójka po dachowaniu np.) Tam dopiero są niedociągnięcia.
                    Dachowanie w GT5 to też kiepska sprawa, na jedno wychodzi
                    Nawet ślepy macając monitor zauważy różnicę.
                    http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=133962
                    Fajnie, teraz porównajmy screeny z ingame a nie Photomode, które masakrycznie poprawia jakość grafiki (chociażby Aliasing) :wink: . Faworyta nie wskazuję, bo to wypadałoby na żywo zobaczyć.
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Kamil-chcesz in game to obejrzyj filmiki graphics comprassion. Werdykt ten sam.

Komentarz

[
                        Dachowanie w GT5 to też kiepska sprawa, na jedno wychodzi
                        W Forza samochód zawieszał się i stał w pionie przez cały czas. W GT się to nie zdarza.

Komentarz

Dla tych co ciągle narzekali, że sztuczna inteligencja w GT5 przy Forzie 3 to śmiech na sali, pewne bardziej profesjonalne spojrzenie na ten aspekt.

http://www.youtube.com/watch?v=r_HJSJLL8_I

Komentarz

@up
                            Obejrzałem całe. Świetnie zrobiony film. Konsekwentnie uświadania że wielu graczy było w błędzie uważając Ai za komputerowych debili. Poza tym dementuje filmik który miał udowodnić niższość oponentów z Gt. Wszystko pięknie rozpracowane.

Tu mam kolejny bardzo ciekawy filmik poglÄ…dowy:

To samo auto na tym samym torze w obu grach.

Moje wnioski:
                            -Forza przy Gt wygląda jak z plastiku. Tandentna chińska zabaweczka. Wszystko kolorowe i świecące.
                            -Fizyka w Gt bije na głowę Forzę. W gt widać walkę z autem, transfer masy. Na wielu zakrętach kierowca konrował nadsterowność etc.w forzie auto jak po sznurku. Trochę jakby przyklejone do podłoża.
                            -Forza ma dużo lepsze odgłosy silnika. W gt też fajnie brzmi ale w porównaniu to odkurzacz.

Tyle sam wysnułem. Co wy myślicie po obejrzeniu?

Komentarz

-Forza ma dużo lepsze odgłosy silnika. W gt też fajnie brzmi ale w porównaniu to odkurzacz.

Tyle sam wysnułem. Co wy myślicie po obejrzeniu?
                              Co do tego podpunktu to powiedziałbym tak. W Forza we wnętrzu samochodu bardziej słychać wydech. W GT5 jest trochę ten dźwięk bardziej wygłuszony, co mi akurat pasuje. Ale odkurzać to za ostro powiedziane. Dźwięk jak z pod tłumika powiedziałbym.

Komentarz

Sas-Nie wiem jak w gt5. Ale masz racje, grając w prolog zauważyłem 3gdźwięki dla auta.
                                Na przykładzie Blitza:
                                zderzak- ryk silnika,syk turbiny i bov
                                Kabina-wyśrodkowane i stłumione
                                Kamera za autem-tu przeważa piękny i rasowy dźwięk tłumika.

Więc już sam nie wiem co o tym sądzić

Komentarz

PracujÄ™...
                                X