Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Nie mowie ze w tym czasie zdobedziesz wszystkie auta i wygrasz kariere ale wystarczy na oswojenie sie fizyka, objazd pewnej ilosci wozami i poznanie chociaz polowy tras. Jak na prawie dobe mozna sporo wyniesc i ukształtowac zdanie na podstawie odczuc jak tez samej rozgrywki.

Komentarz

Widać jak i ile on w to grał, że porównuje FM4 do NFS

Komentarz

Jak ktos nie grał to niema prawa sie wypowiadac. Gdy ktos grał to za mało. Okazuje sie że prawo głosu mają Ci ktorzy spędzili przy Forzie pół życia a przede wszystkim sobie ja chwalą. W przeciwnym razie znajdzie sie wymówka że nie wie, nie zna się, nie grał wystarczająco albo miał brudne skarpetki.

Komentarz

Ale jak założysz już skarpetki to nie możesz o nich powiedzieć że są czyste, bo miałeś je już na nogach
          http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
            20 godzin dużo może do NFS
            W tym czasie to kilka gier pod tym szyldem przejdziesz
            A-Spec- 40 lvl
            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

I tu nasuwa się problem: jak wierzyć komukolwiek kto mówi cokolwiek o grze, która praktycznie co wyszła ( Forza 4 wyszła coś koło 3 miesięcy temu)?
              Co do pewnego rodzaju frustracji ze strony kolegi Angello, w sumie ją rozumiem i uważam że taki dialog jest nawet więcej niż potrzebny. Sądzę także, że może źle się wyraziłem mówiąc, że w forze mamy "rozmycia". Miałem na myśli raczej bardzo szybkie "przesuwanie się" samochodu w stosunku do trasy, otoczenia wokół samochodu. Rozmyć nie ma, wystarczy znaleźć jakikolwiek gameplay z forzy. Także w sumie rozumiem zdenerwowanie szanownego kolegi, bo ma rację - rozmyć nie ma.
              Ale do stwierdzenia, że JA SAM nie wiem co mi sprawia większą frajdę, to z tym się już zgodzić nie mogę. Z grami (wszystkimi, może z paroma wyjątkami) jest jak z kobietami (nie śmiejcie się z porównania, to pierwsze co mi przyszło do głowy - wystarczy nam 5 sekund, by powiedzieć czy nam się podoba czy nie (no zazwyczaj tak jest, Panowie), wiadomo - gdy dłużej z taką obcujemy dowiadujemy się wielu ciekawych rzeczy na jej temat, jaka jest itd.itp. Nasza ocena jest bardziej miarodajna/trafna (niepasujące skreślić). Ale nikt mi nie zabroni ocenić jej zaraz na wstępie. Tak też napisałem w pierwszym poście, nie obcowałem z tą grą długo. Ba, pewnie nawet nie liznąłem koniuszka góry jej możliwości, bo np. kolega nie pokazał mi najciekawszych elementów (zapewne sam ich jeszcze nie odkrył). Ale po wstępnym ograniu większą frajdę sprawia mi GT. Ok, forza ma bardzo wiele zalet - świetny wybór aut (celujący bardziej w me gusta,a niżeli ten z GT5), świetny drift (w GT jakoś nie potrafię jeździć bokiem) i ogólnie jest bardziej dopracowana. Ale to co najważniejsze według mnie, a więc radość z samej jazdy - to GT wygrywa dla mnie bezkonkurencyjnie.
              Więcej już nie piszę, bo tylko się nabija posty o Forzie. Cóż temat ten, ale to przecież forum poświęcone GT

Komentarz

w forzy rozmyć nie ma ale za to można sobie na dwóch kołach jednej osi pojeździć. I przedniej i tylnej. Takich atrakcji to nawet w prawdziwym życiu nie dostaniesz
                Nie martwcie się ... nie grałem w Forze ... po prostu chciałem się czegoś dowiedzieć o Forzy 4 dziś ale na YT same auta na dwóch kołach i reklamy.
                http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Zgadzam się z Londevin - to czy gra się nam podoba wiemy po przejechaniu jednego okrążenia. Tak było u mnie z GT2, GT4 i GT5. Podobnie z NFS Porsche - miłość od pierwszego wrażenia. Shift2 - po pierwszym wyścigu grę skasowałem.
                  Wyjątek stanowi Shift1 - pierwszy mój wyścig to był Dodge Challenger na Nordschleife. Pomyślałem - świetnie oddali jego beznadziejne prowadzenie. Każdy zakręt bokiem! Jak powiedział Clarkson "Musce Cars are rubbish". Niestety po chwili okazało się że BMW M3, Toyota Supra i Honda S2000 prowadzą się podobnie kiepsko. Więc Shift pozostaje dobrym symulatorem muscle cara.

Wracając do Forzy 4. W tym temacie poruszono kwestię grafiki, trybu single player, tuningu, driftu. Są to dla mnie aspekty drugoplanowe. Najważniejsze jest "czucie" auta. Jakie są wrażenia na zakrętach. Mam nadzieję, że kiedyś dane mi będzie przetestować Forzę4 na kierze. Wtedy wystarczy mi wtedy jedno okrążenie w aucie z napędem na tył, żeby stwierdzić czy mi się podoba, czy nie...

Komentarz

Kmieciu odpowiem Ci ze pozycz od kogos xboxa i forze albo kup i tak nie pozalujesz a porownywac akurat model jazdy GT5 z FM4 nie ma nawet po co... Zagraj i sie przekonasz i mowie to z czystym sumieniem, ponad rok prawie codziennie gralem w GT5 i na dzien dzisiejszy nie ma nawet co tych dwoch gier porownywac. GT5 jest gra bardzo dobra ale tak jak jest dobra tak samo jest niedopracowana i robiona na szybko nie wiem po co bo mogla wyjsc pozniej a zaoferowac chociaz polowe tego co konkurencja.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Zamieszczone przez adamwsb
                      GT5 jest gra bardzo dobra ale tak jak jest dobra tak samo jest niedopracowana i robiona na szybko nie wiem po co bo mogla wyjsc pozniej a zaoferowac chociaz polowe tego co konkurencja.
                      Robiona na szybko? Wyjść później? Przecież GT5 tworzono przez 5 lat. To o 3 lata dłużej niż FM4. Czy trzeba jeszcze coś do tego dodawać? Sądzę, że komentarz jest tutaj zbędny...

Komentarz

Każdy sobie rzepke skrobie.

Komentarz

Największą wadą Forzy jest to że jest oceniana przez pryzmat Gran Turismo, co jest dla niej krzywdzące. Ta gra ma całkowicie inny klimat, ma wiele zalet których brakuje GT. Najbardziej cieszy mnie gama dostępnych samochodów (a nie sto Nissanów GT-R), modyfikacje i tory których nie ma jej największy konkurent. Ja miałem możliwość pogrania w Forzę tylko przez moment, model jazdy wymaga przyzwyczajenia ale nie odrzuca. Co do grafiki to może nie jest idealna, ale auta jak i tor trzymają taki sam poziom. Już nie czepiam się wozom standard i premium w GT, ale w samych grupach widać że jedne auta są lepiej wykonane, a inne zrobione "na kolanie". Czy zrezygnowałbym z Playstation i GT i kupił X360 i Forzę? Bynajmniej, dla mnie idealną opcją byłoby posiadanie obu platform. Przecież jedno z drugim się nie wyklucza, przecież zarazem można kibicować Realowi i Barcy. (Można? )

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                            Przecież jedno z drugim się nie wyklucza, przecież zarazem można kibicować Realowi i Barcy. (Można? )
                            Chyba zartujesz

Podchodzilem do FM4 juz kilka razy, w prawdzie byly to minuty grania ale jakos nie moge przekonac sie do tego tytulu.
                            Kod prowadzenia na tyle mnie odpycha od tej gry ze gdyby nie temat "GT5 vs Forza" na naszym portalu to juz dawno bym o niej zapomnial.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                              GT5 jest gra bardzo dobra ale tak jak jest dobra tak samo jest niedopracowana i robiona na szybko nie wiem po co bo mogla wyjsc pozniej a zaoferowac chociaz polowe tego co konkurencja.
                              Robiona na szybko? Wyjść później? Przecież GT5 tworzono przez 5 lat. To o 3 lata dłużej niż FM4. Czy trzeba jeszcze coś do tego dodawać? Sądzę, że komentarz jest tutaj zbędny...
                              Siniak powiedz mi jak mozna tak spieprzyc gre jak np bug z dymem pracujac nad gra tyle czasu ? Nie bede sie tu z nikim klocic i wiecej sie w tym temacie nie wypowiem ale poza troche lepsza grafika GT5 wiele sie nie rozni od GT3 a juz na pewno nic nowego nie wnosi tylko ciagnie to co bylo oklepane i nic nowego a robienie przez 5 lat ponad 200 smaochodow to smiech na sali bo reszta jest przeniesiona z GT4 wiec tego nawet nie komentuje a o tym jak GT5 zostalo zrobione swiadcza poprawki ktore co chwile wychodza i zajmuja co chwile troche wiecej, to by bylo na tyle jak chodzi o dobra gre bo poprawia sie to co jest spieprzone a nie cos co jest dobre.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

poza troche lepsza grafika GT5 wiele sie nie rozni od GT3
                                Trochę? oj chyba wzrok już nie ten
                                A-Spec- 40 lvl
                                B-Spec- 40 lvl

Komentarz

PracujÄ™...
                                X