Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Zamieszczone przez saruto
    Warto pamiętać, że większość graczy jest poniżej 18 roku życia. Więc małe szanse, że zarabiają już własną kasę.
    A skad masz te dane? Z tego co jakis czas temu wyczytalem to srednia wieku to chyba 21 lat (ale nie wiem czy na swiecie czy w Europie - w Europie jest na pewno wyzsza niz w Azji). Ale tez nie wiem czy to tyczylo sie ogolu graczy czy konsolowych/PC

Komentarz

Warto pamiętać, że większość graczy jest poniżej 18 roku życia. Więc małe szanse, że zarabiają już własną kasę.
      Tak samo należy pamiętać, że mało który z nieletnich graczy kupił sobie sam konsolę. Większość młodych graczy konsolę ma dzięki rodzicom.
      Decydując się na zakup konsoli Xbox jesteśmy świadomi, że za granie online będziemy musieli zapłacić o czym młody człowiek i jego rodzice wiedzą i godzą się z tym.

Zamieszczone przez Patras_97
      w ten sposób uzbierałem na PS3
      Gratuluję.

Wracając do tematu GT5 vs Forza nie rozumiem zaślepienia i upartości niektórych osób tak zaciekle broniących Gran Turismo 5 i nie mogących się pogodzić, że jest bardzo silna konkurencja pod nazwą Forza Motorsport 4, która ma wiele plusów jakich brakuje Gran Turismo 5. Zapraszam do szczegółowego poczytania tematu "Czego Ci brakuje w GT5" a sami się przekonacie na co niektórzy z Was narzekają i czego brakuje a Forza Motorsport 4 wiele z tych życzeń właśnie ma.
      Pamiętam jak większość cieszyła się gdy wyszło GT5 i porównywali ja do serii Forza Motorsport 3. Prawda jest taka, że faktycznie GT5 biło FM3 ale teraz już GT5 nie może przebić FM4.

Ktoś wcześniej wspomniał, że Turn10 wyciąga co miesiąc kasę za DLC tylko, że GT5 wyciągnęło za wszystkie niezbyt powalające DLC więcej kasy niż trzeba zapłacić za wszystko co do tej pory pokazało się w FM4 i czego jest zdecydowanie więcej.
      Polyphony karmi nas dodatkami DLC jakie im się widzi, obiecują coś a potem tego nie dają. W przeciwieństwie do Polyphony Turn 10 na forum Forzy założyło tematy pt. "Lista życzeń dotycząca aut" i daje co miesiąc 10 aut o które gracze najczęściej proszą. Od maja mają wychodzić jeszcze DLC z trasami i tez został założony temat "Lista życzeń dotycząca tras" i będą wypuszczane według życzeń graczy.
      I tu macie porównanie jak obie firmy traktują swoich graczy.

Pozdrawiam

Komentarz

Wracając do tematu GT5 vs Forza nie rozumiem zaślepienia i upartości niektórych osób tak zaciekle broniących Gran Turismo 5
        Hmm, bo może są zacieciewierzonymi fanboyami? Nikogo nie oceniam..ale z twojego postu coś takiego by wynikało. BTW.: Ja sprawiłem sobie GT5 dla symulacji, więc sadzę że to model jazdy jest nasłabszym ogniwem Forzy. No bo kurde taka symulacja na padzie to...nie powiem co. GT5 ma mnóstwo wad którymi rekompensuje się Forza. Badziewnie zrobione wozy (S), DLC takie z dupy, dźwięki też, a Forza to wszystko ma na cacy. Ale nie ma jednego i to mnie cały czas przekonuje bardziej do GT5 czyli tego modelu jazdy. FM4 może ma wszystko czego nie ma GT5 ale brakuje jej tego najważniejszego czynnika. To tak jakby kupić Audi R8 z silnikiem Fiata 500. Wszystko cacy ale brakuje najważniejszego.
        Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

więc sadzę że to model jazdy jest nasłabszym ogniwem Forzy.
          Tu się bardzo mylisz szanowny kolego.
          Model jazdy po nastawieniu na "symulacja" jest bardzo wymagający. Nie mogę zgodzić się z Tobą i osobami, które mają podobne opinie do Twojej Poniżej masz dowód na to jak bardzo Turn10 przyłożyło się do fizyki jazdy uwzględniając nawet coś takiego jak na filmach
          [youtube:3el3zd62]http://www.youtube.com/watch?v=h4QG3drCFjE[/youtube:3el3zd62]

[youtube:3el3zd62]http://www.youtube.com/watch?v=-m9WxH07G0k[/youtube:3el3zd62]

No bo kurde taka symulacja na padzie to...nie powiem co. GT5
          Nie wiem dlaczego tak piszesz skoro w obie gry można grać na kierownicach. Jazda na padzie to w obydwu tytułach pozostawia sporo do życzenia. Przesiadka na kierownice i pedały w obu przypadkach to już inna bajka

FM4 może ma wszystko czego nie ma GT5 ale brakuje jej tego najważniejszego czynnika. To tak jakby kupić Audi R8 z silnikiem Fiata 500. Wszystko cacy ale brakuje najważniejszego.
          No tutaj to żeś się wygłupił i to bardzo mocno.

Komentarz

No dobra jak uważasz. Grałem w FM4 na trybie symulacji i dla mnie jazda SLS'em, autem w rzeczywistości dość trudnym w prowadzeniu nie była zbyt wymagająca chociaż ogarnięcie tej lewitującej kamery z kokpitu zajeło mi chwilę. Wiem że w obie gry można zagrać na kierze, niestety nie w Polsce. Jeżeli chodzi o mój wygłup z porównaniem to ja tak to właśnie widzę. Może gdybym zagrał na kierze w FM4 to bym zmienił zdanie ale póki co nie mam i pewnie jeszcze długo nie będzie takiej możliwości. A ta kierownica w kształcie U (no naprawdę jest komiczna )bez pedałów to raczej kolejny strzał w kolano od MS dla Forzy, zaraz po płatnej grze online. Wracając do fizyki jazdy to ja jakoś grając w Forze nie odczułem tej deformacji opon i tej fizyki tylko wrażenie jakbym leciał poduszkowcem.

Komentarz

Tym Ferrari jechał chyba amator, albo było strasznie ustawione. Sporo uślizgów.
              A-Spec- 40 lvl
              B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Grałem w FM4 na trybie symulacji i dla mnie jazda SLS'em, autem w rzeczywistości dość trudnym w prowadzeniu nie była zbyt wymagająca
                Jeździłeś nim w rzeczywistości ?
                A może to w GT5 jest przesadnie utrudnione prowadzenie tej maszyny ?

Wiem że w obie gry można zagrać na kierze, niestety nie w Polsce.
                Można i to za cenę już od 300 zł w górę

A ta kierownica w kształcie U (no naprawdę jest komiczna )bez pedałów to raczej kolejny strzał w kolano od MS dla Forzy
                Grałeś na tym ? Ja tak i jest to typowa zabawka dla małych dzieci. Poziom trudności w FM4 można ustawić od najłatwiejszego dla dzieci z przedszkola aż po wymagających profesjonalistów. Odnoszę wrażenie, że niektórzy wypowiadający się grali z ustawieniami dla dzieci

Wracając do fizyki jazdy to ja jakoś grając w Forze nie odczułem tej deformacji opon i tej fizyki tylko wrażenie jakbym leciał poduszkowcem.
                No to właśnie widać ile i na jakich ustawieniach grałeś

Odnieś się do tego o czym wspomniałem w poprzednim poście a nie czepiasz się kierującego autem lub jego setupu.

Pomimo, że podaje się na tacy przewagę gry Forza Motorsport 4 to i tak jak ktoś ślepo nie chce to nie zauważy
                Nie zapominajcie, że z GT5 znam się od dnia premiery

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                  Odnieś się do tego o czym wspomniałem w poprzednim poście a nie czepiasz się kierującego autem lub jego setupu.
                  Chodzi Ci o ten bardzo wymagający poziom "symulacji"?
                  A-Spec- 40 lvl
                  B-Spec- 40 lvl

Komentarz

A jak w Forzy wypadaja tory? Sa rownie pieczolowicie wymodelowane jak w gt5?

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                      Grałem w FM4 na trybie symulacji i dla mnie jazda SLS'em, autem w rzeczywistości dość trudnym w prowadzeniu nie była zbyt wymagająca
                      Jeździłeś nim w rzeczywistości ?
                      A może to w GT5 jest przesadnie utrudnione prowadzenie tej maszyny ?
                      A Ty nim jeździłeś?
                      http://najalternatywniej.blogspot.com/
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        A jak w Forzy wypadaja tory? Sa rownie pieczolowicie wymodelowane jak w gt5?
                        Tak. Najlepszym przykładem jest Nordschleife.

Zamieszczone przez Witek Enzo
                        A Ty nim jeździłeś?
                        No właśnie nie dlatego nie wydaję jednoznacznej opinii

Komentarz

Panowi uspokójcie się trochę !!! Zaraz wyjdzie na to że połowa jeździła sls`ami , laomborghini itd. itp.

PS: Patras ty mając 14 lat wypowiadasz się o symulacji !!?? No nie bądź śmieszny. Może jeszcze napiszesz że rzeczywiście prowadziłeś tego sls.

Komentarz

Zamieszczone przez marcinb1986
                            Panowi uspokójcie się trochę !!! Zaraz wyjdzie na to że połowa jeździła sls`ami , laomborghini itd. itp.

PS: Patras ty mając 14 lat wypowiadasz się o symulacji !!?? No nie bądź śmieszny. Może jeszcze napiszesz że rzeczywiście prowadziłeś tego sls.
                            Akurat to tutaj wszyscy są spokojni tylko Ty wywołujesz nieprzyjemną atmosferę
                            http://najalternatywniej.blogspot.com/
                            keep calm & carry on
                            digart - lastfm
                            ---
                            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A ch** cie to obchodzi? Wywnioskuj z nicku.
                              Bardzo ładnie się odnosisz do ludzi. Gratuluje kultury. Jak brakuje Ci argumentów do rozmowy to lepiej nic już nie pisz.

Komentarz

Wywnioskuj z nicku. Może go nie prowadziłem ale chociażby z takiego programu jak Top Gear w którym pan Clarkson szczegółowo opisuje zachowywanie się tego samochodu oraz wrażenia z jazdy.
                                No to właśnie widać ile i na jakich ustawieniach grałeś
                                Grałem na symulacji i nie wywarło to na mnie żadnego wrażenia. Dobra ja się już w tym temacie nie wypowiadam bo to nie ma sensu. Jak tu opisywać własne wrażenia z gry jak według kogoś i tak były inne niż mi się wydawało.
                                Patras ty mając 14 lat wypowiadasz się o symulacji !!?? No nie bądź śmieszny.
                                No nie trafił by cię szlag Angello? No chyba że symulacje są 18+ to przepraszam. To że nie jeżdżę prawdziwym samochodem nie znaczy że nie rozróżniam modelu jazdy.

Komentarz

Pracuję...
                                X